Gustoso Groep neemt meerderheidsbelang in ’t Zusje


Peter Smits oprichter van 't Zusje / Foto bij: 't Zusje

Formulenieuws – Het Duitse horecaconcern Gustoso Groep heeft een meerderheidsbelang verworven in de populaire Nederlandse restaurantketen ’t Zusje. Het bedrijf wil volgend jaar ook locaties openen in Duitsland.

De in Duitsland opgerichte horecagroep breidt hiermee zijn portfolio uit tot in totaal acht groeiende horecamerken. ’t Zusje, bekend om haar tapasconcept, exploiteert momenteel 36 restaurants in Nederland. Het eerste restaurant werd geopend in 1989. Daar komen volgend jaar dus de Duitse vestigingen bij. De eerste waarschijnlijk net over de Nederlandse grens.

Van de 36 vestigingen in Nederland zijn er drie locaties in eigen beheer. De 33 overige restaurants zijn franchisevestigingen, waarmee ’t Zusje tot de derde horecaketen van Nederland behoort. De gezamenlijke omzet van de restaurants van ’t Zusje bedraagt meer dan 73 miljoen euro.

De Gustoso Groep  heeft verschillende restaurantketens, zoals Ciao Bella, Otto’s Burger en BurgerMeister. De groep is één van de snelst groeiende restaurantgroepen op de Duitse markt met meer dan 170 restaurants in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland.

De oprichter van ’t Zusje Peter Smits blijft ook na de overname door de Gustoso Groep in zijn functie. “We zijn erg blij dat we in de Gustoso Groep zo’n ervaren en professionele partner hebben gevonden”, laat hij weten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

De Beren populairste restaurantketen Nederland

Onderzoek – De Beren is de best bezochte restaurantketen in Nederland (14%). Bovendien is De Beren de laatst bezochte keten voor 10% van de Nederlanders. Personen in de leeftijd van 18 tot en met 34 jaar bezoeken het vaakst een restaurantketen (65%).

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid