Grondlegger Jumbo Supermarkten Karel van Eerd overleden


Karel van Eerd bleef tot op het laatste moment nauw bij Jumbo betrokken als president-commissaris

Persoonlijk – Karel van Eerd (84), de grondlegger van Jumbo Supermarkten is overleden. Dat heeft de familie donderdag laten weten. Ondanks dat hij al geruime tijd ziek was, bleef hij tot op het laatste moment nauw bij Jumbo betrokken als president-commissaris.

Karel van Eerd was een echte familieman. De familie laat weten: “Karel, ons pa, was voor ons een fantastische man en vader, een echte familieman. We gaan hem enorm missen. Niet alleen binnen de familie, maar ook binnen ons familiebedrijf. Hij heeft gezorgd voor het ijzersterke fundament van Jumbo. Met zijn ongeremde ondernemerschap en passie voor de klant heeft hij samen met ons Jumbo laten groeien tot de tweede supermarktketen van Nederland”.

Vorig jaar nog werd het 100-jarig jubileum gevierd, waarbij de Jumbo Food Groep het Koninklijk predicaat ontving. De familie ziet dat als een mooie erkenning en bekroning op zijn werk. In het persoonlijke bericht laat de familie weten dat iedereen binnen Jumbo intens mee leeft met zijn vrouw Kitty van Eerd en kinderen Colette, Frits en Monique.  Zij zijn hem enorm dankbaar voor alles wat hij voor Jumbo heeft betekend. “Karel van Eerd was een echte pionier met het lef om dingen anders te doen. Zijn unieke retailfilosofie blijft altijd doorklinken binnen Jumbo,” aldus het bericht.

Er is een online condoleanceregister (jumbo.com/condoleance) geopend waar een persoonlijk bericht achter gelaten kan worden.

Bron: Jumbo /@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste Bakker Bart in ziekenhuis komt in nieuwe Rijnstate Elst

Formulenieuws – Broodformule Bakker Bart krijgt in het toekomstige nieuwe dagziekenhuis Rijnstate in Elst een eerste vestiging. De locatie gaat van de zomer open. De locatie wordt gerund door ondernemer en franchisenemer van Bakker Bart, John Macleane, die ook een tweetal Jumbo-supermarkten in Elst exploiteert.

Lees bericht


In ‘bewogen Jumbo’-jaar doet La Place het goed

Jaarcijfers – Het overlijden van Jumbo-grondlegger Karel van Eerd, de gebeurtenissen rondom algemeen directeur en medeaandeelhouder Frits van Eerd en de perikelen rondom de supermarktprijzen, mede door inflatie, zorgden voor een bewogen Jumbo-jaar. De gebeurtenissen hadden veel impact, zo laat Jumbo weten in een toelichting op de jaarcijfers. La Place vormde een goede uitzondering. Met een omzet van €107 miljoen zit de...

Lees bericht


Jumbo en Gorillas gaan intensiever samenwerken

Samenwerking - Jumbo Supermarkten en online bezorgdienst Gorillas gaan hun bestaande samenwerking verder intensiveren. Zo neemt Mississippi Ventures, het investeringsfonds van ‘Jumbo familie’ Van Eerd, een financieel belang in Gorillas. Daarnaast wordt Gorillas voor meerdere jaren een belangrijke co-sponsor van wielerploeg Team Jumbo-Visma.

Lees bericht


Jumbo en bezorgbedrijf Gorillas gaan samenwerken

Formulenieuws - Jumbo Supermarkten en flitsbezorger Gorillas hebben overeenstemming bereikt over een strategische samenwerking in Nederland en Vlaanderen. Het partnership richt zich op de snelgroeiende markt voor het instant bezorgen van online bestelde boodschappen in grotere steden.

Lees bericht

HEMA verkoopt bakkerijen aan BACU

Bakkerijen – HEMA heeft besloten om haar bakkerijen onder te brengen bij BACU, de in Uden gevestigde leverancier van brood, banket en broodspecialiteiten. BACU levert al brood en banket aan Jumbo Supermarkten en zal in de toekomst ook aan HEMA gaan leveren.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid