Hans Everse benoemd tot voorzitter Gastronomisch Gilde


Hans Everse / Foto bij: Boefkik

Benoeming - De grootste culinaire vereniging van Nederland, het Gastronomisch Gilde, heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering Hans Everse benoemd tot voorzitter. Everse was reeds vice-voorzitter.

Hans Everse volgt in zijn rol als voorzitter de vorig jaar overleden SVH Meesterkok Gerrit Greveling op. Als bestuurslid is Everse al jarenlang betrokken bij het Gastronomisch Gilde. Hij is tevens voorzitter van de vakgroep Koksgilde en eigenaar van Zilt-E Ziltzaam Lekker en Oosterschelder B.V. waarmee hij aandacht voor gezondheid in relatie tot food op de kaart zet.

Jongeren

Waldrik Kremer is benoemd tot secretaris en Hugo Wijbenga als penningmeester. Beiden zijn al sinds lange tijd nauw betrokken bij het Gastronomisch Gilde en vormen samen met Everse het Dagelijks Bestuur. Voor de komende tijd gaat het Gastronomisch Gilde vooral de jongeren centraal plaatsen. Het gilde wil deze groep meer aan de vereniging binden door komend jaar speciale evenementen te organiseren.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

’T Noorden wint verkiezing Leukste horecateam van Nederland

Verkiezing – Restaurant ’T Noorden in Aalten heeft de verkiezing gewonnen van het Leukste horecateam van Nederland 2021. De verkiezing is een onderdeel van de Week van de horeca die plaats had tussen 20 en 25 september.  Het horecateam van ’T Noorden werd gekozen uit tientallen inzendingen.

Lees bericht


Horecadag wordt Week van de horeca met verkiezing

Actieweek – De Nationale Horecadag wordt dit jaar de Week van de horeca en vindt plaats van 20 tot en met 25 september. Als aftrap van de Week van de horeca wordt een landelijke verkiezing in het leven geroepen, Het leukste horecateam van Nederland.

Lees bericht


Eerste Gespecialiseerd kok-diploma ‘nieuwe stijl’ uitgereikt

Uitreiking - In restaurant Da Vinci* in Maasbracht is door de SVH Meesters Margo Reuten (SVH Meesterkok) en Petro Kools (SVH Meestergastheer) het diploma SVH Gespecialiseerd kok uitgereikt aan Martijn van der Zwan, student van Kookstudio Thorn. Het is het eerste diploma SVH Gespecialiseerd kok ‘nieuwe stijl’ dat is uitgereikt.

Lees bericht


Deelnemers NK Jonge Koks bekend

Kampioenschap - Wie gaat Ralph Benneker van De Bloemenbeek* als NK Jonge Kok 2019 opvolgen? Die vraag moet beantwoord worden op het Nationaal Kampioenschap voor Jonge Koks 2020. De wedstrijd wordt verzorgd door het Gastronomisch Gilde en vindt plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Op woensdag 15 januari 2020 gaan acht talenten de strijd aan met elkaar om uit te maken wie de...

Lees bericht

Samenwerking Gastronomisch Gilde en Kokspanel

Samenwerking – Het Gastronomisch Gilde, vereniging voor vakmensen in eten, drinken en gastvrijheid en Het Nederlands Kokspanel, onderzoekspanel voor professionals uit de horeca en catering, zijn een samenwerking aangegaan. De samenwerking maakt het mogelijk informatie met elkaar uit te wisselen over de behoeften van koks, cateringmanagers en eigenaren op het gebied van (nieuwe) producten, merken en andere soorten food- en hospitality...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid