HAS Food Experience 2022 richt zich op een betere wereld


De vijf winnaars van de HAS Food Experience 2022

Opleiding - Hybride worsten die de vleesconsumptie helpen reduceren. Maaltijdpakketten voor gezinnen met een lager inkomen en gezondheidsissues. Een fairtrade systeem voor Nederlandse boeren. Luxe chocolade met gedroogde koffiedrab. En een bijzonder biertje als conversation starter. Dat zijn de 5 innovatieve concepten die dinsdag tijdens de HAS Food Experience 2022 een FoodmanShip Award hebben gewonnen.

De HAS Food Experience is hét jaarlijkse food-evenement van HAS Hogeschool waarop studenten innovatieve food-projecten presenteren en meedingen naar de FoodmanShip Awards. Dit jaar was de 14e editie van het evenement dat de afgelopen jaren tot soms wel 1500 bezoekers trok, onder wie veel foodprofessionals en gerenommeerde foodbedrijven. Deze editie vond plaats in een hybride vorm en had naast een beperkt aantal bezoekers en grote groep online kijkers.

Projecten online bekijken

Tijdens deze ‘liveshow’ nam presentator Rudy van Beurden de deelnemers mee langs de genomineerde projecten en deelden experts de laatste ontwikkelingen op het gebied van food. Naast het online event kunnen deelnemers zelf online alle projecten bekijken én de hele week speeddate meetings aanvragen met de studenten die het project hebben uitgevoerd.

On the Road to 2030

De projecten van de studenten waren dit jaar verdeeld over 5 categorieën met een focus op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, waar de HAS Hogeschool zich aan heeft gecommitteerd. Vandaar het centrale thma dit jaar ‘On the road to 2030’.

Winnaars FoodmanShip Awards

Categorie Protein| sustainable alternative proteins

DITTO van Nienke Faas: een concept van 3 hybride worsten met een uitgesproken smaak die mannen onbewust helpt hun vleesconsumptie te reduceren zonder in te boeten op de eetbeleving. Lees meer en bekijk de pitch.

Categorie Healthy body and mind

Chefke van Silke van Boxtel: maaltijdpakketten in een vrolijke verpakking die gezinnen met een lager inkomen en gezondheidsissues op een makkelijke manier helpen gezonder te eten.  Lees meer en bekijk de pitch.

Categorie Sustainable Food systems | the food chains

Onze Markt van Hester Schilt: een nieuw coöperatief merk met als missie om een ​​eerlijke voedselketen te creëren en boeren een eerlijke prijs te betalen. Extra bijzonder: ligt al in de supermarkt! Lees meer en bekijk de pitch.

Categorie Unwaste | reduce and prevention

Phoenix coffee Reborn van Steef Kunnen: een luxe chocoladeconcept met gedroogde koffiedrab als een van de ingrediënten. Lees meer.

Categorie Meaningful Food Innovations

Open Up van Duifje van Dugteren: dit spannende concept is een drankje en spel ineen dat het gesprek opent over seksualiteit, seks en gender. De bierflesjes (etiketten) zijn van buiten allemaal anders, maar van binnen allemaal gelijk. Lees meer en bekijk de pitch.

De HAS Food Experience wordt mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn, Rabobank, Vion Food Group, Agrifood Capital, Refresco, Appèl Catering, Royal Swinkels Family Brewers, BOON, Bunzl, Imagro, Rijk Zwaan en Studio Fava.

Bron: HAS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

HAS Hogeschool verandert naam in HAS green academy

Opleiding – Has Hogeschool bestaat 75 jaar en past de naam aan van de opleiding in HAS green academy. Als gevolg hiervan wordt ook de huisstijl veranderd. HAS green academy wil met de nieuwe naam bevestigen dat de opleiding zich steeds verder ontwikkelt naar expertisecentrum voor agro, food en leefomgeving in Zuid-Nederland.

Lees bericht


Landelijke ZERO Food Waste Challenge van start

Voedselverspilling - HAS Hogeschool houdt samen met Aeres Hogeschool, Hogeschool Inholland, Fontys Hogescholen, Food Valley Circulair, Stichting Jong Leren Eten, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge. De challenge start op 13 september.

Lees bericht

ABN AMRO: ‘Druk op leisure en food gaat toenemen’

Analyse - Hoewel de economie er nog relatief goed voor staat, verwacht ABN AMRO in een analyse dat de druk op de industrie, leisure, retail, food en bouw in de tweede helft van 2022 gaat toenemen. Rentestijgingen en oplopende prijzen voor grondstoffen liggen aan die druk ten grondslag, net als de dure energieprijs.

Lees bericht
Winnaars bekend van de Bunzl Packaton 2021

Wedstrijd – De studenten Joyce, Santana en Maxime en Laura, Max en Dewi zijn winnaar geworden van de Bunzl Packaton 2021 met hun verpakkingsconcepten voor Sushi en een Stol. De wedstrijd voor de verpakkingsconcepten was uitgeschreven voor tweedejaars studenten van de opleiding Food Innovation aan de HAS Hogeschool in Den Bosch.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid