Hogeschool van Amsterdam subsidieert plantaardig eten


Facilitymanager Bert Zwiep van de Hogeschool van Amsterdam nam het initiatief om te starten met het subsidiëren van vegetarisch en vegan eten, vanwege eiwittransitie, maar ook vanwege financiële positie studenten

Onderwijscatering – De Hogeschool van Amsterdam is gestart met het subsidiëren van vegetarisch en vegan eten. Tot en met maart volgend jaar kunnen studenten en onderwijskrachten op de Amstelcampus plantaardige maaltijden nuttigen voor drie-en-een-halve euro, die normaal gesproken zes euro kosten.

Op de hogeschool wordt al vegan en vegetarisch voedsel aangeboden, maar de opleiding wil dit meer stimuleren. Daarnaast laat Bert Zwiep, hoofd Facilitair bij de hogeschool, weten dat de hogeschool ook merkt dat er meer studenten in de financiële problemen komen. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten.

CIRFOOD

Twee locaties zijn aangewezen voor het experiment. Studenten kunnen bij de Streetfood Company in het Jakoba Mulderhuis terecht voor een warme lunch en bij de kantine in het Wibauthuis. De maaltijden worden standaard al door cateraar CIRFOOD aangeboden, alleen nu tegen een lager gesubsidieerd tarief.

Keuzevrijheid

Wat het de Hogeschool Amsterdam gaat kosten is niet bekend. Ongeveer de helft van de maaltijd wordt vergoed. De helft van het aanbod en wat er wordt geconsumeerd door de studenten is al vegetarisch of vegan. Vlees blijft onderdeel uitmaken van het assortiment, want de hogeschool wil studenten keuzevrijheid blijven geven. Bovendien wil de hogeschool ook niet dat studenten voor de vleesoptie naar een supermarkt stappen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Het Land van Vitam geeft de eerste oogst

Catering - In het voorjaar ging het Land van Vitam van start en inmiddels is de eerste oogst een feit. Het idee voor het Land van Vitam kwam in stand door Vitam en Schevichoven Groeit! en omvat een samenwerking tussen vier partijen. Het initiatief omvat regeneratieve landbouw, waarbij een bijdrage wordt aan bodemherstel en biodiversiteit, aan de CO2-reductie, koolstofvastlegging...

Lees bericht


Merendeel hoger onderwijs draagt bij aan eiwittransitie

Onderwijscatering - Bijna alle Nederlandse universiteiten en hogescholen (88%) nemen maatregelen die bijdragen aan de eiwittransitie. Daarnaast heeft 41% een doelstelling opgesteld met betrekking tot meer plantaardig voedsel op de campus. Dat laat ProVeg weten na onderzoek in een nieuwsupdate.

Lees bericht





GoodLife start programma ‘Meer Smaak, Minder Vlees’

Actie – GoodLife Foods wil samen met haar foodservicepartners stappen zetten in duurzamere maaltijden en duurzamer uit eten gaan. Het bedrijf heeft daarvoor het programma 'Meer Smaak, Minder Vlees' ontwikkeld, een nieuw initiatief om de impact van maaltijden en uit eten gaan te verkleinen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid