HelloFresh profiteert sterk van coronaperiode


Maaltijdbezorgdienst – HelloFresh heeft het aantal bestellingen en de omzet meer dan zien verdubbelden dankzij recordcijfers in het tweede kwartaal dit jaar. Het aantal bestellingen steeg in het tweede kwartaal van 2020 met 103% in vergelijking met vorig jaar. In de coronaperiode steeg het aantal bestellingen naar 18,1 miljoen.

Ook het aantal vaste klanten is fors gestegen, zo laat het bedrijf vandaag weten. Het actieve klantenbestand van de maaltijdbezorger is gegroeid naar 4,18 miljoen. Ten opzichte van vorig jaar is dit een stijging van 74%. “De groei van de afgelopen maanden is uitzonderlijk, omdat zowel nieuwe als bestaande klanten voor HelloFresh hebben gekozen. We hebben vertrouwen bij onze klanten, zoals blijkt uit de terugkerende bestellingen en het hogere bestelgedrag per gedane bestelling dan ooit tevoren. We zien dat klanten nieuwe gewoontes hebben aangenomen en meer HelloFresh-maaltijden bestellen in hun weekmenu doordat ze meer tijd thuis doorbrengen", zegt Dominik Richter, medeoprichter en CEO van HelloFresh.

HelloFresh heeft in het tweede kwartaal wereldwijd 149 miljoen maaltijden thuisbezorgd. Het bedrijf kondigde onlangs aan de eerste klimaatneutrale maaltijdboxleverancier ter wereld te worden. Het bedrijf streeft ernaar om vanaf 2020 100% van de directe CO2-uitstoot uit de productie, bezorging aan klanten, kantoren en zakenreizen te compenseren als onderdeel van de duurzaamheidsstrategie.

Volgens eigen zeggen blijft bij HelloFresh minder dan één procent van het voedsel in de productie ongebruikt en wordt meer dan twee derde daarvan gedoneerd aan lokale voedselbanken. In vergelijking met de supermarkten komt dat neer op 66 procent minder voedselverspilling.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

HelloFresh wil 100% van de CO2-uitstoot compenseren

Maaltijdbezorging – Maaltijdbezorger HelloFresh gaat 100% van de directe CO2-uitstoot van haar wereldwijde productie, levering aan klanten, kantoren en zakelijk reizen compenseren. De stap maakt deel uit van de groene energie- en CO2-reductiestrategie van het bedrijf.

Lees bericht


Sterke omzetgroei HelloFresh door coronacrisis

Maaltijdbox - HelloFresh SE, 's werelds marktleider van maaltijdpakketten, heeft een zeer sterk eerste kwartaal achter de rug. Geholpen door de coronamaatregelen, omdat mensen zoveel mogelijk thuis moesten blijven, steeg het aantal actieve klanten met 68,4% naar 4,18 miljoen. Dit resulteerde in een omzet groei van meer dan 66% naar bijna 700 miljoen euro.

Lees bericht

‘Maaltijdbox-kokers verspillen 21% minder voedsel’

Duurzaamheid – Huishoudens die gebruik maken van een maaltijdbox verspillen 21% minder voedsel, dan wanneer zelf de boodschappen worden gedaan in een supermarkt. Dit cijfer weegt daarom mee in het duurzaamheidsrapport van maaltijdbezorger HelloFresh. Net als de elektrische bezorging in de binnenring van Amsterdam.

Lees bericht

HelloFresh zet volgende stap in verduurzaming

Verduurzamen - Maaltijdboxleverancier HelloFresh heeft de volgende stap genomen in de verduurzaming van de bezorging aan haar klanten. Sinds oktober 2019 werkt HelloFresh met een softwaresysteem om de bezorgroutes in de Benelux verder te optimaliseren en bezorgt het in de binnenring van Amsterdam voortaan met elektrische busjes.

Lees bericht


Maaltijdboxen winnen geen terrein meer in 2019

Onderzoek – Het percentage Nederlanders dat gebruik maakt van maaltijdboxen neemt niet verder toe. Dit geldt ook voor de marktleider HelloFresh. Alleen Beebox was in staat, mede dank zij het samengaan met Willem & Drees, de positie te verbeteren.

Lees bericht

Deliveroo bereikt mijlpaal van 50 ‘virtual brands’

Bezorgdienst - Maaltijdplatform Deliveroo wilde eind dit jaar de mijlpaal bereiken van vijftig ‘digitale restaurants’. Met de aansluiting van Chicken Today uit Breda, onderdeel van Cafetaria Fine Food, is dat nu gelukt. Er zijn nu vijftig ‘virtual brands’ aangesloten. Virtual brands, oftewel ‘digitale restaurants’ zijn restaurantmerken die bezorgen vanuit bestaande of speciaal daarvoor opgezette keukens. Met dergelijke keukens werd twee...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid