Hema-topman vindt Jumbo een goede overnamekandidaat


HEMA-artikelen lagen al bij de Jumbo-supermarkten

Formulenieuws – ‘Een bedrijf zoals Jumbo, dat is een heel goede overnamekandidaat.’ Dat zegt Hema-topman Tjeerd Jegen in de Volkskrant van afgelopen zaterdag op de vraag of hij een overname van ‘zijn warenhuis’ door Jumbo ziet zitten.

De vraag wie Hema gaat overnemen is relevant, omdat het consortium van schuldeisers Ad Hoc dat Hema in handen heeft gekregen na alle onderhandelingen van afgelopen week, heeft aangegeven het warenhuis uiterlijk in september dit jaar te willen doorverkopen. Wie het wil kopen is onduidelijk, maar mogelijk dat Jumbo een van de kandidaten is.

Volgens Jegen hebben zich al verschillende partijen gemeld. Daaronder zijn zowel strategische als financiële partijen. Bij eerdere overname geluiden van Hema werd ook Albert Heijn genoemd, maar of dat nu weer het geval is, is niet duidelijk. Volgens Jegen zou het ook zomaar een Nederlands investeringsfonds kunnen zijn.

CEO Frits van Eerd van Jumbo heeft onlangs nog tegen de Volkskrant gezegd dat hij in 2018 op het punt heeft gestaan Hema te kopen. Tussen de twee bedrijven bestaan al goede banden. Sinds dit jaar wordt op een aantal locaties samengewerkt aan combinatiewinkels en zijn Hema-artikelen te vinden binnen de Jumbo supermarkten

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Online supermarkten nemen de bezorgmarkt over’

Analyse - De populariteit voor online supermarkten is afgelopen jaar enorm gestegen. In één jaar zien de online supermarkten het zoekvolume naar hun bezorgservices 195% stijgen, terwijl de populariteit van de fysieke supermarkt met bijna 50% is gedaald. Dat blijkt uit het onderzoek naar online zoekgedrag dat het onderzoeksbureau RouteLogic heeft uitgevoerd.

Lees berichtFrits van Eerd treedt tijdelijk terug als algemeen directeur Jumbo

Persoonlijk - Na zorgvuldig overleg met zijn familie en de Raad van Commissarissen heeft Frits van Eerd besloten tijdelijk terug te treden als algemeen directeur van Jumbo. Hij is een van de verdachten in een groot witwasonderzoek. De beslissing is in het belang van Jumbo genomen en maakt het voor hem ook mogelijk om zich volledig te concentreren op zijn...

Lees bericht

Max&Bien vegan kaas bij Jumbo en Jumbo Online

Supermarkten - De producten van Max&Bien zijn vanaf 3 oktober verkrijgbaar bij een groot aantal van de Jumbo vestigingen en bij Jumbo Online. Max&Bien is de eerste Nederlandse producent die met haar plantaardige alternatieven voor kaas in het vers-schap met ‘dierlijke’ buitenlandse kazen ligt.

Lees bericht‘Consument zoekt straks eerder de discounter op’

Onderzoek – Driekwart van de Nederlander gaat door hoge energierekeningen en inflatie straks andere keuzes maken aanzien van winkels. Discount supermarkten zoals Lidl zullen hiervan profiteren en zien naar verwachting klanten overlopen van o.a. Albert Heijn en Jumbo. Niet alleen worden andere winkels en merken gekozen, ook wordt langer op aanbiedingen gewacht. Dit blijkt uit onderzoek van Q&A.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid