Holland Malt start verdubbeling mouterijcapaciteit in Eemshaven


Bier - Holland Malt heeft vandaag aangekondigd haar mouterij in Eemshaven uit te gaan breiden. De uitbreiding volgt op de groei die Holland Malt afgelopen jaren al inzette en zal resulteren in een verdubbeling van de capaciteit tussen nu en eind 2017. Hiermee verstevigt de mouterij haar positie in Europa en maakt ze zich op voor verdere internationalisering. Holland Malt beschikt over twee mouterijlocaties: in Lieshout en in Eemshaven. Met de uitbreiding die volgende week van start gaat worden er in Eemshaven twee torens bijgebouwd waarmee de capaciteit verdubbelt van 140.000 ton naar 280.000 ton mout per jaar. Hiermee komt de totale capaciteit van de twee mouterijlocaties op 405.000 ton mout per jaar. Ontwikkelingen wereldbiermarkt Jos Jennissen, Managing Director Holland Malt: “De wereldbevolking groeit, net als de bierconsumptie, en dus groeit de vraag naar mout. Over de periode 2014-2025 verwachten we een groei van de wereldwijde bierconsumptie van circa 15%. Daarnaast zien we trends als premiumisatie en de opkomst van speciaal- en craftbieren, wat een grotere storting van mout in het bier betekent. Maar ook met de groei in opkomende markten zien wij grote kansen voor onze mouterij.” Strategische ligging Momenteel is 50% van de productie van Holland Malt bestemd voor de Europese markt. De overige 50% is bestemd voor gebieden als Azië, Afrika en Latijns-Amerika. De ligging aan de diepzeehaven Eemshaven biedt Holland Malt een sterke logistieke basis, zowel voor de aanvoer van brouwgerst als de uitvoer van mout. Willem Swinkels, Finance & Operations Director Holland Malt: “Door de nauwe samenwerking met Nederlandse boeren, verenigd binnen Agrifirm, kunnen we een solide aanvoer van kwalitatieve brouwgerst garanderen, en daarnaast ook gemakkelijk van buiten Nederland brouwgerst aan voeren, waardoor we altijd de juiste kwaliteit kunnen leveren. Speciaalbieren worden steeds belangrijker en wij willen en kunnen het gehele biersegment bedienen. Of het nu gaat om alcoholvrij bier, pils of donker bier.” Holland Malt is een onafhankelijke internationaal opererende mouterij, actief op alle continenten. Onze klantenkring beslaat een breed spectrum, van kleine karakteristieke brouwerijen tot grote multinationale brouwerijgroepen. Bron: Holland Malt

Auteur: Steffen van Beek

Tags: bier mouterij

Gerelateerd nieuws


Horecabedrijf IQ Creative schenkt voortaan Bud

Bier – Het Amsterdamse horecabedrijf IQ Creative, met de restaurantlocaties van Happyhappyjoyjoy, supperclub en Envy,  gaat voortaan Bud schenken. Volgens horecaeigenaar Bert van der Leden passen zijn bedrijf en ‘s werelds grootste biermerk wel bij elkaar. Van der Leden en Bud waren al vanaf de start van het biermerk in Nederland in gesprek met elkaar. “We zijn altijd vooruitstrevend geweest, als...

Lees bericht

Royal Swinkels breidt marktaandeel in Georgië verder uit

Biermarkt – Royal Swinkels Family Brewers heeft de eigen marktpositie in Georgië fors uitgebreid. Door een minderheidsbelang te nemen van 40% in de brouwerij Argo, een van de vier leidende biermerken in dat land, bouwt het familiebedrijf het huidige marktaandeel van 15 procent in de verder uit. Royal Swinkels Family Brewers kreeg in 2016 voet aan de grond in Georgië door een licentieovereenkomst met...

Lees bericht

Swinkels Family Brewers neemt Bier & cO over

Overname – Swinkels Family Brewers heeft handelshuis Bier&cO overgenomen. Door deze krachtenbundeling spelen de Nederlandse brouwer en het handelshuis in op groeiende vraag naar ambachtelijke lokaal- en speciaalbieren en dragen zij bij aan het logistieke gemak voor ondernemers om speciaalbieren in het assortiment op te kunnen nemen. Met de overname versterkt Swinkels Family Brewers de lokale relevantie van haar portfolio...

Lees bericht


Lieselotte Kruf nieuwe directeur Dommelsche Bierbrouwerij

Benoeming - Lieselotte Kruf (33) is per 1 september gestart als directeur van de Dommelsche Bierbrouwerij in Dommelen. Ze volgt Olivier Declercq op, die per die datum start als Europees directeur Logistieke Support bij AB InBev in Leuven. Lieselotte Kruf werkt 9 jaar bij AB InBev en vervulde voorheen diverse brouwerij- en financiële managementfuncties in Leuven en West-Europa. Tot 1 september werkt ze...

Lees bericht

Ook Dommelsch komt met 0,0% en vernieuwt uitstraling

Introductie – Dommelsch heeft de uitstraling van het merk vernieuwd en introduceert gelijktijdig ook een 0,0% variant. Dit maakte Dommelsch gisteren bekend tijdens de officiële onthulling van de plannen in de Dommelsche bierbrouwerij. In de nieuwe uitstraling staat de Dommel centraal. Dommelsch een bier met sterke roots in de regio Valkenswaard. De inwoners daar dragen de brouwerij – de oudste nog werkende...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid