HMSHost gaat Broodzaak als franchiser vervangen door BackWERK


De locatie aan de Langestraat in Alkmaar

Formulenieuws - HMSHost International gaat samenwerken met de bakkerijformule BackWERK en gaat als franchiser de formule uitrollen naar alle Broodzaak-locaties op de treinstations. De eerste locatie opent in juli van dit jaar op Utrecht CS, later volgen Rotterdam CS en station Bijlmer ArenA.

HMSHost had aanvankelijk het plan om de Broodzaak-formule om te bouwen naar TRECK, maar dit plan werd 'on hold' gezet na het uitbreken van de corona-pandemie. Nu blijkt dat HMSHost helemaal niet meer verder gaat met de eigen formule TRECK en kiest voor het bakkerijconcept van BackWERK.

HMSHost nam de exploitatie van Broodzaak eind 2018 over van NS Stations. De toen 29 winkels van de Broodzaak realiseerden in die tijd jaarlijks een omzet van rond de 30 miljoen euro.

BackWerk gaat de NS-reizigers straks in een mix van zelfbediening, vers bereide bakkerijproducten die in bediening worden aangeboden de stationbezoeker voorzien van broodproducten. De formule heeft een open en toegankelijk krakater en ademt ambachtelijkheid. Gasten kunnen er ook terecht voor on-the-go-producten vers gemaakte sappen en smoothies.

BackWERK is een van origine Duitse bakkerijformule, die mede door het succes in Nederland, inmiddesl veel Hollandse accenten heeft gekregen. De formule telt zo’n 350 winkels verspreid over Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en maakt onderdeel uit van de Zwitserse Valora Group.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

NS Stations gaat met 45 AH to go’s voedsel redden

Formulenieuws - Reizigers en omwonenden bij AH to go’s op het station kunnen vanaf deze maand eten redden dat anders weggegooid wordt. Exploitant NS Stations van de AH to go-locaties gaat daarvoor een samenwerking aan met Too Good To Go. Via een app kunnen gebruikers een ‘Magic Box’ bestellen met eten en drinken dat vanwege de houdbaarheidsdatum de volgende...

Lees bericht


Kapteijn: ‘Statiegeldregeling past bij duurzaamheidstrategie Vrumona’

Interview - De statiegeldregeling voor de kleine plasticflesjes en een aantal buitenhuislocaties gaat in per 1 juli aanstaande. Maar per 1 juni hebben consumenten al de mogelijkheid plastic flesjes in te leveren. Niet elke organisatie of ondernemer, die de verplichting heeft de flesje in te leveren, is er al klaar voor. En hoe zit dat bij de frisdrankproducten? Is een bedrijf als...

Lees bericht


EG Group neemt Britse fastfoodketen Leon over

Overname – De EG Group, exploitant van tankstations en enkele andere foodformules, heeft recent de Britse fastfoodketen Leon Restaurants overgenomen. De winkelketen, die zich onderscheidt als de gezonde fastfoodketen is door de Britse broers Mohsin en Zuber Issa overgenomen voor £100 miljoen (116 miljoen euro).

Lees berichtSmullers krijgt als eerste foodserviceformule het Beter Leven keurmerk

Formulenieuws - Smullers heeft als eerste foodserviceformule in Nederland het Beter Leven keurmerk gekregen. In alle snacks waarin vlees wordt verwerkt, wordt nu alleen nog maar gebruik  gemaakt van minimaal één ster Beter Leven keurmerk kippen- en rundvlees. Het keurmerk werd vandaag overhandigd bij de opening van de nieuwe Smullers-locatie in Eindhoven.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid