HAK behaalt B Corp certificering


Timo Hoogeboom, CEO HAK, neemt B-Corp certificering in ontvangst uit handen van Tessa van Soest, directeur van B Lab Benelux (l.)

Certificering -  Groente- en peulvruchtenfabrikant HAK krijgt de B Corp certificering. De leverancier onderstreept hiermee haar duurzaamheidsstrategie, nadat zij begin dit jaar al haar biologische ambitie presenteerde.

HAK benadrukt dat het behalen van de officiële B Corp certificering geen eindpunt is, maar een impuls biedt om haar duurzame koers nog verder aan te scherpen. Timo Hoogeboom, CEO van HAK, nam de B Corp certificering in ontvangst uit handen van Tessa van Soest, directeur van B Lab Benelux, de non-profitorganisatie achter de certificering. Daarmee mag Neerlands Glorie Groente en Fruit, waar HAK onderdeel van is, zich een B Corporation noemen: een gecertificeerd bedrijf dat zich inzet voor een betere wereld, met oog voor mens, milieu en maatschappij.

Groene Akkermonitor

B Lab moedigt bedrijven aan om niet alleen maatregelen te nemen in de eigen bedrijfsvoering, maar ook te kijken naar manieren om duurzaam gedrag van leveranciers en consumenten te stimuleren en te monitoren. Dat gaat verder dan het voeren van keurmerken. HAK startte begin dit jaar al met de Groene Akkermonitor, een methode waarmee HAK samen met telers, aan de hand van een set aan indicatoren, o.a. de biodiversiteit en bodemgezondheid op de akkers in kaart wil brengen. De verzamelde data gaat HAK gebruiken om samen met telers kennis te ontwikkelen, te leren en vervolgstappen te zetten in het verder vergroenen van de teelt.

Nooit af

Hoogeboom benadrukt dat de duurzame reis nooit af is en dat de lat steeds hoger komt te liggen. Alle B Corps moeten elke drie jaar opnieuw een hogere score halen in het B Impact Assessment om het certificaat te kunnen behouden: “De periodieke vervolgassessments zijn een goede manier om ons scherp te houden als het gaat om het vergroten van onze positieve impact. De komende jaren willen wij richtinggevend blijven en alle schakels binnen de keten motiveren om met ons mee te gaan op deze reis.”

Bron: HAK/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

HAS gaat meer biologische en lokale voeding aanbieden

Catering - HAS green academy in Den Bosch gaat meer biologisch en lokaal geproduceerde voedingsmiddelen bij de bedrijfscatering aanbieden. De onderwijsinstelling wil daarmee de consumptie van deze producten te stimuleren. De HAS-opleiding ondertekende daartoe onlangs de intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering van de Provincie Noord-Brabant.

Lees bericht


Voedselproducenten gaan donaties aan Voedselbank verhogen

Voedselbanken – Voedselbank verwacht stijging van minimaal 40% nieuwe klanten. Om die groei aan te kunnen hebben de voedselproducenten Unox, Iglo, Hak en Bolletje het initiatief genomen om meer producten te doneren. Als ‘Wintercollectief’ schieten zij de Voedselbank te hulp om gezinnen te helpen die dat nodig hebben.

Lees bericht

Picnic start pilot met inzamelen potten en flessen voor hergebruik

Online supermarkt – Picnic start op 27 september in de regio Alphen aan den Rijn met het inzamelen van glazen verpakkingen voor hergebruik. De online supermarkt haalt de glazen potten en flessen waar geen statiegeld op zit zelf op bij de klanten thuis. Het gaat om een pilot van tien weken, waarin de bezorgsupermarkt samenwerkt met de Nederlandse startup PAKT.

Lees berichtAH verkoopt voortaan voornamelijk rundvlees uit Nederland

Formulenieuws - De Nederlandse melkkoeien uit het Beter voor Koe, Natuur & Boer-programma gaan voortaan ook voor vlees bij Albert Hein zorgen. Bovendien zet de Zaanse supermarktketen de stap om voor het hele AH-rundvleesassortiment voornamelijk vlees van Nederlandse koeien aan te bieden, bij voorkeur van koeien met weidegang.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid