HEMA verkoopt bakkerijen aan BACU


Vlnr: Jan en Thijs Aldenhuijsen (directeuren van BACU), Ton van Veen (RvC HEMA), Frits van Eerd (eigenaar HEMA), Joost de Beijer (CFO HEMA) en Saskia Egas Reparaz (CEO HEMA) / Foto bij: HEMA

Bakkerijen – HEMA heeft besloten om haar bakkerijen onder te brengen bij BACU, de in Uden gevestigde leverancier van brood, banket en broodspecialiteiten. BACU levert al brood en banket aan Jumbo Supermarkten en zal in de toekomst ook aan HEMA gaan leveren.

Het HEMA-gebak, de taarten, vlaaien en ook de tompouces blijven door dezelfde medewerkers, in dezelfde bakkerijen en volgens hetzelfde recept bereid worden exclusief voor HEMA, aldus Hema in een toelichting. BACU zal de centrale bakkerij in Almere en de decentrale bakkerijen in Almere, Sneek, Zwolle, Doetinchem, Dordrecht en Helmond overnemen, die allemaal voor de eigen regio produceren. Ook de 250 medewerkers van de HEMA bakkerijen gaan mee in de overname en behouden hun baan. De verkoop maakt deel uit van de strategische focus die HEMA de komende jaren aanbrengt. Saskia Egas Reparaz, CEO HEMA: “We kijken ernaar uit om samen met BACU het Banketbakkers-vakmanschap te versterken. Daarmee zullen we de HEMA klant vandaag en morgen blijven verrassen en verwennen met het lekkerste gebak van Nederland.”

Grootste bakkerij van Nederland

De samenwerking met Jumbo Supermarkten op het gebied van food wordt door het nieuwe partnerschap verder versterkt, terwijl beide bedrijven hun eigen producten blijven voeren. Door de bundeling van krachten ontstaat de grootste (banket-) bakkerij van Nederland. Jumbo verstrekte ten tijde van de overname van HEMA door Parcom en Mississippi Ventures een krediet van 50 miljoen waarbij de bakkerijen als onderpand dienden. Als onderdeel van de transactie met BACU wordt deze lening nu afgelost. Nadere financiële details worden niet bekend gemaakt.

Familiebedrijf

BACU is een familiebedrijf dat meer dan 100 jaar bestaat. Sinds 1903 is BACU uitgegroeid tot een groot industrieel bakkerijbedrijf waar dagelijks ongeveer 550 medewerkers werken om dagelijks 700 winkels van brood en banket te voorzien.

Bron: HEMA/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

HEMA opent twee locaties met vernieuwde foodconcepten

Formulenieuws – Naast de nieuwe HEMA-locaties met de vernieuwde HEMA-foodcourt en de vernieuwende La Place-vestigingen in Hilversum en Alkmaar, opende de winkelketen onlangs ook een tweetal locaties met daarin het eigen foodcourt en een nieuwe opzet van het restaurant. Dat gaat om de locaties Voorburg en Assen.

Lees bericht


La Place opent in Efteling als Oosterse Kashba

Formulenieuws – Het is de grootste locatie van La Place, en meteen ook de duurste. Exploitant Vermaat heeft samen met attractiepark Efteling en La Place een waar ‘foodpaleis’ neergezet in de sfeer van Sinbad de Zeeman uit de verhalen van 1001-nacht. Het nieuwe restaurant, dat onder de naam Kashba wordt geïntroduceerd, kent naast het gebruikelijke La Place-assortiment ook een aantal...

Lees bericht

La Place opent ook tweede vernieuwde locatie binnen HEMA

Formulenieuws – Na Hilversum opende aan de Langestraat 72 in Alkmaar La Place donderdag de tweede vestiging van het vernieuwde restaurantconcept in een Hema. Op deze locatie van La Place geen buffet, maar een food- en barista bar, waar bestellingen worden opgenomen en ter plekke vers worden bereid. Ook kunnen gasten in het restaurant via een QR-code een bestelling plaatsen, direct afrekenen...

Lees berichtLa Place introduceert nieuw foodconcept bij HEMA

Formulenieuws - La Place introduceert een nieuw foodconcept in twee vernieuwde HEMA winkels in Hilversum en Alkmaar. In dit nieuwe concept lopen de gasten niet langs een buffet, maar kunnen zij direct bestellen bij een food- of barista bar, waar de bestelling ter plekke vers wordt bereid. De nieuwe vestigingen worden op donderdag 23 maart in Hilversum en op 6 april in...

Lees bericht

Eerste Bakker Bart in ziekenhuis komt in nieuwe Rijnstate Elst

Formulenieuws – Broodformule Bakker Bart krijgt in het toekomstige nieuwe dagziekenhuis Rijnstate in Elst een eerste vestiging. De locatie gaat van de zomer open. De locatie wordt gerund door ondernemer en franchisenemer van Bakker Bart, John Macleane, die ook een tweetal Jumbo-supermarkten in Elst exploiteert.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid