Hilversum krijgt ‘snackvrije zones’ rondom ‘gezonde scholen’


Foto bij: JOGG

Schoolkantine - Vanaf vandaag komen er in JOGG-gemeente Hilversum rondom scholen met een gezonde schoolkantine, zogenoemde ‘snackvrije zones’. In die zones wordt het verboden met etenswaren te venten. Dat meldt het JOGG vandaag.

De snackvrije zones zones bevinden zich in een straal van 250 meter rondom de scholen. In deze zone rondom de scholen mogen op werkdagen tussen 11:00 tot 17:00 uur geen etenswaren worden verkocht vanuit mobiele units. De gemeente zou de maatregel hebben genomen om de scholen met een gezonde schoolkantine te ondersteunen in hun beleid.

JOGG en gemeente Hilversum vinden het belangrijk om voedingsgedrag en de gezondheid van scholieren positief te beïnvloeden. Een gezondere eetomgeving rondom scholen past daarbij. Om dat te stimuleren is een integrale aanpak belangrijk. Wethouder Annette Wolthers (onderwijs) in Hilversum: “Van verschillende scholen ontvingen wij vragen van ouders en schoolleiding of wij het venten van etenswaren in de omgeving van middelbare scholen kunnen verbieden. Omdat wij het belangrijk vinden om een gezonde leefstijl voor jongeren te stimuleren, hebben wij besloten dat het venten van snacks bij scholen met het predicaat ‘Gezonde Schoolkantine’ verboden wordt.”

Bron: JOGG/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ALDI en JOGG breiden Groenteboxjes uit naar 14 extra gemeenten

Actie - Acht kinderdagverblijven in de gemeente Midden-Drenthe nemen vanaf deze week deel aan het programma Groenteboxjes van Aldi en Jogg. Bij dit programma krijgen kinderen op het kinderdagverblijf gedurende drie maanden dagelijks groente aangeboden en worden zij beloond voor het eten ervan. Het programma is effectief gebleken in het stimuleren van de groenteconsumptie bij kinderen.

Lees bericht


Catermaat komt met gezondere dressing voor schoolkantines

Introductie - Op de Dag van de Gezonde Schoolkantine, donderdag 21 maart - lanceert schoolcateraar Catermaat de caloriearme Sweet Mustard Flavour Culidressing van The Mayo Sisters. De Amsterdamse zusjes Helen en Martine Hissink ontwikkelden deze dressing met het lage vet-, suiker- en zoutpercentage op speciaal verzoek van Catermaat voor gebruik in schoolkantines.

Lees bericht


Aldi haalt doelstelling CO2-reductie ruimschoots

Formulenieuws  – ALDI heeft de eigen uitstoot van broeikasgassen (CO₂) met 48.3 procent verlaagd ten opzichte van 2015. Daarmee werd de gestelde klimaatdoelstelling voor 2021 ruimschoots behaald. De discounter publiceert de resultaten in het internationale Duurzaamheidsverslag over 2021.

Lees bericht


Landelijke Week voor de Gezonde Jeugd van start

Actieweek – Vandaag, dinsdag 7 juni, is de landelijke Week voor de Gezonde Jeugd van start gegaan. Tijdens deze week vraagt het JOGG-werknet bestaande uit meer dan 200 gemeenten en een honderdtal maatschappelijke organisaties en bedrijven, extra aandacht voor een gezondere samenleving voor de jeugd.

Lees bericht

Aldi en JOGG rollen pilot ‘Groenteboxjes’ verder uit

Kinderdagverblijven – Het gezamenlijke initiatief ‘Groenteboxjes’ van Aldi en JOGG blijkt in de praktijk goed te werken. Dat heeft onderzoek van Universiteit van Maastricht uitgewezen. ALDI en JOGG werken sinds 2018 samen om een gezonde leefstijl onder gezinnen met jonge kinderen te bevorderen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid