Help de Horeca levert al meer dan 1 miljoen op


Actie – Horecaliefhebbers hebben inmiddels al zo’n 20.000 waardbonnen aangeschaft voor een bedrag van meer dan 1 miljoen euro. De actie Help de Horeca, startte twee weken geleden en loopt door totdat de horeca weer wordt geopend.

Met het initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) samen met een aantal partners de Nederlandse horecaondernemers tijdens de coronacrisis. De waardebonnen helpen de ondernemers namelijk direct aan inkomsten, omdat de bonnen wekelijks worden uitgekeerd aan de horecabedrijven, maar door de consument pas kunnen worden verzilverd als de horeca weer open is. De bonnen zijn in feite een vooruitbetaalde reservering. Veel van die horecabedrijven zijn nu gesloten of beperkt geopend voor afhalen en thuisbezorgen. Inmiddels hebben zo'n 6200 zaken zich aangesloten bij Help de Horeca. De aangesloten bedrijven krijgen wekelijks uitbetaald.

Eerste miljoen

Dirk Beljaarts, algemeen directeur Koninklijke Horeca Nederland: “Het is natuurlijk fantastisch dat we het eerste miljoen hebben binnengehaald voor horecazaken die het juist nu ontzettend hard nodig hebben. We zien zoveel mooie initiatieven: mensen die een waardebon kopen om hun favoriete restaurant of café te steunen, of een bon cadeau doen aan dierbaren met vitale beroepen.”

Liquiditeitsprobleem

Maar de horeca is daarmee nog niet gered, waarschuwt ook de KHN-directeur. Door de verlenging van de maatregelen hebben veel bedrijven extra geld nodig. Het kopen van de waardebonnen blijft daarom belangrijk om de bedrijven overeind te houden. Beljaarts: “Horecaondernemers hebben te maken met een omzetdaling van meer dan 50%, terwijl hun vaste kosten gewoon doorlopen. Dit leidt tot acute liquiditeitsproblemen en elke vorm van hulp is op dit moment nodig om ervoor te zorgen dat cafés en restaurants blijven bestaan en een goede start kunnen maken na deze crisis.”.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Dirk Beljaarts neemt afscheid als Algemeen Directeur KHN

Persoonlijk – Dirk Beljaarts vertrekt nog voor de zomer na een periode van negen jaar bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als Algemeen Directeur. Hij vindt het nu voor een nieuwe uitdaging.

Lees bericht



Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht

Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht



Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid