HEMA mogelijk verkocht aan consortium Parcom en Mississippi Ventures


Overname – Een consortium van Parcom en Mississippi Ventures, het investeringsbedrijf van de familie Van Eerd van Jumbo en La Place, heeft een voorwaardelijke overeenkomst bereikt met obligatiehouders van HEMA over verkoop van warenhuis HEMA. Dit is zojuist bekend gemaakt.

Parcom en Mississippi Ventures, die in een verhouding van 50/50 in het consortium zijn vertegenwoordigd, hebben de voorwaardelijke overeenkomst over HEMA gesloten met HEMA B.V. en de Ad Hoc Group, die een meerderheid van HEMA’s senior obligatiehouders vertegenwoordigt. Het consortium heeft voor een periode van maximaal 8 weken exclusiviteit verkregen om de overname verder te onderzoeken en een due diligence uit te voeren; bankfinanciering te bewerkstelligen van een groep Nederlandse financiële instellingen; en de voorgenomen koop van 100% van de uitstaande aandelen van HEMA af te ronden. Volgens verschillende media zouden de schuldeisers van HEMA zo'n 440 miljoen euro moeten ontvangen.

Van Eerd

Mississippi Ventures is het investeringsvehikel van de Nederlandse ondernemersfamilie Van Eerd, die al bijna 100 jaar actief is op de (food) retailmarkt. Met Jumbo Supermarkten heeft de familie Van Eerd de tweede grootste supermarktketen van Nederland weten op te bouwen. Op basis van haar omnichannel-strategie en mentaliteit, biedt Jumbo klanten dezelfde merkbeleving via zijn verschillende kanalen, zoals Jumbo Supermarkten, Jumbo Foodmarkt, Jumbo.com, Jumbo City en La Place. Met deze verschillende concepten geïntegreerd in één platform, breidt Jumbo haar positie in Nederland verder uit. Ook Parcom is een Nederlandse investeringsmaatschappij.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
La Place sluit 23 eigen filialen, maar is succesvol met takeaway

Formulenieuws - De 23 La Place-locaties die Jumbo gaat sluiten zijn allemaal eigen filialen. De locaties in handen van de franchisers, zoals Schiphol en de Fashion Outlet Center in Roermond van HMSHost, blijven open. Franchisers zijn ook geenszins van plan deze La Place restaurants te beëindigen. Ook de takeaway-activiteiten, die tijdens de coronaperiode zijn opgestart en recent zijn uitgebreid, verlopen...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid