Grootste Nederlandse vegan event op 6 september in Rotterdam

Vakbeurzen - De NLVegan Fair vindt dit jaar voor de tweede keer plaats en wel op 6 september in de Laurenskerk in Rotterdam. Met ruim 2.000 bezoekers is dit het grootste vegan evenement in Nederland. Het evenement wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) en is open voor iedereen, van vegans tot flexitariërs.
“De NVV organiseert deze fair omdat de behoefte aan diervriendelijker en duurzamer leven toeneemt,” aldus Danielle Vol-van der Holst, voorzitter van de NVV. “Met de NLVegan Fair laten we zien dat een 100 procent veganistisch evenement heel goed mogelijk is. En vooral ook heel erg leuk is.”
Stands en activiteiten
Bezoekers kunnen tientallen stands ontdekken met plantaardige producten. In food van kaas, gebak en bonbons. Maar ook non-food, zoals kleding, schoenen en lifestyleartikelen. De deelnemers zijn een mix van lokale ondernemers en internationale merken, laat de organisatie weten. Naast shoppen en proeven zijn er diverse activiteiten, zoals kookdemonstraties en een speeddatesessie ‘Meet je NLVegan Fair Maatje'.
De NLVegan Fair biedt ook ruimte aan vier sprekers. Een daarvan is Hille van der Kaa, CEO van Those Vegan Cowboys , een innovatief bedrijf dat werkt aan een wereld zonder dierlijke zuivel. Met behulp van hun roestvrijstalen koe Margaret maken zij kaas - maar dan zonder koe.
Veganisten
Naar schatting noemen zo’n 150.000 mensen in Nederland zichzelf veganist. Daarnaast is er een steeds groter wordende groep die openstaat voor deze levenswijze. Ook kiezen steeds meer mensen ervoor om één of meerdere dagen in de week volledig plantaardig te eten. De NVV is de grootste en oudste ledenvereniging voor veganisme in Nederland en telt meer dan 4.100 leden.
Bron : NVV/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Udea-worstenbroodje winnaar Bio-product tijdens Netwerkdiner
Bijeenkomst – Tijdens het jaarlijkse Bio-Netwerkdiner, georganiseerd door BioNederland, kwamen op 5 juni ruim 200 professionals uit de biologische keten bijeen in de Prodentfabriek in Amersfoort. De avond bood inspiratie, netwerkgelegenheid én erkenning voor innovaties en inzet binnen de sector.
Lees berichtEfteling serveert voortaan uitsluitend vegan poffertjes
Attractiepark – In restaurant 't Poffertje in de Efteling worden sinds kort alleen nog vegan poffertjes geserveerd. Het attractiepark heeft de receptuur aangepast, waardoor het beslag volledig plantaardig is. Volgens een woordvoerder, in een reactie aan pretparkwebsite Looopings, is de wijziging onderdeel van de bredere duurzaamheidsambitie van het park.
Lees berichtTaste Like Chicken introduceert mirrored menu
Horecaconcept – Kiprestaurant Taste Like Chicken (TLC) introduceert een innovatief menuconcept: het ‘mirrored menu’, waarin elk gerecht zowel in een plantaardige als in een traditionele kipvariant beschikbaar is. De plantaardige versie is standaard; gasten kunnen optioneel kiezen voor originele kip.
Lees berichtPlant FWD Week keert terug na succes eerste editie
Actie - Na een geslaagde eerste editie komt de duurzame restaurantweek Plant FWD Week terug. Van 5 tot en met 12 april kunnen restaurantgasten in Amsterdam weer een week lang plantaardige specials en duurzame menu’s proeven. Dit jaar doen er bijna 100 restaurants mee.
Lees berichtUnilever verkoopt De Vegetarische Slager aan Vivera
Overname – Unilever gaat door met de verkoop van de foodonderdelen en verkoopt nu De Vegetarische Slager aan Vivera. De overname door het plantaardige voedingsmerk uit Holten past in de ambities van het bedrijf.
Lees berichtAchtste editie Week Zonder Vlees & Zuivel van start
Actie - De achtste editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is van start gegaan. De duurzame gedragsveranderingscampagne kiest dit jaar voor een regionale aanpak om in te spelen op de uiteenlopende eetgewoonten in Nederland.
Lees bericht