Heineken introduceert Italiaanse Birra Moretti in Nederland


Bier – Voorlopig alleen in de supermarkten, maar zodra de terrassen open gaan, ook verkrijgbaar in de horeca: Birra Moretti. Een soepel biertje met het subtiele aroma van citrus, dat zich goed laat combineren met Italiaanse gerechten, aldus Heineken.

Birra Moretti is het favoriete bier van Italië en wordt nu grootschalig in Nederland geïntroduceerd. De markt voor speciaalbieren groeit al geruime jaren, net als de markt voor alcoholvrije varianten. Vandaar dat er vanaf deze week ook een 0.0%-variant wordt gebracht, namelijk de Birra Moretti Zero.

Birra Moretti is in 1859 ontstaan in Udine, een klein provincieplaatsje tussen Venetië en de Alpen. Het productieproces is in die 162 jaar bijna onveranderd gebleven. Birra Moretti is inmiddels verkrijgbaar in meer dan veertig landen wereldwijd.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Combinatie TAPP en Heineken geeft horecabedrijf insights

Insights - TAPP en bierbrouwer Heineken gaan samenwerken. Het bedrijf dat data verzamelt voorziet Nederlandse horecaondernemers van inzichten op basis van verkoopdata waarmee zij hun bedrijf beter kunnen laten aansluiten op de markt. Door de samenwerking komt de informatie van de scale-up op grote schaal beschikbaar.

Lees bericht


Sligro gelooft in krachtig herstel ondanks omzetdaling

Groothandel – Ondanks het omzetverlies over de eerste maanden van dit jaar door alle coronamaatregelen, ziet Sligro de komende periode met vertrouwen tegemoet. Zo is de groothandel gestart met de bouw van een nieuw vers-distributiecentrum in Veghel, is de ombouw van de zelfbedieningslocaties naar de 3.0 formule hervat met de verbouwing van Sligro Heerlen en wordt gestart met een bezorgservicelocatie in Gent...

Lees bericht
Krijn Jansen nieuwe CCO BeerWulf

Benoeming – Online bierwinkel Beerwulf heeft per 1 oktober Krijn Jansen benoemt tot Chief Commercial Officer (CCO). Hij neemt hiermee de rol over van Marc Scholten, mede oprichter en huidig CCO van Beerwulf.

Lees bericht

Heineken wil in 2030 volledig groen brouwen voor Nederland

Bier – Bierbrouwer Heineken wil in 2030 volledig circulair zijn met de brouwerijen, die dan ook volledig klimaatneutraal zijn. Dat laat Hans Böhm, Algemeen Directeur Heineken Nederland vandaag weten. De doelstelling dat het bier voor Nederland 100% groen wordt gebrouwen, maakt onderdeel uit van de wereldwijde ‘Brewing a Better World’ ambitie van de bierbrouwer.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid