HEMA introduceert vegetarische rookworst OokWorst
Foodservice - Twee jaar is eraan gewerkt en onlangs kon de consument er voor het eerst van genieten; de iconische HEMA-rookworst is er nu ook in een vegetarische variant: de OokWorst.
HEMA wil met de introductie inspelen op de toenemende vraag naar vegetarische en veganistische producten. Een ontwikkeling die ook bij andere foodketens is te zien. Zo introduceerde McDonald’s recent de Veggie McKroket. Voor HEMA is de vegetarische rookworst een logische, maar ook spannende uitbreiding. De reguliere rookworst, waarvan er op winterse dagen per dag 30.000 over de toonbank gaan, is voor veel mensen een duidelijke kwaliteitsreferentie. Aan de andere kant heeft HEMA al veel ervaring met vegetarische en veganistische producten. Zo kent het assortiment een aantal vegetarisch snoepsoorten, een vegan hotdog met vegan saus, maar ook een vegetarisch saucijzenbroodje, prosecco, wijn en appeltaart. En binnenkort komt daar nog een veganistische chocoladeletter bij.
Kwaliteit
Wie de producent van de OokWorst is, geeft HEMA niet prijs, maar het is niet De Vegetarische Slager die onderdeel uitmaakt van Unilever. Ook over de verwachtingen van de OokWorst wil HEMA niets kwijt. Productmanagers van HEMA geven wel aan dat de verkoopresultaten van de veganistische hotdog en de vegetarische saucijzenbroodjes de verwachtingen bij het warenhuis hebben overtroffen.
HEMA heeft twee jaar aan de ontwikkeling van de OokWorst gewerkt. De warenhuisketen is met een wensenlijstje op zoek gegaan naar een leverancier die dat lijstje zorgvuldig kon inwilligen. In de aanloop zijn diverse rookworsten getest. Het tweede jaar is besteed aan de verdere productontwikkeling. Belangrijke voorwaarde was dat de kwaliteit goed was. Desalniettemin blijft HEMA de OokWorst verder doorontwikkelen.
(Meer over de vegetarische rookworst van HEMA in de recente uitgave van @FoodClicks. Nog geen abonnee? Meld je hier gratis aan voor een digitaal abonnement.)
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Janneke Rutten eerste nominatie Wijnvrouw 2025
Verkiezing - Janneke Rutten werd tijdens een nieuwjaarsborrel op de vakbeurs Wine Professional in de RAI Amsterdam gepresenteerd als eerste titelkandidaat voor de Wijnvrouw van het Jaar 2025.
Lees berichtHEMA ontwikkelt nieuw HEMA café-concept in Enschede
Formulenieuws – HEMA heeft een nieuw café-concept ontwikkeld voor de restaurantlocaties. Nu de samenwerking met La Place is beëindigd, lag een nieuw format voor de hand. De HEMA in Enschede beleefde de primeur. Later volgen meerdere locaties.
Lees berichtErnest van de Voort Managing Director ai bij La Place
Benoeming – Ernest van de Voort is benoemd als Managing Director ad interim bij La Place restaurants. Hij volgt daarmee de vertrekkende algemeen directeur Alice Theunissen voorlopig op. Dit is woensdag bekend gemaakt.
Lees bericht‘HEMA populairste keten voor koffie en lunch’
Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.
Lees berichtOmzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen
Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.
Lees berichtStart vernieuwing HEMA-winkels op negen NS-stations
Formulenieuws - HEMA en NS hebben een overeenkomst getekend voor de verlenging van de winkels op negen grote stations. Deze overeenkomst geldt voor een periode van zeven jaar. Als onderdeel van de verlening worden de locaties aangepast met elementen uit de vier pilot-winkels zoals HEMA die begin dit jaar opende.
Lees bericht