HMSHost zet elektrisch aangedreven vrachtwagens van Bidfood in


Vanaf einde 2023 wordt het vervoer van HMSHost op Schophol grotendeels elektrisch gedaan door Bidfood / Foto bij: Cobus Boele

Luchthaven - HMSHost International zet elektrisch aangedreven vrachtwagens van Bidfood in voor de bevoorrading op Amsterdam Airport Schiphol. Dit sluit aan bij de duurzaamheidsstrategie en het streven van Schiphol, om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

Bidfood is veruit de grootste distributeur van HMSHost Nederland en levert bijna alle ingrediënten die nodig zijn voor de restaurants in de terminals. Op een gemiddelde dag levert Bidfood zeven volle vrachtwagens met diverse ingrediënten, van vers fruit en groenten tot aan de lekkerste broodjes, aan de restaurants van HMSHost Nederland op Schiphol. Om deze producten aan HMSHost op Schiphol te leveren rijden de vrachtwagens van Bidfood zo’n 20.000 kilometer per jaar. Door deze aanzienlijke hoeveelheid transportkilometers te vervangen door elektrische vrachtwagens, verminderd dit HMSHost’s CO2-voetafdruk met 15.000kg CO2-uitstoot per jaar. De ambitie van HMSHost Nederland is om voor het einde van 2023 meer dan 80 procent van alle leveringen door CO2-neutrale voertuigen te laten leveren. Bastiaan van Asten, senior vice president commercial bij HMSHost International zegt dat het initiatief met Bidfood een stap in de goede richtring is om de voetafdruk te verminderen. “En om de duurzaamheid te verbeteren die wereldwijd nodig is.”

Bron: HMSHost/@FoodClicks

Auteur: M.Louws

Gerelateerd nieuwsSwijtink (McDonald’s) en Slootweg (Bidfood) in bestuur FSIN

Benoeming - Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) heeft twee nieuwe bestuursleden benoemd in het bestuur. Het zijn Annemarie Swijtink van McDonald’s Nederland en Dick Slootweg van Bidfood. Zij vervangen de vertrokken bestuursleden Henri Froeling (Vital Food Group) en Freek van Beek (Lekkerland Nederland). Het bestuur onder leiding van voorzitter Walter Seib van HMSHost is nu weer voltallig.

Lees bericht


Anne&Max lanceert planeetaardige trui tijdens Warmetruiendag

Formulenieuws - Franchiseketen Anne&Max lanceert een ‘planeetaardige’ trui op de zeventiende editie van Warmetruiendag op vrijdag 10 februari. Oprichter Wobbe van Zoelen had al eerder aangegeven met een ‘ludiek iets’ en ‘iets passend’ bij de formule te willen komen in het kader van de energiecrisis en de energiebesparing.  Het is de ‘planeetaardige’ trui geworden.

Lees bericht


HMSHost opent vernieuwde La Place Express op Schiphol Plaza

Formulenieuws - HMSHost Nederland opende deze week de deuren van de vernieuwde La Place Express op Schiphol Plaza. Bezoekers en reizigers kunnen hier elk moment van de dag terecht voor een ontbijt, lunch, diner of tussendoortje. Naast het on-the-go-assortiment, kunnen gasten hier ook hun producten bestellen en ter plekke laten bereiden.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid