HMSHost gaat Broodzaak als franchiser vervangen door BackWERK


De locatie aan de Langestraat in Alkmaar

Formulenieuws - HMSHost International gaat samenwerken met de bakkerijformule BackWERK en gaat als franchiser de formule uitrollen naar alle Broodzaak-locaties op de treinstations. De eerste locatie opent in juli van dit jaar op Utrecht CS, later volgen Rotterdam CS en station Bijlmer ArenA.

HMSHost had aanvankelijk het plan om de Broodzaak-formule om te bouwen naar TRECK, maar dit plan werd 'on hold' gezet na het uitbreken van de corona-pandemie. Nu blijkt dat HMSHost helemaal niet meer verder gaat met de eigen formule TRECK en kiest voor het bakkerijconcept van BackWERK.

HMSHost nam de exploitatie van Broodzaak eind 2018 over van NS Stations. De toen 29 winkels van de Broodzaak realiseerden in die tijd jaarlijks een omzet van rond de 30 miljoen euro.

BackWerk gaat de NS-reizigers straks in een mix van zelfbediening, vers bereide bakkerijproducten die in bediening worden aangeboden de stationbezoeker voorzien van broodproducten. De formule heeft een open en toegankelijk krakater en ademt ambachtelijkheid. Gasten kunnen er ook terecht voor on-the-go-producten vers gemaakte sappen en smoothies.

BackWERK is een van origine Duitse bakkerijformule, die mede door het succes in Nederland, inmiddesl veel Hollandse accenten heeft gekregen. De formule telt zo’n 350 winkels verspreid over Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en maakt onderdeel uit van de Zwitserse Valora Group.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




FEBO opent vestiging op Schiphol Plaza

Formulenieuws - Snackbarketen FEBO heeft haar deuren geopend op Amsterdam Schiphol Airport. De winkel van travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) is de eerste vestiging van het merk op een luchthaven in Nederland.

Lees bericht

Avolta start pilot om footprint van F&B-aanbod te meten

Duurzaamheid – Avolta, wereldleider op het gebied van reiservaringen waar HMSHost onderdeel vanuit maakt, start een pilot in samenwerking met duurzaamheidsbedrijven HowGood en PS in Foodservice. Deze pilot richt zich op het meten van de CO2-voetafdruk van de Nederlandse toeleveringsketen in F&B.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid