Hoofdkantoor McDonald’s Nederland verhuist naar Utrecht


Het hoofdkantoor van McDonald's verhuist naar het duurzame gebouw Central Park in Utrecht

Formulenieuws – Het hoofdkantoor van McDonald’s is verhuisd van Amsterdam naar Utrecht. De 150 medewerkers van de Serviceorganisatie komen de zitten in het gloednieuwe hoofdkantoor in het duurzame Central Park gebouw, nabij Utrecht Centraal. De verhuizing naar Central Park sluit aan bij de duurzame ambities van het familierestaurant.

Het hoofdkantoor van McDonald’s was sinds 2000 gevestigd aan de Paasheuvelweg in Amsterdam. Nu neemt het haar intrek op de dertiende en veertiende verdieping van Central Park, boven de stadstuin, met een totale oppervlakte van bijna 2900 vierkante meter. De indeling en inrichting van de ruimte heeft McDonald’s samen met architectenbureau Desarc ontworpen en biedt een inspirerende werkruimte met veel groen voor de McDonald’s medewerkers. Het nieuwe hoofdkantoor wordt de centrale ontmoetingsplek voor alle Franchisenemers, leveranciers en andere relaties. Ook fungeert het kantoor als trainingslocatie van de McDonald’s Academy, de interne opleiding voor managers van de McDonald’s restaurants. “De duurzame, maar ook bruisende vestigingslocatie speelt een belangrijke rol in het behoud en aantrekken van nieuw talent”, aldus Annemarie Swijtink, Managing Director McDonald’s Nederland. “Utrecht is een centrale locatie met goede verbindingen en bereikbaarheid wat het toegankelijk maakt voor onze medewerkers en Franchisenemers die verspreid door het land wonen.”

Veiling

Het meubilair van het oude hoofdkantoor van McDonald’s in Amsterdam is grotendeels gedoneerd aan verschillende Ronald McDonald Huizen van het Kinderfonds. Daarnaast is er voor medewerkers en Franchisenemers een veiling georganiseerd waarbij zij konden bieden op kunstwerken en objecten  uit het oude hoofdkantoor, waarvan de opbrengst volledig naar het Kinderfonds gaat. Swijtink: “We zijn ruim 35 jaar onlosmakelijk verbonden met het Kinderfonds, elke mogelijkheid om hen te steunen grijpen we aan, samen met onze Franchisenemers.”

Bron: McDonald’s/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

McDonald’s brengt Happy Meal voor volwassenen

Formulenieuws –McDonald’s biedt vanaf 27 februari een Happy Meal voor volwassenen. Hierbij heeft de gast de keuze tussen een Big Mac menu of een menu met 9 McNuggets. Daarnaast biedt het menu een speeltje als vanouds, namelijk een speciale collectors item ontworpen door het Amerikaanse talent Kerwin Frost.  Het McDonald’s Happy Meal voor volwassenen is uitsluitend als App Exclusive verkrijgbaar...

Lees bericht



McDonald’s ontwikkelt spin-off restaurantketen CosMc’s

Formulenieuws - McDonald's opende deze maand het eerste spin-offconcept met de naam CosMc's (uitgesproken als 'cosmics'). Het nieuwe format opende de deuren in de buitenwijk Bolingbrook, Illinois in Chicago. Het gaat bij CosMc’s om kleinere locaties met een assortiment dat zich meer richt op de middag.

Lees bericht

McDonald’s en Old Amsterdam vinden elkaar opnieuw

Formulenieuws - McDonald’s en Old Amsterdam hebben elkaar gevonden in de samenstelling van twee feestelijke burgers, namelijk de Homestyle Crispy Chicken met Old Amsterdam, die ook in een veggie-variant komt. McDonald’s en Old Amsterdam slaan voor de achtste keer de handen ineen.

Lees bericht


McDonald’s breidt keuze meatless uit en gaat gast ‘sturen’

Formulenieuws - McDonald’s breidt het assortiment vleesloze producten verder uit en gaat gasten in hun keuze meer sturen. De restaurantformule zet niet alleen vier nieuwe meatlessproducten op het menu, maar gaat die ook prominenter communiceren. McDonald’s hoopt hiermee routinematige keuzes van gasten te doorbreken.

Lees bericht

Subway meeste vegan opties van grote fastfood ketens

Analyse - In Nederland heeft Subway de meeste vegan opties van alle grote fastfoodketens. Bij deze lunchformule is 12% van de hoofdgerechten helemaal plantaardig te bestellen. Ook bieden ze iedere woensdag de ‘Vegan Supreme’ patty op basis van quinoa en kikkererwten aan als ‘Sub of the Day’.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid