HEMA mogelijk verkocht aan consortium Parcom en Mississippi Ventures


Overname – Een consortium van Parcom en Mississippi Ventures, het investeringsbedrijf van de familie Van Eerd van Jumbo en La Place, heeft een voorwaardelijke overeenkomst bereikt met obligatiehouders van HEMA over verkoop van warenhuis HEMA. Dit is zojuist bekend gemaakt.

Parcom en Mississippi Ventures, die in een verhouding van 50/50 in het consortium zijn vertegenwoordigd, hebben de voorwaardelijke overeenkomst over HEMA gesloten met HEMA B.V. en de Ad Hoc Group, die een meerderheid van HEMA’s senior obligatiehouders vertegenwoordigt. Het consortium heeft voor een periode van maximaal 8 weken exclusiviteit verkregen om de overname verder te onderzoeken en een due diligence uit te voeren; bankfinanciering te bewerkstelligen van een groep Nederlandse financiële instellingen; en de voorgenomen koop van 100% van de uitstaande aandelen van HEMA af te ronden. Volgens verschillende media zouden de schuldeisers van HEMA zo'n 440 miljoen euro moeten ontvangen.

Van Eerd

Mississippi Ventures is het investeringsvehikel van de Nederlandse ondernemersfamilie Van Eerd, die al bijna 100 jaar actief is op de (food) retailmarkt. Met Jumbo Supermarkten heeft de familie Van Eerd de tweede grootste supermarktketen van Nederland weten op te bouwen. Op basis van haar omnichannel-strategie en mentaliteit, biedt Jumbo klanten dezelfde merkbeleving via zijn verschillende kanalen, zoals Jumbo Supermarkten, Jumbo Foodmarkt, Jumbo.com, Jumbo City en La Place. Met deze verschillende concepten geïntegreerd in één platform, breidt Jumbo haar positie in Nederland verder uit. Ook Parcom is een Nederlandse investeringsmaatschappij.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Hema komt met éénpersoonsrookworst

Introductie – Warenhuis Hema komt met een éénpersoonsrookworst van 100 gram. De mini rookworst heeft dezelfde receptuur als de gewone rookworst en is binnen nu en twee weken verkrijgbaar bij alle Hema-vestigingen.

Lees bericht

Introductie weiderund bij Jumbo dient ‘dubbeldoel’

Supermarkt - Jumbo introduceert als eerste Nederlandse supermarktketen een assortiment rundvleesproducten afkomstig van zogeheten weiderunderen. De koeien grazen ten minste 120 dagen per jaar en zes uur per dag op de Nederlandse weides. De melk van deze koeien is tevens de basis van de weidezuivel, dat verwerkt wordt in onder meer (karne)melk, vla en yoghurt. De dieren dienen op die...

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid