HEMA mogelijk verkocht aan consortium Parcom en Mississippi Ventures


Overname – Een consortium van Parcom en Mississippi Ventures, het investeringsbedrijf van de familie Van Eerd van Jumbo en La Place, heeft een voorwaardelijke overeenkomst bereikt met obligatiehouders van HEMA over verkoop van warenhuis HEMA. Dit is zojuist bekend gemaakt.

Parcom en Mississippi Ventures, die in een verhouding van 50/50 in het consortium zijn vertegenwoordigd, hebben de voorwaardelijke overeenkomst over HEMA gesloten met HEMA B.V. en de Ad Hoc Group, die een meerderheid van HEMA’s senior obligatiehouders vertegenwoordigt. Het consortium heeft voor een periode van maximaal 8 weken exclusiviteit verkregen om de overname verder te onderzoeken en een due diligence uit te voeren; bankfinanciering te bewerkstelligen van een groep Nederlandse financiële instellingen; en de voorgenomen koop van 100% van de uitstaande aandelen van HEMA af te ronden. Volgens verschillende media zouden de schuldeisers van HEMA zo'n 440 miljoen euro moeten ontvangen.

Van Eerd

Mississippi Ventures is het investeringsvehikel van de Nederlandse ondernemersfamilie Van Eerd, die al bijna 100 jaar actief is op de (food) retailmarkt. Met Jumbo Supermarkten heeft de familie Van Eerd de tweede grootste supermarktketen van Nederland weten op te bouwen. Op basis van haar omnichannel-strategie en mentaliteit, biedt Jumbo klanten dezelfde merkbeleving via zijn verschillende kanalen, zoals Jumbo Supermarkten, Jumbo Foodmarkt, Jumbo.com, Jumbo City en La Place. Met deze verschillende concepten geïntegreerd in één platform, breidt Jumbo haar positie in Nederland verder uit. Ook Parcom is een Nederlandse investeringsmaatschappij.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
AH, Jumbo, Vrumona en Coca-Cola schaffen plastic handgreepjes af

Samenwerking – In een gezamenlijke boodschap maken Albert Heijn, Jumbo, Coca-Cola en Vrumona bekend dat zij stoppen met de plastic handgrepen op alle multiverpakkingen frisdrank en water zoals deze in Nederland worden aangeboden. De stap leidt tot besparing van bijna 40.000 kilo plastic en maakt meer dan 550.000 kilo plastic beter te recyclen.

Lees bericht

Groei La Place helpt Jumbo doorbreken omzetgrens van €10 miljard

Formulenieuws - Jumbo ligt nog steeds op koers om de grens van 10 miljard euro omzet te doorbreken. De groei in omzet van de La Place-restaurants, zit na  de coronasluitingen weer aardig in de lift en kan daarbij helpen. Daarnaast zet Jumbo als het gaat om de online-bestellingens en de La Place-restaurants volop in op bezorging.

Lees bericht


BenBits opent nieuwe kauwgomfabriek in Nederland

Zoetwaren – Het kauwgommerk BenBits heeft woensdag haar nieuwe kauwgomfabriek in Heerhugowaard geopend. Het kauwgommerk dat in de jaren zeventig een van de eerste suikervrije kauwgoms was, keert nu in Nederland vanuit Italië terug als een natuurlijke, plasticvrije kauwgom.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid