HAK Fresh officieel in gebruik genomen


Koelvers - Groentefabrikant HAK heeft haar productiefaciliteit bij HAK Fresh in Den Bosch vernieuwd en officieel in gebruik genomen. Vanuit de locatie wil het groentebedrijf met een nieuw assortiment koelverse groente-oplossingen de foodservice en retail versmarkt gaan verrijken.

In de nieuwe, BRC AA-gecertificeerde groente-versfabriek gaat HAK onder het label HAK Fresh zich toeleggen op de productie van pizza toppers, salad boosters en bread boosters voor grote foodserviceklanten zoals tankstations, inflight- en bedrijfscatering en franchiseformules. Daarnaast gaat de vers-tak van HAK ready-to-eat en ready-to-heat samengestelde salades en maaltijdcomponenten met groenten als hoofdingrediënt leveren aan supermarkten.

De HAK Fresh locatie is neergezet op de voormalige productielocatie van Peter van Halder in Den Bosch, het bedrijf dat HAK in 2017 overnam. “We zijn nu echt klaar om onze ambities in vers waar te gaan maken”, stelt directeur van HAK Fresh, Rogier Hilkes. De nieuwe groente-versfabriek inclusief eigen in-huis culinaire concept- en productontwikkeling biedt, in zijn ogen, kansen om klanten in het foodservicesegment en retail niet alleen te ontzorgen, maar ook waarde toe te voegen met onderscheidende productcreaties en nutritionele en smakelijke plantaardige oplossingen.

Nieuwe producten op maat

Omdat HAK in de nieuwe fabriek zowel kleine verpakkingen (250 gram) als grootverpakkingen (2 kilo) kan verwerken, kunnen klanten op basis van hun gebruiksgraad op maat worden bediend. Hilkes: “Dat helpt hen weer om verspilling in hun keukens terug te dringen. Nu maaltijden in keukens of pantries op locaties steeds vaker worden geassembleerd,  in plaats van ter plekke bereid, kunnen ook medewerkers zonder een koksopleiding of culinaire achtergrond een maaltijd samenstellen met kant-en-klare verse ingrediënten. Denk aan alles wat ‘on the go’ is: tankstations, luchthavens, treinstations en in-store verskeukens of schappen van supermarkten waar consumenten even iets gezonds tussendoor eten of mee naar huis nemen”.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Joachim Nieuwhoff nieuwe Directeur Inkoop HAK

Benoeming - Joachim Nieuwhoff (48) is per 1 februari 2021 in dienst getreden als Directeur Inkoop van HAK. Hiervoor werkte hij als Directeur Sourcing & Trade bij The Greenery. Bij HAK volgt hij Adri den Dekker op die na bijna 50 dienstjaren, waarvan de laatste 15 jaar bij de groentefabrikant in Giessen en daarvoor 34 jaar bij Jonker Fris, met pensioen is gegaan, maar nog aanblijft als...

Lees berichtHak pleit voor ‘groene revolutie’ in voedselketen

Duurzaam - Groentefabrikant Hak pleit voor vergaande veranderingen in de voedselketen. In een paginagrote advertentie in de krant werd deze week opgeroepen om meer plantaardig te gaan eten en ook meer groentesoorten van dichtbij. Plantaardig en lokaal moet het ‘Groene Normaal’ worden, volgens Timo Hoogeboom, CEO van Hak.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid