Hein Schumacher verkast van FrieslandCampina naar Unilever


Personalia - Hein Schumacher verkast van FrieslandCampina naar Unilever. Daar wordt hij per 1 juli dit jaar de nieuwe topman. Schumacher volgt bij Unilever Alan Jope op, die vorig jaar september al te kennen gaf met pensioen te willen gaan.

Schumacher is nu nog ceo bij FrieslandCampina. Schumacher is geen vreemde voor het Britse bedrijf. Hij begon zijn carrière bij het toen nog deels Nederlandse Unilever. Daarna werkte hij jaren bij Ahold en Heinz. De 51-jarige Schumacher werkte bijna 10 jaar voor FrieslandCampina. Eerst op de financiële afdeling, sinds 2018 is hij de ceo.

Met lede ogen

De Nederlandse zuivelcoöperatie ziet het vertrek van Schumacher met lede ogen aan. “Hein heeft FrieslandCampina succesvol door een belangrijke transformatiefase geloodst. In vaak erg uitdagende omstandigheden leidde hij de onderneming, volledig gefocust op een duurzaam en toekomstbestendig FrieslandCampina”, aldus Sybren Attema, voorzitter van de raad van commissarissen. Hein Schumacher blijft nog tot 30 april aan bij FrieslandCampina. Ondertussen gaat het bedrijf op zoek naar een vervanger.

Bron: Unilever/@FoodClicks

Auteur: M.Louws

Gerelateerd nieuws

Heinz komt met plantaardige vleesvervangers

Introductie – Ook Heinz komt met met een serie plantaardige vleesvervangers. ‘Met de introductie van drie vegetarische burgers en vegetarisch gehakt zet het merk verder in op zijn strategie om met innovaties te blijven groeien in de markt van plantaardige voedingsproducten,’ laat Heinz weten bij de introductie. Nederland is het eerste land waar de nieuwe vleesvervangers van Heinz verkrijgbaar zijn.

Lees bericht


Unilever haalt mijlpaal van 1 miljoen geredde producten

Voedselverspilling  – De samenwerking tussen Unilever en Too Good To Go tegen voedselverspilling heeft in twee jaar tijd 1 miljoen producten gered. Deze mijlpaal werd bereikt met het aanbieden van magic boxen, een verrassingspakket met producten die tegen de ‘ten minste houdbaar tot-datum' (THT) zitten, die via de Too Good To Go-app worden aangeboden. Eind 2022 introduceerden beide partijen ook de mogelijkheid om...

Lees bericht
Unilever zet volgende stap tegen voedselverspilling

Voedselverspilling – Too Good To Go en Unilever zetten de volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling. Voortaan is het mogelijk om via de Too Good To Go app een pakket met producten van onder andere Unox, Knorr, Calvé en Conimex thuis te laten bezorgen, direct van de maker naar de consument. Dat betekent ook voor Too Good To Go nieuwe...

Lees bericht

Unilever geeft drie meest favoriete terrassen investeringsbudget

Verkiezing - Eeterij ‘t Wagenhuis uit Nieuw-Vossemeer, Grand Café De Dominee uit Oldenzaal en Strandpaviljoen Pier 7 uit Vlissingen zijn met hun respectievelijke 1e, 2e en 3e plaats de meest favoriete terrassen van Nederland. De winnende horecazaken gaan naar huis met forse prijzen, namelijk een investeringsbudget van respectievelijk 100.000, 50.000 en 30.000 euro.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid