GuestHouse Hotel maakt eigen bier van oud brood


Voedselverspilling - Het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel is per 1 april gestart met de verkoop van eigen bier. Het Ketshill’s Special Blond is verkrijgbaar zowel op tap als op fles. Unieke aan het bier is dat het met oud brood is gebrouwen door Opener Bier uit Dongen. Brood dat anders zou worden weggegooid. “Helaas blijft er, ondanks een zorgvuldige planning, in ons hotel-restaurant altijd wat voedsel over dat wordt weggegooid, vooral bij het ontbijtbuffet”, aldus Coen Schelfhorst, eigenaar van GuestHouse Hotels, waar ook de Kroon in Kaatsheuvel onder valt. “Daarom zoeken we continue naar manieren om voedselverspilling tegen te gaan”. Toen Marloes de Jong en Frank Wouters van Opener Bier aangaven dat er wel een mooi speciaalbier van dat oude brood gemaakt kon gaan worden zijn we aan de slag gegaan en is Ketshill’s Special Blond ontstaan. Knipoog De naam Ketshill’s Special Blond is een knipoog naar Kaatsheuvel, de vestigingsplaats van het Hotel, maar dan op de internationale manier uitgesproken. Maar liefst 40% van alle GuestHouse Hotelgasten komt uit het buitenland dus paste Ketshill ook goed, volgens Isola de Vries, Food & Beverage Supervisor bij GuestHouse Kitchen, het restaurant van het hotel en bedenkster van de naam. Twee boterhammen per glas Op 500 liter bier is er maar liefst 30 kilo oud brood als grondstof verwerkt, bestaande uit witte en bruine bolletjes, hele broden en zelfs eierkoeken en krentenbollen. Croissants voldoen niet, omdat die te vet zijn, aldus Frank van Opener bier. Dit betekent dat er per glas bier ongeveer twee oude boterhammen als grondstof zijn gebruikt die anders weggegooid zouden worden. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Verspilling is Verrukkelijk wil met crowdfunding blijven vechten

Voedselverspilling - De ondernemers van Verspilling is Verrukkelijk zijn in 2018 een beweging gestart om zoveel mogelijk eten te redden van de verspilling. Nog altijd wordt bijna een derde van het voedsel verspild. Crowdfunding moet er nu voor zorgen dat het collectief kan blijven vechten tegen voedselverspilling.

Lees bericht


Etenover.nl wil foodservicebedrijven helpen met omzet en voorraad

Initiatief - Verschillende producenten en leveranciers aan de foodservicesector starten samen met het communicatiebureau Shoot My Food, Food Inspiration en Foodservice Network het initiatief www.etenover.nl. Deze tijdelijk online marktplaats is ingericht om voedselverspilling bij de foodservicebedrijven tegen te gaan en de financiële schade van producenten te beperken.

Lees bericht



PepsiCo start Unwasted-box en gaat direct aan consument verkopen

Voedselverspilling – PepsiCo, het bedrijf achter diverse A-merken, start vandaag een initiatief tegen voedselverspilling met producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten en gaat deze rechtstreeks leveren aan de consument. Het gaat om snacks en ontbijtgranen, zoals Duyvis, Lay’s en Quaker, die in een zogenaamde Unwasted-box worden aangeboden.

Lees bericht

EG Group gaat strijd met voedselverspilling aan

Formulenieuws - EG Group, één van de grootste onafhankelijke uitbaters van onder andere tankstations in Europa, is een samenwerking aangegaan met ‘Too Good To Go’. Deze app tegen voedselverspilling wordt ingezet bij alle Spar Express-locaties en de eigen Go Fresh bakery-locaties op de tankstations van EG Group. Inmiddels zijn al 92 stations met een Spar shop aangesloten op de app tegen...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid