Haags toprestaurant Waterproef sluit de deuren
Restaurant - Toprestaurant Waterproef in Den Haag is gesloten. Het aan de Scheveningse Tweede Binnenhaven gelegen restaurant van Yves van Westreenen was zaterdag 24 augustus voor het laatst geopend. De sluiting is vrijwillig, de eigenaar zoekt opvolging.
Het restaurant, dat is opgenomen in alle toonaangevende restaurantgidsen, staat bekend om de bekroonde wijnkaart. Eigenaar Yves van Westreenen heeft zelf de beslissing genomen zijn activiteiten na 17 jaar te beëindigen en zoekt een partij die de exploitatie wil overnemen.
De reden van de vrijwillige sluiting is een combinatie van factoren, zo licht de 46-jarige ondernemer toe: “Het past in mijn levensfase en daarnaast wil ik me voorlopig richten op mijn andere zaak, restaurant De Tapperij in Den Haag. Hoewel niet de hoofdoorzaak, speelt ook mee dat de personeelsbezetting regelmatig penibel was. Het is lastig om voor het hogere segment voldoende gekwalificeerd personeel te vinden. Het werken met een te klein team maakt je kwetsbaar en die last drukt zwaar op me.”
Bekroonde wijnkaart
Samen met wijnprofessionals als sommelier Lendl Mijnhijmer en zijn opvolger Priscilla van der Voort hebben is een internationaal bekroonde wijnkaart opgebouwd. Het restaurant staat ook bekend om de wijn-spijs-combinaties. Van Westreenen: “ Volgens de Michelingids is onze wijnkaart een blikvanger en spectaculair door zijn aanbod en concept.” Waterproef ligt aan het water en biedt plaats aan 50 gasten en op de verdieping, waar ook een private diningruimte is, kunnen nog eens 75 personen eten, vieren en vergaderen.
Bron: Waterproef/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Jumbo en Vermaat aandeelhouders joint venture La Place
Formulenieuws - Het voornemen van La Place om als zelfstandige organisatie verder te gaan en daarmee geen onderdeel meer te zijn van Jumbo, zoals begin juni bekend gemaakt, is per eind augustus definitief. Jumbo en Vermaat worden de aandeelhouders in de joint venture.
Lees berichtHelft Nederlanders gaat wel eens alleen uit eten
Onderzoek – Iets meer dan de helft (51%) van de Nederlanders bezoekt wel eens alleen een restaurant om te lunchen of te dineren. De andere helft (49%) doet dit liever in gezelschap. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd bij 1.000 Nederlandse consumenten door kassa- en betaalplatform Lightspeed.
Lees berichtValk Versmarkt in Voorschoten gaat vernieuwen
Versmarkt – De Versmarkt van Van der Valk in Voorschoten bestaat tien jaar. Reden voor het hotelbedrijf de versmarkt te gaan verbouwen. Begin volgend jaar gaat de locatie daarom dicht.
Lees berichtGrote prijsverschillen in een ‘diner voor 2’ binnen Europa
Analyse – Wat kost een avondje uit eten gaan in Europa? Ferrygogo zocht het uit en kwam tot de ontdekking dat Portugal, Spanje en Griekenland in Europa voordelig zijn. Voor een driegangendiner voor twee personen ben je in Zwitserland en Denemarken het meest kwijt.
Lees berichtRestaurant Beluga Maastricht gered van faillissement
Horeca - Restaurant Beluga Loves You in Maastricht heeft een dreigend faillissement afgewend. Het sterrenrestaurant verkeerde in zwaar financieel weer door tegenslagen als gevolg van lockdowns, wateroverlast en brand. Het restaurant heeft een akkoord bereikt met alle crediteuren en een nieuwe partner gevonden in de Limburgse horecaondernemer Danny Deng.
Lees berichtEigen horecalocatie van Center Parcs op Zuiderzoet
Leisure – Vakantieparkorganisatie Center Parcs gaat voor het eerst in dertien jaar weer zelf een restaurant in Nederland beheren. Het restaurant komt op het compleet vernieuwde Zuiderzoet in Zeewolde.
Lees bericht