Hooghoudt vertrekt na 137 jaar uit Groningen
Verhuizing - Drankenproducent Hooghoudt vertrekt na ruim een eeuw uit zijn geboortestad Groningen. De nieuwe eigenaar, het Franse drankenconcern La Martiniquaise Benelux, heeft aangekondigd dat de productie begin 2026 wordt overgeheveld naar Gent.
De verhuizing volgt op de overname van Hooghoudt eerder dit jaar. Volgens Lieven Stevens, managing director van La Martiniquaise Benelux, was het oorspronkelijke plan om de productie in Groningen voort te zetten. “Maar na intensieve evaluatie bleek dat de locatie, mede door sterk gedaalde productievolumes, economisch niet langer houdbaar is.”
Begrip
Hooghoudt werd in 1888 opgericht en groeide uit tot een van de bekendste producenten van Nederlandse jenevers. De fabriek aan het Damsterdiep en de bijbehorende distilleerderij waren jarenlang een begrip in de regio. Het vertrek markeert het einde van een tijdperk voor Groningen als productiestad van het iconische merk.
Bron: Hooghoudt/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Kwalitaria’s pop-up store Vegataria sluit de deuren
Formulenieuws - Vegataria, het volledige vegetarische cafetaria van Kwalitaria, sluit per 1 december de deuren. De pop-upstore in Groningen, die sinds afgelopen zomer open was, kende het assortiment van een Kwalitaria maar dan 100% vegetarisch. De ‘vega snack stek’, zoals Vegataria zichzelf presenteerde, werd positief ontvangen, maar kende toch onvoldoende klanten.
Lees berichtBakkerij Beukeveld bakt met ‘Nedertarwe’
Bakkerij Beukeveld bakt voortaan als één van de negen bakkers met graan van Nederlandse bodem, het zogenoemde Nedertarwe. Dat is bijzonder, het Nederlandse klimaat is namelijk niet ideaal voor graan om mee te bakken.
Lees berichtJonge ondernemer opent Kwalitaria Beren in Groningen
Formulenieuws – Voor de jonge ondernemer Sije Veenstra (26) is zijn droom, een eigen cafetaria, uitgekomen. Woensdag opende hij de deuren van Kwalitaria Beren in Groningen. Na een grote verbouwing staan hij met zijn team klaar om alle buurtbewoners te bedienen.
Lees berichtConsumptiebehoefte in horeca is veranderd na eerste lockdown
Analyse - Horeca in Nederland heeft na de eerste lockdown de weg omhoog vrij snel weten te vinden. Halverwege juli is het omzetniveau zelfs even gestegen tot het niveau van 2019. Opvallend genoeg bleek de consumptiebehoefte van de horecagast na de lockdown op een aantal vlakken wel te zijn veranderd ten opzichte van 2019.
Lees berichtHooghoudt gaat rechtstreeks aan consument leveren
Bezorging – Hooghoudt lanceert haar eigen webwinkel en gaat rechtstreeks leveren aan die bestellers. Volgens de familiedistilleerderij speelt de direct-to-consumer strategie in op de (digitale) behoefte van de consument. De bezorgstap maakt het bovendien mogelijk om de merkervaring tot aan de deurmat te optimaliseren, aldus het bedrijf.
Lees berichtTopchefs koken met jenever op Jenever & Gin Festival Groningen
Event – Koken met jenever is geen voor de hand liggende combinatie, maar Hooghout gaat het avontuur aan. Tijdens het allereerste Jenever & Gin Festival in Groningen organiseren de chefs Steven Klein Nijenhuis en Jeroen Sportel een speciale Hooghoudts Chef’s Table. Het evenement wordt op 23 en 24 juni gehouden. Een deel van de Der Aa-Kerk wordt dan een sterrenrestaurant, met een volledig...
Lees bericht