Hands Off My Chocolate lanceert twee nieuwe vegan-varianten


Introductie - Hands Off My Chocolate presenteert twee nieuwe vegan smaken - de Oat Cookies & Caramel en de Caramel Seasalt. Daarnaast heeft het merk de verpakkingen aangepast waardoor de repen 25% minder plastic bevatten.

De Oat Cookies & Caramel is een pure variant en de Caramel Seasalt een 'melkchocolade' variant die is geïnspireerd op de meest populaire choco smaak van Nederland: de karamel-zeezout-melkchocolade-combinatie. De vegan chocolade is op basis van rijstmelk waarbij de hazelnootpraliné, naast een rijke smaak, ook zorgt voor een romige textuur.

Toen Hands Off met haar plantaardige receptuurontwikkeling van start ging was het merk zich ervan bewust dat de meeste consumenten sceptisch zijn over vegan chocolade. ‘Een vegan chocoladereep is vast minder lekker’, is vaak de gedachte. Consumententesten bewijzen vaak het tegendeel. In veel gevallen komen de plantaardige repen er beter uit dan de reguliere repen.

Seriously Dark, met 85% cacao, zit al langer in het Hands Off-assortiment, maar is altijd al plantaardig geweest, zonder dat dit werd gecommuniceerd. Het chocolademerk ziet de introductie van de twee nieuwe varianten nu als ideaal moment om ook deze variant mee te nemen in de vegan-lijn.

V-Label Keurmerk

De drie vegan Hands Off smaken zijn voorzien van het V-Label. Dit is een internationaal geregistreerd productkeurmerk dat garandeert dat een product geen ingrediënten van dierlijke oorsprong bevat - dus ook geen melk, ei of honing én het is niet geproduceerd met gebruik van dierlijke hulpstoffen. De Nederlandse Vegetariërsbond beheert en controleert het V-Label Keurmerk in Nederland.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

WijnSpijs start met 100% vegan WijnWandelingen

Wijn – Culinair platform WijnSpijs, de organisatie die onder andere wijnwandelingen in de benelux verzorgt, heeft nu ook wandeling waarbij de wijn wordt gecombineerd met veganistische gerechten. In eerste instantie gaat het om wandelingen in Utrecht en Amsterdam.

Lees bericht


Meer foodconcepten bij vernieuwde AH Gelderlandplein

Formulenieuws – De vernieuwde Albert Heijn XL Gelderlandplein in Amsterdam heeft na een verbouwing de allernieuwste foodconcepten gekregen en tevens het grootste biologisch en glutenvrij assortiment. De supermarktketen zet hiermee de volgende stap op het gebied van vers, gemak en gezond. Klanten vinden er de Allerhande Keuken met Babacous, een sushibar die is uitgebreid met Aziatisch streetfood en een groot vega...

Lees bericht


‘Producent Miami Burger’ start eerste vegan burgerbar

Fastfood – Een hamburger die smaakt als een Big Mac maar die toch volledig vegan is. Een burger die de uitdagende naam draagt van The Big Hack met als ondertiteling: ‘The most famous burger in the world got hacked’ . Dat is niet alleen creatief bedacht, maar legt de lat ook hoog qua verwachting. En dat is precies wat Miami Burger vanuit...

Lees bericht


PLNT introduceert kant & klare Vegan Beef Wellington

Introductie - PLNT heeft speciaal voor het Paas-assortiment de eerste kant-en-klare Vegan Beef Wellington in Nederland ontwikkeld. Volgens producent Future Food Group in Veenendaal zijn er meerdere initiatieven geweest, maar is er nu een Vegan Beef Wellington die net zo sappig en lekker is als het origineel.

Lees bericht

‘Vooroordelen staat meer plantaardig eten in de weg’

Onderzoek - Onderzoek, uitgevoerd in opdracht van haverdrankmerk Oatly, laat zien dat Nederlanders veel vooroordelen hebben over elkaars eetgewoonten. Zo denkt 26 procent van de omnivoren in Nederland bijvoorbeeld dat veganisten betweters en ongezond zijn. Dit hokjesdenken staat meer plantaardig eten in de weg. Uit de survey onder een groep van 1062 consumenten verspreid over Nederland blijkt namelijk ook dat 58% van de...

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid