'Help de Horeca' levert ruim 3,7 miljoen op


Coronasteun - Ruim 80.000 waardebonnen zijn er verkocht voor de actie 'Help de Horeca'. Daarmee heeft het initiatief om de horeca te steunen in coronatijd in ruim elf weken maar liefst 3,7 miljoen euro opgeleverd. De actie is deze week geëindigd.

Het einde van de coronacrisis is weliswaar nog niet in zicht, maar gasten kunnen inmiddels wel weer genieten van hun favoriete restaurant of café en de aanschafte waardebonnen verzilveren. De actie was bedoeld  bij de start van de sluiting van de horeca om de 8000 horecazaken in Nederland financieel te steunen.

Samen sterker

De gevolgen van het coronavirus op de sector zijn nog altijd enorm en veel ondernemers staan voor lastige keuzes als het gaat om ontslagen of faillissementen. Toch heeft het initiatief ‘Help de Horeca’ voor veel bedrijven een verschil kunnen maken, schrijft Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ondernemers werden voor een deel gecompenseerd door overheidsmaatregelen, maar de vaste lasten liepen wel door. Het kopen van waardebonnen via het platform www.helpdehoreca.nl zorgde er toch voor dat ondernemers inkomsten hadden. De bonnen – in feite een vooruitbetaalde reservering – kunnen nu de eet- en drinkgelegenheden weer open zijn, worden verzilverd door gasten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Geniet & Geef-actie levert ruim halve ton op voor KiKa

Actie - De jaarlijkse actie Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, heeft meer dan een halve ton opgeleverd. De gerealiseerde €50.171 komt volledig ten goede komt aan Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) en is bestemd voor vernieuwend onderzoek en verschillende activiteiten op het gebied van kinderkanker.

Lees bericht
‘Opnieuw dreun voor de horeca, ondernemers woedend’

Coronamaatregelen - De berichten die in de media verschijnen over de verplichte dagelijkse sluiting van de horeca om 19.00 uur leiden tot veel woede bij horecaondernemers. Dat laat althans de Horeca Alliantie weten. Ook Koninklijke Horeca Nederland KHN) riep vandaag in paginagrote krantenadvertenties het kabinet op de horeca niet het kind van de rekening te laten zijn bij het nemen van...

Lees bericht


Foodsector in 2021 terug op niveau, forse groei in 2022

Analyse – De omzet van de Nederlandse foodsector is dit jaar vrijwel geheel teruggeveerd tot het niveau van voor de coronapandemie. Dat concludeert het FoodService Instituut Nederland (FSIN), het kennisinstituut voor de foodservicesector. Het FSIN ziet het herstel véél sneller gaan dan eerder verwacht, maar ziet wel verschillen per segmenten. Dat blijkt uit cijfers van de bedrijfstak, die vandaag worden...

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid