Heineken in tweede kwartaal fors geraakt door lockdown


Bierverkopen – Bierbrouwer Heineken heeft 11,5 procent minder bier verkocht in de eerste zes maanden van dit jaar. In vrijwel alle landen had de bierbrouwer te kampen met een lockdown van de horecabedrijven.

Door de maatregelen tegen het coronavirus gingen vrijwel overal de eet- en drinkgelegenheden dicht, wat in het tweede kwartaal zorgde voor enorme negatieve bierverkopen. Toch waren het vooral de afschrijvingen op bezittingen die er voor zorgde dat Heineken rode cijfers schreef, volgens analisten. Die zouden door de COVID 19-pandemie minder waard geworden.

Het verlies van Heineken over de eerste zes maanden van 2020 kwam uit op 297 miljoen euro. In het eerste kwartaal maakte de bierbrouwer nog een winst van 94 miljoen euro. In de eerste helft van 2020 werd 11,16 miljard euro omzet gerealiseerd, 18 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Lowlander brouwt I.P.A. van geredde pompoen

Brouwerij - Botanisch brouwer Lowlander gaat pompoenen redden van verspilling en introduceert daarvoor de Lowlander Autumn I.P.A. (6% abv). Het herfstbier wordt gebrouwen van pompoenen, die door schoonheidsfoutjes niet meer verkocht kunnen worden.

Lees bericht


Combinatie TAPP en Heineken geeft horecabedrijf insights

Insights - TAPP en bierbrouwer Heineken gaan samenwerken. Het bedrijf dat data verzamelt voorziet Nederlandse horecaondernemers van inzichten op basis van verkoopdata waarmee zij hun bedrijf beter kunnen laten aansluiten op de markt. Door de samenwerking komt de informatie van de scale-up op grote schaal beschikbaar.

Lees bericht

Sligro gelooft in krachtig herstel ondanks omzetdaling

Groothandel – Ondanks het omzetverlies over de eerste maanden van dit jaar door alle coronamaatregelen, ziet Sligro de komende periode met vertrouwen tegemoet. Zo is de groothandel gestart met de bouw van een nieuw vers-distributiecentrum in Veghel, is de ombouw van de zelfbedieningslocaties naar de 3.0 formule hervat met de verbouwing van Sligro Heerlen en wordt gestart met een bezorgservicelocatie in Gent...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid