‘Healthy Oil van Soilmates redt ook avocado's’


Duurzaam – De start-up Soilmates heeft met het product Healthy Oil in 80 dagen een distributie gerealiseerd bij 800 locaties. Aan de basis een goed product en een goed verhaal. Door de introductie van de Healthy Oil, zorgt Soilmates er nu voor dat de 20% avocado’s die dagelijks worden afgekeurd, een nieuw leven krijgen.

Soilmates is opgericht door Dave, Sander en Jasmijn, alle drie met een eigen achtergrond. Tijdens de lockdown hebben ze hun idee voor Healthy Oil gepitcht in de woonkamer en met een telefoon opgenomen. De naam is ontstaan door het woord soil, te combineren met ‘mates’ wat staat voor staat voor alle mensen die de waarde van de aarde inzien en hierbij een bepaalde verbondenheid voelen. Een ludieke actie om het product onder de aandacht te brengen van retailers en media deed de rest. Via Picnic konden de eerste flessen thuisbezorgd worden en niet veel later klopte - na een eigen oproep in de Telegraaf - ook AH aan. Daarmee heeft het bedrijf van idee tot uitrol in 80 dagen distributie gerealiseerd bij 800 verkooppunten.

Het concept

De Healthy Oil van Soilmates is niet de enige avocado olie die je op de markt kunt vinden. Andere bedrijven maken echter gebruik van premium kwaliteit avocado’s. De oprichters: “Waar zij troep zien, zien wij treasures. Zeggen zij afval? Zeggen wij olie!” Maar dat was niet het enige. Ook kwamen de oprichters er achter dat avocado olie de enige olie is die op een hoog vuur verhit kan worden, zonder dat er voedingsstoffen verdwijnen, of smaak van het verhitte product wordt afgebroken. Dat maakt de olie handig in gebruik voor allerlei verhittechnieken, van bakken, braden en grillen

Niet perfect

Logischerwijs loopt niet elke startup vlekkeloos, ook Soilmates liep tegen productieproblemen aan in het begin. De groep heeft met de hand 6000 flessen gelabeld met een etiket dat zich niet perfect om de fles wist te wikkelen. Er zitten bellen onder, ze kreukelen en zitten scheef. Maar voor de Soilmates is dat geen probleem; net als onze geredde, lelijke avocado’s zijn ook onze flessen perfect van binnen en iets minder perfect van buiten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid