HMS-Host opent eerste BackWERK-locatie op Utrecht CS


Formulenieuws – Dit weekend opende de eerste BackWERK-locatie die door HMSHost geëxploiteerd gaat worden op Utrecht CS. Beide partijen sloten eerder een overeenkomst om de voormalige Boordzaken en de TRECK-locaties om te bouwen naar BackWERK. Het is tevens de eerste locatie met digitale schermen.

BackWerk biedt een breed assortiment aan van huisgemaakte producten voor onderweg: van vers geperste sappen en smoothies tot (warme) broodjes, pretzels, zoetwaren en Fairtrade koffie. “We zijn verheugd om onze eerste BackWerk te openen en deze formule aan te bieden aan de reizigers. Als bewezen succesformule op high-traffic locaties, met een bakery-assortiment op maat voor de Nederlandse markt,” aldus Sytze van der Aa, Regional Managing Director Europa, HMSHost International.

“De snelgroeiende BackWerk-formule past perfect bij de NS-stations en de reizigers. We kijken uit naar de eerste opening in Utrecht en de samenwerking met HMSHost.” zegt Dick de Vilder, Managing Director BackWerk Nederland.

TRECK

Saillant detail is dat BackWERK zelf eerder heeft meegedaan aan de tender toen NS Stations de Broodzaak, samen met een aantal andere eigen foodformules, aanboden aan marktpartijen, zodat de NS zich meer kon bezighouden met de reizigers. HMSHost was toen de partij die werd uitgekozen voor onder andere de Broodzaak. Onderdeel van de deal was dat HMSHost de Broodzaak-formule zou vernieuwen, dat werd de formule TRECK.

Doordat HMSHost met de ombouw van de nieuwe TRECK-formule niet echt verder kwam dan drie pilot-locaties in Leiden, Amersfoort en Utrecht en ook de corona-pandemie er voor zorgde dat het reizigersverkeer op vrijwel alle stations kwam stil te liggen, was het voor HMSHost noodzakelijk de zaken te herijken.

Beter franchisen

Een van de conclusies was dat HMSHost beter een goede formule kon franchisen, dan de energie, tijd en geld te stoppen in de ontwikkeling van een eigen formule. Een gesprek met de Duitse directie van BackWERK volgde. In Duitsland is BackWERK sterk vertegenwoordigd op treinstation, in Nederland kent de formule een tweetal locaties op metrostations. Afgesproken is dat Utrecht CS, Rotterdam CS en Bijlmer ArenA als eerste van de dertig locaties worden omgebouwd en dat in het vierde kwartaal van dit jaar de verdere uitrol wordt geëvalueerd.

BackWerk telt in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zo’n 350 locaties en is eigendom van de Zwitserse Valora Group.

(Binnenkort meer over de samenwerking tussen BackWERK en HMSHost in een gesprek met Walter Seib van HMSHost en Dick de Vilder van BackWERK in de aankomende @FoodClicks. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsPotaé (King Kumpir) wil groeien door franchising

Franchising - Potaé (King Kumpir) een foodservicebedrijf met een drietal vestigingen, die zich richt op gezond eten, wil groeien naar 20 locaties en begint daarom met franchisen. De huidige King Kumpir vestigingen in Amsterdam en Rotterdam worden als gevolg van die plannen gefaseerd omgevormd naar het vernieuwde concept.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid