Hilversum krijgt ‘snackvrije zones’ rondom ‘gezonde scholen’


Foto bij: JOGG

Schoolkantine - Vanaf vandaag komen er in JOGG-gemeente Hilversum rondom scholen met een gezonde schoolkantine, zogenoemde ‘snackvrije zones’. In die zones wordt het verboden met etenswaren te venten. Dat meldt het JOGG vandaag.

De snackvrije zones zones bevinden zich in een straal van 250 meter rondom de scholen. In deze zone rondom de scholen mogen op werkdagen tussen 11:00 tot 17:00 uur geen etenswaren worden verkocht vanuit mobiele units. De gemeente zou de maatregel hebben genomen om de scholen met een gezonde schoolkantine te ondersteunen in hun beleid.

JOGG en gemeente Hilversum vinden het belangrijk om voedingsgedrag en de gezondheid van scholieren positief te beïnvloeden. Een gezondere eetomgeving rondom scholen past daarbij. Om dat te stimuleren is een integrale aanpak belangrijk. Wethouder Annette Wolthers (onderwijs) in Hilversum: “Van verschillende scholen ontvingen wij vragen van ouders en schoolleiding of wij het venten van etenswaren in de omgeving van middelbare scholen kunnen verbieden. Omdat wij het belangrijk vinden om een gezonde leefstijl voor jongeren te stimuleren, hebben wij besloten dat het venten van snacks bij scholen met het predicaat ‘Gezonde Schoolkantine’ verboden wordt.”

Bron: JOGG/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nog eens zeven dagattracties starten met gezonder aanbod

Leisure - ARTIS, Madurodam, het Openluchtmuseum, Rijksmuseum Boerhaave, Dinoland, Steinerbos en Ballorig hebben de Ambitie van Gezond Uit ondertekend, meldt het JOGG. Met het initiatief Gezond Uit werkt JOGG samen met dagattracties, die hun bezoek een gezonder voedingsaanbod willen aanbieden tijdens een dagje uit.

Lees bericht


89 wethouders en JOGG roepen op tot gezondere leefomgeving

Gezondheid - Zorg dat gemeenten met een lokale aanpak hun jeugd een gezonde toekomst kunnen blijven bieden. Die oproep doen 89 wethouders en JOGG aan politici. De oproep wordt gesteund door gemeenten vanuit alle provincies, waaronder Schiermonnikoog, Venlo, Zwolle, Den Haag, 's-Hertogenbosch, Nijmegen, Utrecht en Westerwolde, schrijft het JOGG.

Lees bericht


35 ondertekenaars Akkoord Gezonde Voeding op Scholen 2021-2025

Schoolcatering – Meer dan dertig bedrijven instellingen, waaronder cateraars, groothandels, automatenleveranciers, producenten en leveranciers van watertappunten, hebben vandaag hun handtekening gezet onder een nieuw akkoord dat invulling moet geven aan een gezonder aanbod op scholen voor de periode 2021-2025.

Lees bericht


Level up lanceert schoolcateringconcept ‘Super Market’

Catering - Super Market is een nieuwe kantineconcept van Level up – advies & catering dat speciaal is ontwikkeld voor voortgezet onderwijsscholen. Het cateringconcept is een knipoog naar de supermarkt, volgens de cateraar, omdat deze een grote aantrekkingskracht heeft op jongeren. Om die aantrekkingskracht te versterken is Super Market ook nog eens in comic-stijl vormgegeven, omdat dat jongeren aanspreekt.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid