Grote bedrijfscateraars gaan voor 60% over op plant-based
Catering - ISS, Leo Catering en Sodexo committeren zich aan de doelstelling van Wakker Dier om dierlijke producten voor een groot deel te vervangen door plant-based. Daarmee hebben alle grotere bedrijfscateraars gehoor gegeven aan de wens van Wakker Dier.
De drie zijn de laatste in rij van cateraars die zich committeren. Eerder hadden Albron, Appèl, Cater Concept, Cirfood, Compass Group, Food&i, Holie Pizza, Hospitalents, ISS, Leo Catering, Rootz Kitchen, Sodexo, Van Leeuwen Catering, Vermaat en Vitam al aangegeven de norm van 60% plantaardig te willen nastreven. Volgens Wakker Dier is de lijst door fusies nu korter dan de vorige keer dat de organisatie over het onderwerp berichtte, maar daar staat tegenover dat het totale aantal gasten dat bij deze cateraars eet flink is gegroeid.
Van 40 naar 60 procent plantaardig
Van alle eiwitten die Nederlanders eten, is op dit moment 40 procent plantaardig. De 15 cateraars werken toe naar een aandeel plantaardig van minimaal 50 procent in 2025 en minimaal 60 procent in 2030. Ook publiceren ze jaarlijks hun voortgang. Collin Molenaar van Wakker Dier: “Het behalen van deze doelstellingen betekent in de praktijk dat ze aanzienlijk minder vlees en andere dierlijke producten gaan verkopen.”
Bron: Wakker Dier/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Foodservicemarkt blijft groeien, maar tempo neemt af
Analyse - De Nederlandse foodservicemarkt blijft in 2025 groeien, al vlakt het tempo af. Dat blijkt uit de periodemeting van bureau Foodsteps uit Ede. De komende periode moet duidelijk gaan maken hoe positief het jaar gaat afsluiten.
Lees berichtVitam introduceert circulair brood in assortiment
Catering - Vitam, specialist in gezond en duurzaam eten en drinken, neemt als eerste grote cateraar circulair brood op in het assortiment. De circulaire meergranenbol is ontwikkeld door de Top Bakkers Groep en bestaat voor 30 procent uit gefermenteerd retourbrood van de vorige dag. Daarmee krijgt brood dat normaal zou worden weggegooid een tweede leven.
Lees berichtLa Place opent veldkeukenrestaurant in Militair Museum
Formulenieuws - La Place opent een nieuw vast restaurant in het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg. In een decor dat doet denken aan een veldkeuken, kunnen bezoekers genieten van de verse, ambachtelijke gerechten die kenmerkend zijn voor La Place.
Lees berichtSocial Deal kiest voor Vermaat als nieuwe cateraar
Catering - Social Deal heeft cateringbedrijf Vermaat aangetrokken als nieuwe partner voor de verzorging van de bedrijfslunch. Het hoofdkantoor dat gevestigd is in Den Bosch neemt na enkele jaren afscheid van cateraar Hutten.
Lees berichtFacilitaire dienstverlener ISS lanceert nieuwe campagne
Catering - ISS Facility Services Nederland heeft een nieuwe merkcampagne gelanceerd onder de titel ‘Wat als elke nieuwe werkwereld voelt als…’. Met krachtige beelden, van vuurwerk tot een lange Italiaanse lunchtafel, wil ISS laten zien hoe een inspirerende, gezonde en productieve werkwereld eruit kan zien.
Lees berichtRuim 20.000 horecaprofessionals bezoeken 12e editie Gastvrij Rotterdam
Vakbeurzen - De twaalfde editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam heeft deze week 20.624 professionals uit de horeca- en foodservicebranche samengebracht in Rotterdam Ahoy. Met 534 exposanten en een breed programma van wedstrijden, proeverijen en themapaviljoens bevestigde de beurs opnieuw haar positie als toonaangevend platform voor innovatie, ontmoeting en inspiratie.
Lees bericht