HelloFresh verwacht omzet bijna te verdubbelen


De elektrische wagens waarmee HelloFresh in de Amsterdamse binnenring maaltijdboxen bezorgt

Bezorging - Niet alleen het afhalen en bezorgen van gerechten groeit hard als gevolg van de coronamaatregelen en beperkingen, maar ook de bezorging van maaltijdboxen. HelloFresh ziet door die groei dit jaar de omzet zelfs bijna verdubbelen.

In het tweede kwartaal van dit jaar zijn de bestellingen en brutowinst meer dan verdubbeld voor de HelloFresh Group, zo laat het bedrijf weten. Klanten hebben bij HelloFresh wereldwijd bijna 18,1 miljoen bestellingen geplaatst. Wat betreft het assortiment ziet het bedrijf een toename in maaltijden uit verschillende wereldkeukens. Volgens HelloFresh is dit het gevolg van het niet doorgaan van vakanties als gevolg van de coronacrisis, waardoor steeds meer mensen etenswaren uit andere landen in hun eigen keuken willen ervaren. HelloFresh zag in het tweede kwartaal ook het klantenbestand met 74 procent groeien ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit komt neer op 4,18 miljoen actieve lidmaatschappen. In Nederland ziet de maaltijdboxbezorger een toename in premiumrecepten. Als mogelijke verklaring daarvoor ziet HelloFresh dat consumenten minder uit eten gaan, ook omdat gasten zich minder comfortabel voelen om buiten de deur te eten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

HelloFresh groeit door en boekt 1,56 miljard euro omzet

Maaltijdboxen – HelloFresh SE van 'HelloFresh', zet zijn het  groeitraject voort en bereikt in het tweede kwartaal van 2021 7,7 miljoen klanten. Bijna twee keer zoveel als dezelfde periode vorig jaar met  4,2 miljoen klanten. De omzet van de groep voor het tweede kwartaal kwam daarmee uit op een bedrag van 1,56 miljard euro, een stijging van 66,5%.

Lees bericht


Maaltijdbezorger krijgt boete van bijna twee ton

Boete - Een platform voor de bezorging van maaltijden heeft van de Inspectie SZW een boete gekregen van 176.000 euro. Het bezorgbedrijf, waarvan de naam niet bekend is gemaakt door SZW, maar zou gaan om Deliveroo, kreeg de boete omdat het bezorgplatform in 2018 22 buitenlandse bezorgers in dienst had zonder een werkvergunning voor ze aan te vragen.

Lees bericht


HelloFresh bezorgt steeds meer klanten extra boodschappen

Bezorgdienst - Maaltijdboxenbezorger HelloFresh wist in het eerste kwartaal van dit jaar niet alleen twee miljoen extra klanten te trekken, maar ook het aantal ‘extra boodschappen’ in Nederland te verdubbelen. Wereldwijd maken nu 7,3 miljoen mensen gebruik van de maaltijdboxen. Het bedrijf profiteert vooral door de coronamaatregelen.

Lees berichtHelloFresh realiseert 3,75 miljard euro omzet in 2020

Maaltijdboxbezorgdienst - HelloFresh SE, de grootste leverancier van maaltijdboxen in de wereld, heeft 2020 afgesloten met een goed resultaat van meer dan 600 miljoen geleverde maaltijden aan klanten over de hele wereld. De groepsomzet voor het volledige jaar 2020 bedroeg 3,75 miljard euro tegenover 1,8 miljard euro in 2019, een groei van +111%.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid