Groothandel FOOX breidt aantal laadpleinen fors uit


De laadpleinen bij de vestigingen van FOOX zijn inmiddels volledig operationeel

Groothandel - FOOX heeft een volgende stap gezet in duurzaam ondernemen. In samenwerking met EVISE heeft de groothandel laadpleinen gerealiseerd bij haar vestigingen in Franeker, Hoogeveen en Venlo.

De laadpleinen bij de vestigingen zijn inmiddels volledig operationeel. Het laadplein in Franeker is uitgerust met zes reguliere laadpalen tot 22 kW waarbij 12 auto’s tegelijk kunnen opladen. Daarnaast is ook een snellader geplaatst, die tot 50 kW snelheid kan laden. Deze snellader is buiten kantooruren beschikbaar als openbare laadpaal. “Het realiseren van laadvoorzieningen bij onze vestigingen is een cruciale stap in ons streven naar duurzaamheid en klantgerichte service. We zijn er trots op dat we elektrisch rijden kunnen stimuleren en tegelijkertijd moderne faciliteiten kunnen bieden aan onze klanten en medewerkers,” aldusHenk-Jan Minnema, directeur bij FOOX.

Ook bij de FOOX vestigingen in Hoogeveen en Venlo zijn laadpalen geplaatst . Deze laadpalen zijn beschikbaar voor zowel de eigen wagens als overige weggebruikers. Bovendien is bij de aanleg van de laadpleinen rekening gehouden met de verdere elektrificatie van het wagenpark. De infrastructuur is zodanig ontworpen dat extra laadpalen eenvoudig kunnen worden toegevoegd.

Bron: FOOX/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Uitdagende tijden blijven Sligro parten spelen

Groothandel - De omzet van de Groep over het eerste halfjaar 2024 bedroeg € 1.393 miljoen, een afname van 0,7% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2023. Desondanks bleef onze ebitda met € 55 miljoen gelijk aan vorig jaar en nam het bedrijfsresultaat met € 2 miljoen toe tot € 6 miljoen. De nettowinst nam door gestegen rentelasten af tot een verlies van € 1 miljoen.

Lees bericht


Instock redt in 10 jaar tijd 3 miljoen kilo voedsel

Voedselverspilling - Instock viert dit jaar het tienjarig bestaan. Sinds de oprichting in 2014 heeft Instock zich niet alleen ontwikkeld van een restaurantconcept tot een duurzame horeca groothandel (InstockMarket), maar heeft ook een indrukwekkende 3 miljoen kilo voedsel gered van verspilling.

Lees bericht

Bus Whisky lanceert duurzame whisky in nieuwe stokerij

Gedestilleerd – Duurzaam Nederlands whiskymerk Bus Whisky opent een splinternieuwe stokerij. Ter ere van de opening van de stokerij in het Brabantse Loosbroek lanceert het merk een nieuwe whisky. De nieuwe release is een vijf jaar oude Single Cask Whisky en gelagerd op Pedro Ximenez quarter cask vaten.

Lees bericht

Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food

Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.

Lees bericht


© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid