Hoofdkantoor McDonald’s Nederland verhuist naar Utrecht


Het hoofdkantoor van McDonald's verhuist naar het duurzame gebouw Central Park in Utrecht

Formulenieuws – Het hoofdkantoor van McDonald’s is verhuisd van Amsterdam naar Utrecht. De 150 medewerkers van de Serviceorganisatie komen de zitten in het gloednieuwe hoofdkantoor in het duurzame Central Park gebouw, nabij Utrecht Centraal. De verhuizing naar Central Park sluit aan bij de duurzame ambities van het familierestaurant.

Het hoofdkantoor van McDonald’s was sinds 2000 gevestigd aan de Paasheuvelweg in Amsterdam. Nu neemt het haar intrek op de dertiende en veertiende verdieping van Central Park, boven de stadstuin, met een totale oppervlakte van bijna 2900 vierkante meter. De indeling en inrichting van de ruimte heeft McDonald’s samen met architectenbureau Desarc ontworpen en biedt een inspirerende werkruimte met veel groen voor de McDonald’s medewerkers. Het nieuwe hoofdkantoor wordt de centrale ontmoetingsplek voor alle Franchisenemers, leveranciers en andere relaties. Ook fungeert het kantoor als trainingslocatie van de McDonald’s Academy, de interne opleiding voor managers van de McDonald’s restaurants. “De duurzame, maar ook bruisende vestigingslocatie speelt een belangrijke rol in het behoud en aantrekken van nieuw talent”, aldus Annemarie Swijtink, Managing Director McDonald’s Nederland. “Utrecht is een centrale locatie met goede verbindingen en bereikbaarheid wat het toegankelijk maakt voor onze medewerkers en Franchisenemers die verspreid door het land wonen.”

Veiling

Het meubilair van het oude hoofdkantoor van McDonald’s in Amsterdam is grotendeels gedoneerd aan verschillende Ronald McDonald Huizen van het Kinderfonds. Daarnaast is er voor medewerkers en Franchisenemers een veiling georganiseerd waarbij zij konden bieden op kunstwerken en objecten  uit het oude hoofdkantoor, waarvan de opbrengst volledig naar het Kinderfonds gaat. Swijtink: “We zijn ruim 35 jaar onlosmakelijk verbonden met het Kinderfonds, elke mogelijkheid om hen te steunen grijpen we aan, samen met onze Franchisenemers.”

Bron: McDonald’s/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Stijn Mentrop nieuwe Director Marketing & Communications McDonald’s

Benoeming - Stijn Mentrop is per 15 maart begonnen als Director Marketing & Communications bij McDonald’s Nederland. Naast de dagelijkse leiding over alle marketing & communicatie activiteiten, geeft hij invulling aan de strategische positionering van het familierestaurant. Mentrop is onderdeel van het directieteam, dat sinds 1 juni aangestuurd wordt door Managing Director Annemarie Swijtink.

Lees bericht


McDonald’s trekt zich vrijwel volledig terug uit Rusland

Fastfood – Na dertig jaar vertrekt de Amerikaanse fastfoodketen McDonald's uit Rusland. Aanleiding is de oorlog in Oekraïne en de onzekere situatie over de verdere duur van die situatie. Dat is maandag bekend gemaakt. Het fastfoodbedrijf is inmiddels gestart met de verkoop de 850 Russische restaurants, waar 62.000 mensen werken.

Lees bericht

McWrap terug op menukaart McDonald’s

Fastfood – De McWrap maakt z’n rentree op de menukaart. Nadat de wrap eerder op de menukaart was geplaatst, was de vraag zo groot dat er tijdelijk geen verse ingrediënten voorradig waren om de McWrap op de menukaart te houden. De McWrap moest daardoor tijdelijk van de menukaart verdwijnen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid