Hema-topman vindt Jumbo een goede overnamekandidaat


HEMA-artikelen lagen al bij de Jumbo-supermarkten

Formulenieuws – ‘Een bedrijf zoals Jumbo, dat is een heel goede overnamekandidaat.’ Dat zegt Hema-topman Tjeerd Jegen in de Volkskrant van afgelopen zaterdag op de vraag of hij een overname van ‘zijn warenhuis’ door Jumbo ziet zitten.

De vraag wie Hema gaat overnemen is relevant, omdat het consortium van schuldeisers Ad Hoc dat Hema in handen heeft gekregen na alle onderhandelingen van afgelopen week, heeft aangegeven het warenhuis uiterlijk in september dit jaar te willen doorverkopen. Wie het wil kopen is onduidelijk, maar mogelijk dat Jumbo een van de kandidaten is.

Volgens Jegen hebben zich al verschillende partijen gemeld. Daaronder zijn zowel strategische als financiële partijen. Bij eerdere overname geluiden van Hema werd ook Albert Heijn genoemd, maar of dat nu weer het geval is, is niet duidelijk. Volgens Jegen zou het ook zomaar een Nederlands investeringsfonds kunnen zijn.

CEO Frits van Eerd van Jumbo heeft onlangs nog tegen de Volkskrant gezegd dat hij in 2018 op het punt heeft gestaan Hema te kopen. Tussen de twee bedrijven bestaan al goede banden. Sinds dit jaar wordt op een aantal locaties samengewerkt aan combinatiewinkels en zijn Hema-artikelen te vinden binnen de Jumbo supermarkten

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

AH verkoopt voortaan voornamelijk rundvlees uit Nederland

Formulenieuws - De Nederlandse melkkoeien uit het Beter voor Koe, Natuur & Boer-programma gaan voortaan ook voor vlees bij Albert Hein zorgen. Bovendien zet de Zaanse supermarktketen de stap om voor het hele AH-rundvleesassortiment voornamelijk vlees van Nederlandse koeien aan te bieden, bij voorkeur van koeien met weidegang.

Lees bericht
Hema komt met éénpersoonsrookworst

Introductie – Warenhuis Hema komt met een éénpersoonsrookworst van 100 gram. De mini rookworst heeft dezelfde receptuur als de gewone rookworst en is binnen nu en twee weken verkrijgbaar bij alle Hema-vestigingen.

Lees bericht


Introductie weiderund bij Jumbo dient ‘dubbeldoel’

Supermarkt - Jumbo introduceert als eerste Nederlandse supermarktketen een assortiment rundvleesproducten afkomstig van zogeheten weiderunderen. De koeien grazen ten minste 120 dagen per jaar en zes uur per dag op de Nederlandse weides. De melk van deze koeien is tevens de basis van de weidezuivel, dat verwerkt wordt in onder meer (karne)melk, vla en yoghurt. De dieren dienen op die...

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid