Groningse horeca regelt slushpuppy-apparaat voor IC


Foto bij: UMCG

Initiatieven - Overal in het land vinden prachtige initiatieven plaats vanuit de horeca. Ondanks de acute problemen waarin sommige horecabedrijven soms zelf verkeren blijft de sector ook haar hospitalityrol spelen. Zo ook in Groningen waar enkele horecaondernemers met een slushpuppy-apparaat een mooie bijdrage verzorgden voor het zorgpersoneel.

KHN-vertegenwoordiger Hans Singelenberg informeerde in de provinciehoofdstad of de lokale horeca iets kon betekenen voor de zorgtoppers op de intensive care (IC) van het Martiniziekenhuis? Mogelijkheden waren er op die momenten dat het personeel even op adem moest komen. Dat gebeurt op het IC in speciale pauzeruimten. Omdat er gewerkt wordt in gesloten, slecht ademende pakken, was er behoefte aan een Slushpuppy-apparaat, omdat dat verkoeling geeft. Daarnaast was er ook behoefte om te ontspannen tijdens de pauze. Om de aandacht even te verzetten werd het idee geopperd van een pingpongtafel of voetbaltafel.

Hartverwarmend

Direct nadat het bericht was uitgezet in de KHN-ledengroep in Groningen werden in no -time maar liefst 4 Slushpuppy-apparaten, 3 pingpongtafels en 2 voetbaltafels gratis  ter beschikking gesteld door enkele horecaondernemers uit Groningen. Het moet gezegd worden dat veel initiatieven hartverwarmend zijn; ondernemers die zelf ook getroffen worden door de crisis, maar zich toch als geen ander realiseren dat steun aan alle zorgmedewerkers nu ook van het grootste beland is.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid