Horeca Alliantie: ‘Horeca kan open per 26 januari’

Actie - De Horeca Alliantie heeft een heropeningsplan gepresenteerd aan de minister van Economische Zaken, mevrouw Mickey Adriaansens. Daarmee kan een substantieel deel van de horeca vanaf woensdag 26 januari verantwoord en veilig open, zegt de belangenorganisatie.
In een brief aan minister Adriaansens pleit de Horeca Alliantie – een samenwerking van VCHO, ProFri en NHG – voor een spoedige heropening van de horeca, uiteraard met een aantal beperkingen. Volgens de Alliantie is heropening mogelijk, mede omdat het aantal ziekenhuis- en IC-opnames blijft dalen.
De Horeca Alliantie is van mening dat de meeste eet- en drinkgelegenheden nu al op een verantwoorde en veilige manier open kunnen. Vooruitlopend op het ijkmoment van 25 januari 2022, heeft het samenwerkend trio een overzicht gemaakt van de maatregelen die nodig zijn om de veiligheid van zowel gasten als medewerkers te waarborgen en de verspreiding van het coronavirus te minimaliseren. Ook vragen ze om een zogenaamde toegangsstop mogelijk te maken, waarbij de deuren om 20.00 uur worden gesloten, maar de aanwezige gasten nog tot 22.00 uur kunnen verblijven. Dit zorgt voor minder drukte bij de in- en uitstroom van gasten en dus voor minder contactmomenten en een rendabelere exploitatie.
Belangrijkste onderdelen van het openingsplan per 26 januari a.s.:
Openingstijden
• De horeca mag open zijn van 05.00 tot 22.00 uur, waarbij de deuren om 20.00 uur sluiten en geen nieuwe gasten meer toegelaten worden.
• Afhalen en thuisbezorgen zijn ook na sluitingstijd toegestaan.
Maatregelen
• Circa één derde van de capaciteit van het terras en de binnenruimte mag worden gebruikt.
• De tafels dienen op 1,5 meter afstand van elkaar geplaatst te worden.
• Gasten moeten in het bezit zijn van een CTB (3G).
• Gasten worden geplaceerd.
• Zelfbediening is toegestaan, mits gasten een mondkapje dragen en 1,5 meter afstand houden.
• Mondkapje verplicht voor iedereen die niet aan tafel zit.
Bron: Horeca Alliantie/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Ubel Zuiderveld directeur van vakvereniging ProFri
Benoeming - Ubel Zuiderveld (62) wordt per 15 maart 2025 directeur van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Samen met het ProFri-bestuur geeft hij uitvoering aan de speerpunten van de vakvereniging voor de komende jaren.
Lees berichtTer Marsch & Co wint met loaded fries opnieuw NK wedstrijd
Wedstrijd - Andy Hoogvliets van Ter Marsch & Co in Rotterdam heeft het NK Loaded Fries 2025 gewonnen. De jury was zeer onder de indruk van zijn ‘Bali Spice Fries’. Femke Versluijs van Frietboutique Laren pakte het zilver en Joyce Norder van Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen eindigde als derde.
Lees berichtMeerprijs plasticverpakking afgeschaft voor thuisbezorging
Politiek - Staatsecretaris Chris Jansen (Milieu) heeft vorige week vrijdag de Tweede Kamer geïnformeerd over evaluatie van de regels die moeten leiden om het gebruik van wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten te verminderen. De regels lijken te werken, volgens de staatssecretaris.
Lees bericht300 extra ProFri-certificaten met 6% rendement
Certificaten - ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders, geeft 300 extra certificaten uit met 6% rendement. Geïnteresseerden kunnen de certificaten voor 500 euro per stuk aanschaffen. Dat laat ProFri-voorzitter Alide van Toor weten.
Lees berichtProFri-leden benoemen Alide van Toor tot opvolger Frans van Rooij
Benoeming - Alide van Toor (1965) wordt de opvolger van Frans van Rooij (1959) bij brancheorganisatie ProFri. Van Rooij richtte ProFri op en was twaalf jaar lang het boegbeeld.
Lees berichtAlide van Toor beoogd opvolger Frans van Rooij bij Profri
Benoeming – Alida van Toor (1965) is voorgedragen als beoogd voorzitter van Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Zij volgt daarmee Frans van Rooij op die terugtreedt als voorman van de vakvereniging. Van Toor was van 2006 tot eind 2022 eigenaresse van cafetaria De Halte in Meerkerk.
Lees bericht