Heinz komt met plantaardige vleesvervangers


Vleesloze Beanz Burger van Heinz

Introductie – Ook Heinz komt met met een serie plantaardige vleesvervangers. ‘Met de introductie van drie vegetarische burgers en vegetarisch gehakt zet het merk verder in op zijn strategie om met innovaties te blijven groeien in de markt van plantaardige voedingsproducten,’ laat Heinz weten bij de introductie. Nederland is het eerste land waar de nieuwe vleesvervangers van Heinz verkrijgbaar zijn.

Naast vegetariërs en veganisten wil Heinz als merk ook de consumenten bereiken die nog op zoek zijn naar alternatieven om hun vleesconsumptie te verminderen. Het nieuwe aanbod bestaat uit Heinz Meatless Burgers, Heinz Meatless Gehakt, Heinz Beanz Burgerz Mediterrane Stijl en Heinz Beanz Burgerz Mexicaanse Stijl. Naast smaak, speelden ook textuur en duurzaamheid een belangrijke rol in de productontwikkeling. De producten zijn gemaakt met bonen, die zorgen voor een vlezige structuur. Bob Rog, Managing Director Kraft Heinz Benelux: “Uit onderzoek weten we dat de meeste vleeseters ervoor open staan om hun vleesconsumptie te verminderen, maar dat ze nog zoeken naar een vertrouwd merk met een positieve smaakbeleving. Tegen die mensen zeggen we nu: probeer Heinz en laat je positief verrassen.”

Bron: Heinz/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws‘Nederlanders gek op saus en we variëren ook veel’

Achtergrond – Sauzen zijn populair bij Nederlanders. En hoewel de mayonaise en ketchup verreweg het meest worden gebruikt, kiest de Nederlander toch steeds vaker voor een specifieke saus bij een gerecht. En dat specifieke gebruik geldt niet alleen voor een product of gerecht, maar ook voor het soort maaltijd.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid