Horeca Academie Amsterdam trekt in bij Kitchen Republic


Verhuizing – Mede door een sterke stijging in het aantal Engelstalige kokstudenten bij de Horeca Academie in Amsterdam was de opleider op zoek naar een nieuwe locatie en een vaste stek. Vanaf 1 januari 2023 heeft de Horeca Academie die gevonden bij de Kitchen Republic.

Kitchen Republic is de eerste food business incubator van Europa. Het heeft een productiekeuken van 900 m2 in de Houthaven van Amsterdam-West die gebruikt wordt door meerdere startende en innovatieve food producenten. Daarnaast is er een evenementenruimte voor vergaderingen, feesten en pop-up diners. Het is een co-working space voor culinaire ondernemers.

Community

Antoine Defesche, directeur van de Horeca Academie: “Het is gaaf om onze koksopleidingen te vestigen op een plek waar er zoveel nieuws gecreëerd wordt. Kitchen Republic is meer dan alleen een keuken. Het is echt een community waar je bij wilt horen”. De van oorsprong in Den Haag opgerichte mbo school die verschillende horecaopleidingen en -trainingen biedt, was de afgelopen jaren bezig met landelijke uitbreiding. Lessen worden naast de locatie in Den Haag inmiddels ook in Houten, Amsterdam en Zwolle gegeven.

Verbreden

Met de samenwerking met Kitchen Republic, kan de Horeca Academie in Amsterdam verder groeien. En is er weer ruimte om na te denken over innovatie in het koksonderwijs. “Kitchen Republic is altijd op zoek naar het verbreden en versterken van haar eigen netwerk om ondernemerschap en creativiteit aan te jagen. De Horeca Academie is daarin met hun koksopleiding een unieke en waardevolle toevoeging, ” aldus Bart-Jan Veldhuizen, oprichter Kitchen Republic.

Bron: Horeca Academie Amsterdam/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Ook Engelstalige koks welkom bij Horeca Academie Amsterdam

Opleiding – In september is de Horeca Academie in Amsterdam niet alleen geopend voor Nederlandstalige koks, maar ook voor Engelstalige koksstudenten. De praktijkgerichte mbo school, die gevestigd is in de Kookfabriek in Amsterdam, start daar met de opleidingen BBL Basiskok mbo niveau 2 en de Engelstalige opleiding Professional Chef level 2.

Lees bericht


Kitchen Republic wil grootste platform voor startups worden van Europa

Startups – Het Kitchen Republic initiatief in Amsterdam heeft al vele startups geholopen, maar wil met behulp van sociaal ondernemer en investeerder Willem Treep en Goeie Grutten Impact Fonds werken aan het grootste Europese platfom voor startups. Van vegetarische burgers, plantaardige patisserie, Koreaanse kimchi tot aan authentieke New York style bagels, Kitchen Republic heeft al vele foodinitiatieven gesteund. Met die stratups...

Lees bericht

Royal Smilde en Kitchen Republic duiken samen de keuken in

Samenwerking – Royal Smilde gaat samenwerken met Kitchen Republic om innovaties te versnellen. Beide partijen gaan daarvoor een aparte innovatie hub inrichten in de professionele deelkeuken van Kitchen Republic-locatie in Amsterdam. Vinay Dharampal, die de innovatiekar trekt van Royal Smilde Futura motiveert de stap als volgt: “Hier kunnen we buiten bestaande organisatiestructuren, zelfstandig nieuwe concepten bedenken, maken en testen. Wij proberen...

Lees bericht

Nieuwe eenjarige koksopleiding met focus op duurzaamheid

Opleiding – Cateraar VITAM en onderwijsinstelling Koning Willem I College hebben elkaar gevonden in een nieuwe eenjarige koksopleiding, waarin gevarieerd en seizoensgebonden koken centraal staat en de focus ligt op creativiteit, gezondheid en duurzaamheid. De eerste lichting van twintig VITAM medewerkers start per 1 januari 2019. VITAM ziet de opleiding als een startpunt voor meer culinaire vernieuwing binnen het vakgebied en een positief...

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid