Horeca Alliantie: ‘Horeca kan open per 26 januari’


Horeca kan veilig open vanaf woensdag 26 januari volgens Horeca Alliantie

Actie - De Horeca Alliantie heeft een heropeningsplan gepresenteerd aan de minister van Economische Zaken, mevrouw Mickey Adriaansens. Daarmee kan een substantieel deel van de horeca vanaf woensdag 26 januari verantwoord en veilig open, zegt de belangenorganisatie.

In een brief aan minister Adriaansens pleit de Horeca Alliantie – een samenwerking van VCHO, ProFri en NHG – voor een spoedige heropening van de horeca, uiteraard met een aantal beperkingen. Volgens de Alliantie is heropening mogelijk, mede omdat het aantal ziekenhuis- en IC-opnames blijft dalen.

De Horeca Alliantie is van mening dat de meeste eet- en drinkgelegenheden nu al op een verantwoorde en veilige manier open kunnen. Vooruitlopend op het ijkmoment van 25 januari 2022, heeft het samenwerkend trio een overzicht gemaakt van de maatregelen die nodig zijn om de veiligheid van zowel gasten als medewerkers te waarborgen en de verspreiding van het coronavirus te minimaliseren. Ook vragen ze om een zogenaamde toegangsstop mogelijk te maken, waarbij de deuren om 20.00 uur worden gesloten, maar de aanwezige gasten nog tot 22.00 uur kunnen verblijven. Dit zorgt voor minder drukte bij de in- en uitstroom van gasten en dus voor minder contactmomenten en een rendabelere exploitatie.

Belangrijkste onderdelen van het openingsplan per 26 januari a.s.:

Openingstijden

•      De horeca mag open zijn van 05.00 tot 22.00 uur, waarbij de deuren om 20.00 uur sluiten en geen nieuwe gasten meer toegelaten worden.

•      Afhalen en thuisbezorgen zijn ook na sluitingstijd toegestaan.

Maatregelen

•      Circa één derde van de capaciteit van het terras en de binnenruimte mag worden gebruikt.

•      De tafels dienen op 1,5 meter afstand van elkaar geplaatst te worden.

•      Gasten moeten in het bezit zijn van een CTB (3G).

•      Gasten worden geplaceerd.

•      Zelfbediening is toegestaan, mits gasten een mondkapje dragen en 1,5 meter afstand houden.

•      Mondkapje verplicht voor iedereen die niet aan tafel zit.

Bron: Horeca Alliantie/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ProFri Keurmerk voor Snackpoint De Passage in Wolvega

Cafetaria – ProFri-bestuurslid Marcel van Veen heeft onlangs het Goed Gefrituurd Keurmerk uitgereikt van de vakvereniging aan zijn collega Menno de Koe van Snackpoint de Passage in het Friese Wolvega. ProFri was in De Koe’s bedrijf te gast vanwege een regionale ledenbijeenkomst.

Lees bericht


ProFri luidt noodklok over hoge energierekening frituurders

Cafetaria - De frituurbranche luidt de noodklok vanwege de hoge energiekosten, die door de oorlog in Oekraïne nog verder stijgen. “De rekening is inmiddels onbetaalbaar geworden waardoor veel ondernemers in de problemen komen,” laat de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) weten. De vereniging roept het Ministerie van Economische Zaken daarom op met steunmaatregelen te komen.

Lees bericht


Horeca vraagt in spoedoverleg nogmaals om versoepelingen

Actie - Brancheorganisaties in de horeca hebben tijdens een spoedoverleg met minister van Economische Zaken Micky Adriaansens grote zorgen geuit over de situatie die nu ontstaat in de samenleving. Horecaondernemers zijn woedend dat de maatregelen voor onder meer winkels waarschijnlijk worden versoepeld, maar voor horeca niet.

Lees bericht


Nederlands Frituurcentrum zoekt mystery guests

Cafetaria - Voor de Nationale Smulgids en de keurmerken voor professionele frituurders is het Nederlands Frituurcentrum op zoek naar extra mystery guests. Wie werkzaam is in of bekend is met de frituurbranche – en dol is op gefrituurde lekkernijen en specialiteiten – wordt aangemoedigd zich te melden.

Lees bericht

‘Opnieuw dreun voor de horeca, ondernemers woedend’

Coronamaatregelen - De berichten die in de media verschijnen over de verplichte dagelijkse sluiting van de horeca om 19.00 uur leiden tot veel woede bij horecaondernemers. Dat laat althans de Horeca Alliantie weten. Ook Koninklijke Horeca Nederland KHN) riep vandaag in paginagrote krantenadvertenties het kabinet op de horeca niet het kind van de rekening te laten zijn bij het nemen van...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid