HMS-Host opent eerste BackWERK-locatie op Utrecht CS


Formulenieuws – Dit weekend opende de eerste BackWERK-locatie die door HMSHost geëxploiteerd gaat worden op Utrecht CS. Beide partijen sloten eerder een overeenkomst om de voormalige Boordzaken en de TRECK-locaties om te bouwen naar BackWERK. Het is tevens de eerste locatie met digitale schermen.

BackWerk biedt een breed assortiment aan van huisgemaakte producten voor onderweg: van vers geperste sappen en smoothies tot (warme) broodjes, pretzels, zoetwaren en Fairtrade koffie. “We zijn verheugd om onze eerste BackWerk te openen en deze formule aan te bieden aan de reizigers. Als bewezen succesformule op high-traffic locaties, met een bakery-assortiment op maat voor de Nederlandse markt,” aldus Sytze van der Aa, Regional Managing Director Europa, HMSHost International.

“De snelgroeiende BackWerk-formule past perfect bij de NS-stations en de reizigers. We kijken uit naar de eerste opening in Utrecht en de samenwerking met HMSHost.” zegt Dick de Vilder, Managing Director BackWerk Nederland.

TRECK

Saillant detail is dat BackWERK zelf eerder heeft meegedaan aan de tender toen NS Stations de Broodzaak, samen met een aantal andere eigen foodformules, aanboden aan marktpartijen, zodat de NS zich meer kon bezighouden met de reizigers. HMSHost was toen de partij die werd uitgekozen voor onder andere de Broodzaak. Onderdeel van de deal was dat HMSHost de Broodzaak-formule zou vernieuwen, dat werd de formule TRECK.

Doordat HMSHost met de ombouw van de nieuwe TRECK-formule niet echt verder kwam dan drie pilot-locaties in Leiden, Amersfoort en Utrecht en ook de corona-pandemie er voor zorgde dat het reizigersverkeer op vrijwel alle stations kwam stil te liggen, was het voor HMSHost noodzakelijk de zaken te herijken.

Beter franchisen

Een van de conclusies was dat HMSHost beter een goede formule kon franchisen, dan de energie, tijd en geld te stoppen in de ontwikkeling van een eigen formule. Een gesprek met de Duitse directie van BackWERK volgde. In Duitsland is BackWERK sterk vertegenwoordigd op treinstation, in Nederland kent de formule een tweetal locaties op metrostations. Afgesproken is dat Utrecht CS, Rotterdam CS en Bijlmer ArenA als eerste van de dertig locaties worden omgebouwd en dat in het vierde kwartaal van dit jaar de verdere uitrol wordt geëvalueerd.

BackWerk telt in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zo’n 350 locaties en is eigendom van de Zwitserse Valora Group.

(Binnenkort meer over de samenwerking tussen BackWERK en HMSHost in een gesprek met Walter Seib van HMSHost en Dick de Vilder van BackWERK in de aankomende @FoodClicks. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)

Bron: @FoodClicks

De BackWerk-locatie op Utrecht CS, die in samenwerking met HMSHost is opgezet

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



FEBO opent vestiging op Schiphol Plaza

Formulenieuws - Snackbarketen FEBO heeft haar deuren geopend op Amsterdam Schiphol Airport. De winkel van travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) is de eerste vestiging van het merk op een luchthaven in Nederland.

Lees bericht


Avolta start pilot om footprint van F&B-aanbod te meten

Duurzaamheid – Avolta, wereldleider op het gebied van reiservaringen waar HMSHost onderdeel vanuit maakt, start een pilot in samenwerking met duurzaamheidsbedrijven HowGood en PS in Foodservice. Deze pilot richt zich op het meten van de CO2-voetafdruk van de Nederlandse toeleveringsketen in F&B.

Lees bericht


Take away Who Ayam start in Creative Valley Utrecht CS

Formulenieuws – Take away formule Who Ayam opent binnenkort de deuren aan de Smakkelaarshoek in Utrecht. Who Ayam is een nieuw horecaconcept met een focus op gezond en voedzaam comfort food. Het winkelpand waar de formule zich vestigt, is onderdeel van het multicomplex Creative Valley Utrecht CS, dat onderdeel uitmaakt van stationsgebied Oost.

Lees bericht

Spare Rib Express opent 80e bezorgrestaurant in Gouda

Formulenieuws – Fastfoodformule Spare Rib Express heeft in Gouda de deuren geopend van het 80e bezorgrestaurant. Franchisenemers van de locatie zijn de broers Bob en Niels van der Wende die al drie andere restaurants van de formule runnen. Sinds 2020 zijn de broers al bij de franchiseformule aangesloten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid