Health Food Wall haalt groeikapitaal op om uit te breiden
Foodwall - Het merk Health Food Wall haalt 600.000 euro aan nieuw kapitaal op om de locaties van de Foodwalls verder te laten groeien. Health Food Wall is actief sinds 2018 en maakt vooral de laatste jaren en sterke groei door binnen catering.
Health Food Wall is opgericht door ondernemers Anouk Snelders en Tom Meijer. Hun missie is om gezond en plantaardig eten net zo snel en makkelijk aan te bieden als de ongezonde optie op locaties buitenshuis, zoals binnen kantoren, scholen en ziekenhuizen. In 2018 openden zij hun eerste ‘Foodwall’ op Schiphol Airport. Een 100% plantaardige vendingautomaat.
De Foodwalls staan inmiddels door heel Nederland en maken steeds vaker onderdeel uit van aanbestedingen, ook van grote cateraars. Medeoprichter en CEO Anouk Snelders: “We fungeren als individuele catering oplossing of als aanvulling aan traditionele catering. Samenwerkingen met cateraars zijn hierin een logische stap.” Omdat de Foodwalls werken vanuit vending, worden de automaten ook vaak ingezet als onbemande aanvulling op de bestaande cateringactiviteiten.
Dankzij de kapitaalinjectie, welke komt vanuit angels en een venture capital, wil Health Food Wall verder groeien en de automatisering en de operationele kant van de automaten verder verbeteren. Medeoprichter en COO Tom Meijer: “We rijden door heel Nederland om onze service te verlenen en een strakke operationele keten is hiervoor van groot belang. De interne software ontwikkelingen en focus op data is hiervoor leidend.”
Bron: Health Food Wall/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Het Land van Vitam geeft de eerste oogst
Catering - In het voorjaar ging het Land van Vitam van start en inmiddels is de eerste oogst een feit. Het idee voor het Land van Vitam kwam in stand door Vitam en Schevichoven Groeit! en omvat een samenwerking tussen vier partijen. Het initiatief omvat regeneratieve landbouw, waarbij een bijdrage wordt aan bodemherstel en biodiversiteit, aan de CO2-reductie, koolstofvastlegging...
Lees berichtThe Mayo Sisters introduceren caloriearme chilisaus
Introductie - Na de lancering in maart dit jaar van de Sweet Mustard Culidressing bij schoolcateraar Catermaat, lanceert The Mayo Sisters nu haar tweede smaak. Het gaat om de Sweet Chili Culisauce met weinig suiker, zout en zonder vet.
Lees berichtGoodLife start programma ‘Meer Smaak, Minder Vlees’
Actie – GoodLife Foods wil samen met haar foodservicepartners stappen zetten in duurzamere maaltijden en duurzamer uit eten gaan. Het bedrijf heeft daarvoor het programma 'Meer Smaak, Minder Vlees' ontwikkeld, een nieuw initiatief om de impact van maaltijden en uit eten gaan te verkleinen.
Lees berichtAppetijt onderdeel van Meinders Catering
Overname – Vanaf 1 september wordt Appetijt Natuurvoeding & Gezondheid onderdeel van Meinders Catering. Dat laat het cateringbedrijf in Badhoevedorp weten.
Lees berichtBonduelle Foodservice start pilot met Health Food Wall
Samenwerking - Bonduelle Foodservice Benelux en Health Food Wall gaan samenwerken. Bonduelle gaat producten aanleveren voor de koelkasten die op verschillende plaatsen staan opgesteld.
Lees berichtVerkoop vleesvervangers cateraars en horeca verdubbeld
Analyse - Plantaardige zuivel en vleesvervangers zijn in de afgelopen twee jaar fors gegroeid binnen foodservice. De totale verkoop van vleesvervangers aan catering en horeca is in twee jaar tijd meer dan verdubbeld, zo laat ProVeg Nederland weten op basis van cijfers van Foodstep. Met name zuivel werd minder verkocht.
Lees bericht