Hema-topman vindt Jumbo een goede overnamekandidaat


HEMA-artikelen bij Jumbo Foodmarkt in Breda

Formulenieuws – ‘Een bedrijf zoals Jumbo, dat is een heel goede overnamekandidaat.’ Dat zegt Hema-topman Tjeerd Jegen in de Volkskrant van afgelopen zaterdag op de vraag of hij een overname van ‘zijn warenhuis’ door Jumbo ziet zitten.

De vraag wie Hema gaat overnemen is relevant, omdat het consortium van schuldeisers Ad Hoc dat Hema in handen heeft gekregen na alle onderhandelingen van afgelopen week, heeft aangegeven het warenhuis uiterlijk in september dit jaar te willen doorverkopen. Wie het wil kopen is onduidelijk, maar mogelijk dat Jumbo een van de kandidaten is.

Volgens Jegen hebben zich al verschillende partijen gemeld. Daaronder zijn zowel strategische als financiële partijen. Bij eerdere overname geluiden van Hema werd ook Albert Heijn genoemd, maar of dat nu weer het geval is, is niet duidelijk. Volgens Jegen zou het ook zomaar een Nederlands investeringsfonds kunnen zijn.

CEO Frits van Eerd van Jumbo heeft onlangs nog tegen de Volkskrant gezegd dat hij in 2018 op het punt heeft gestaan Hema te kopen. Tussen de twee bedrijven bestaan al goede banden. Sinds dit jaar wordt op een aantal locaties samengewerkt aan combinatiewinkels en zijn Hema-artikelen te vinden binnen de Jumbo supermarkten

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


Saladebar Albert Heijn voortaan in 100 winkels

Formulenieuws - Na een succesvolle pilot in meerdere winkels rolt Albert Heijn het concept Saladebar uit naar 100 winkels. Bij deze locties zitten ook AH to go’s. De Saladebar is onderdeel van de versafdeling, waar vers, gezond en gemak voor de klant centraal staan.

Lees bericht

La Place sluit 23 eigen filialen, maar is succesvol met takeaway

Formulenieuws - De 23 La Place-locaties die Jumbo gaat sluiten zijn allemaal eigen filialen. De locaties in handen van de franchisers, zoals Schiphol en de Fashion Outlet Center in Roermond van HMSHost, blijven open. Franchisers zijn ook geenszins van plan deze La Place restaurants te beëindigen. Ook de takeaway-activiteiten, die tijdens de coronaperiode zijn opgestart en recent zijn uitgebreid, verlopen...

Lees bericht

Heerschap Groep in 2022 van Jumbo naar Albert Heijn

Supermarkt - Heerschap Groep gaat vanaf januari 2022 met vijf Jumbo winkels over op de Albert Heijn formule.  Daarnaast gaan Heerschap Groep en de supermarktketen samenwerken om de ambachtelijke  producten van Bakkerij Heerschap toe te voegen aan het Streeckgenoten assortiment van Albert Heijn.

Lees bericht


‘NS wil andere foodretailers ook stationsruimte bieden’

Treinstations - NS en Albert Heijn verlengen hun samenwerking met vijf jaar, met een optie voor nog eens vijf jaar. Het feit dat NS de AH to go-locaties gaat exploiteren, maakt het voor andere foodretailers met gemaksconcepten niet onmogelijk toegang te verkrijgen tot het stationsgebied. ‘Waar sprake is van toevoeging gaan we dat zeker bekijken’, aldus een NS-woordvoerster.

Lees bericht
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid