HEMA en Lekkerland streven naar verdere ketenefficiency


HEMA en Lekkerland Nederland gaan nieuwe projecten starten gericht op verdere ketenefficiency

Samenwerking – HEMA en logistiek partner Lekkerland Nederland hebben hun samenwerking op het gebied van de food supply chain naar de winkels verlengd. Beide partijen werken al sinds 2006 samen. Afgesproken is te streven naar verdere ketenefficiency. Partijen gaan daarvoor een aantal nieuwe projecten realiseren.

Een van die nieuwe projecten is bijvoorbeeld de ontwikkeling van een supplier dashboard en het verder optimaliseren en integreren van forecastsystemen. Dit moet leiden tot een betere productbeschikbaarheid in de winkels. “Al ruim 15 jaar verzorgt Lekkerland de volledige supply chain van alle food producten bij HEMA (exclusief bakkerijproducten); van voorraad houden, tot last mile distributie,” aldus Olaf Gockel, Sales Directeur bij Lekkerland Nederland. “In Nederland en België verzorgen we de last mile distributie zelf of via onze Belgische collega’s bij Conway. In Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk wordt dit via het HEMA DC in Utrecht Lage Weide geëxporteerd. In dit geval leveren wij de goederen op filiaalniveau bij het DC van HEMA aan.”

Optimaliseren

Esther Moolenaar, Manager Planning Food bij HEMA: “We zijn blij dat we met Lekkerland de samenwerking hebben vernieuwd en hebben vertrouwen dat we samen onze supply chain nog meer kunnen optimaliseren en de beschikbaarheid verder verhogen. Daarmee gaan we de HEMA-klant iedere weer dag blij maken met ons verrassende assortiment eten en drinken.”

Oog voor duurzaamheid

Lekkerland Nederland is medeondertekenaar van het convenant ‘Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek 2025’. Duurzaamheid is daarom een belangrijk uitgangspunt. Een doelstelling die aansluit bij de strategie en missie van HEMA. Zo zorgt Lekkerland er voor dat alle producten van HEMA op een zo efficiënt en duurzaam mogelijke wijze in één keer worden geleverd bij de locaties. Gockel: “Ook zijn onze vrachtwagens voorzien van een duurzame Intelligent Cooling System (ICS). Een door Lekkerland Nederland ontwikkeld intelligent koelsysteem dat ervoor zorgt dat de temperatuur van de te leveren producten te allen tijde op peil blijft. Zo kunnen we de kwaliteitseisen van de klant waarborgen en garanderen we dat producten op de perfecte temperatuur geleverd worden.”

Bron: Lekkerland/@FoodClicks

De bekende HEMA-rookworst, ook verkrijgbaar als vegan
De nieuwe HEMA-vestiging in Leidschendam

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsLa Place introduceert nieuw foodconcept bij HEMA

Formulenieuws - La Place introduceert een nieuw foodconcept in twee vernieuwde HEMA winkels in Hilversum en Alkmaar. In dit nieuwe concept lopen de gasten niet langs een buffet, maar kunnen zij direct bestellen bij een food- of barista bar, waar de bestelling ter plekke vers wordt bereid. De nieuwe vestigingen worden op donderdag 23 maart in Hilversum en op 6 april in...

Lees bericht

Freek van Beek vertrekt bij Lekkerland Nederland

Persoonlijk - Freek van Beek, algemeen directeur van Lekkerland Nederland, verlaat het bedrijf Lekkerland. De Lekkerland Group en Van Beek zijn na meerdere gesprekken tot de conclusie gekomen dat de visie die ze voor de Nederlandse organisatie hebben onvoldoende bij elkaar past, zo laat de organisatie weten.

Lees berichtBackWERK en Lekkerland verlengen samenwerking

Samenwerking – Ook de komende jaren worden de bakery-cafe’s van backWERK bevoorraad door Lekkerland Nederland. Beide partijen hebben de samenwerking per april 2022 verlengd. De focus komt te liggen op verdere groei van de bakkerijketen.

Lees bericht

HEMA verkoopt bakkerijen aan BACU

Bakkerijen – HEMA heeft besloten om haar bakkerijen onder te brengen bij BACU, de in Uden gevestigde leverancier van brood, banket en broodspecialiteiten. BACU levert al brood en banket aan Jumbo Supermarkten en zal in de toekomst ook aan HEMA gaan leveren.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid