Hello Fresh vraagt Duitse klanten te annuleren tegen 10 euro bonus


De elektrische wagens waarmee HelloFresh in de Amsterdamse binnenring maaltijdboxen bezorgt

Maaltijdbezorging – Het was een zeer ongebruikelijk aanbod dat Hello Fresh in Duitsland onlangs deed; met kerst was het aantal bestellingen zo groot, dat de vaste klanten hun wekelijkse maaltijdbox konden annuleren in ruil voor 10 euro op hun rekening.

De 10 euro moest gezien worden als bedankje omdat de maaltijdbezorger Hello Fresh tegen de grenzen van hun capaciteit aanzaten tegen het einde van het jaar. Zeker de laatste maanden van 2020 is Hello Fresh in Duitsland zeer succesvol, het bedrijf verdubbelde afgelopen jaar de omzet.

Het aanbod dat werd gedaan om de drukte weg te nemen was eenmalig en leverde naast een spraakmakende actie ook de nodige publiciteit op. Of klanten er blij mee waren is de vraag. Veel Duitse consumenten zijn recent pas overgeschakeld op e maaltijdboxen en zochten juist het gemak rondom de feestdagen van de kant-en-klare-pakketten.

Volgens Hello Fresh zat het probleem van niet kunnen leveren vooral in leveringen die niet op tijd konden worden gedaan door producenten, omdat er tijdens de feestdagen minder werd geproduceerd. Ook konden de levertijden niet meer worden nagekomen door de bezorgers.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsNieuwe maaltijdbox Green Chef voor verschillende levensstijlen

Maaltijdbox - Nederland krijgt een nieuwe maaltijdbox, namelijk Green Chef. Een maaltijdbox die volledig is samengesteld door diëtisten om de gebruikers te ondersteunen in een bewust en gezond eetpatroon. Green Chef is sinds 2018 onderdeel van de HelloFresh Group en is actief de VS, het VK en Nederland.

Lees bericht
Ekomenu start samenwerking met LikeMeat

Samenwerking – De biologische maaltijdbox aanbieder Ekomenu start een samenwerking met het plantaardige voedingsmerk LikeMeat, omdat steeds meer mensen kiezen voor het minderen in eten van dierlijke producten.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid