Holland Jersey brengt premium melk naar China


Container met Jersey melkpakken voor de Chinese markt van Holland Jersey

Buitenland - Het Nederlandse bedrijf Holland Jersey exporteert sinds enige tijd haar premium Jersey melk naar China. Het merk in de karakteristieke zwarte pakken is zowel online als bij een aantal premium supermarkten in de grote steden in China te koop.

De vraag naar premium melk stijgt in China, volgens Holland Jersey. Kwaliteitsmelk wordt zelfs cadeau gedaan in China, vergelijkbaar met een doosje chocolade of een fles wijn hier. Ook is er veel vraag uit de bloeiende koffiecultuur in Shanghai, Hong Kong en Beijing. De koffieaanbieders zijn daar op zoek naar goede melk en Nederland staat daarom bekend. Jersey melk is zeer geschikt voor cappuccino’s en latte’s omdat deze zuivel van nature meer vet en eiwit bevat en daardoor beter schuimt. Daarnaast heeft Jersey melk een lage ecologische footprint, waarvoor in China steeds meer aandacht is. 

Samenwerking

Holland Jersey werkt samen met Gold Tulip, een internationaal handels- en cateringbedrijf in Shanghai met verschillende internationale merken. Holland Jersey gaat net als in Nederland nauw samenwerken met lokale barista’s en chefs om de unieke kenmerken en de kwaliteit van de melk goed uit te kunnen leggen en zo de thuisbarista’s te bereiken.

Jersey koeien

Jersey koeien komen oorspronkelijk van het eiland Jersey. De koeien zijn relatief klein en lichtbruin van kleur en hebben een lage ecologische footprint. Jersey melk bevat van nature veel hogere gehaltes aan vet, eiwit, vitamine B, D, E, calcium en omega-3 dan gewone melk. De verse melk wordt niet afgeroomd en heeft daardoor een vetgehalte van gemiddeld 6% en 4,2% eiwit. Gewone volle melk in een pak bevat gemiddeld 3,6% vet en 3,5% eiwit.

Partnership

Holland Jersey is opgericht in 2015 en is onderdeel van de VOB-Holland groep. Het merk richt zich volledig op Jersey melk met eigen melk, yoghurt, kaas, boter en melkpoeder. Het bedrijf exporteert naar verschillende landen. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, ging Holland Jersey Melk in 2020 een partnership aan met Vandersterre.

Bron: Holland Jersey/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid