Horeca Alliantie: ”Open niet alleen terrassen maar ook binnenruimten”


Coronamaatregelen - De Horeca Alliantie is zwaar teleurgesteld dat het kabinet geen gehoor heeft gegeven aan de oproep van de brancheorganisaties, burgemeesters van de grote steden en een aantal ziekenhuizen om de terrassen op 21 april te heropenen.

Nu de heropening is uitgesteld tot 28 april, pleit de Horeca Alliantie ervoor om niet alleen de terrassen, maar ook de binnenruimte van horecazaken te openen. Dit kan op een verantwoorde en veilige manier en kan dat er juist voor zorgen dat mensenstromen gereguleerd worden. Immers, horecaondernemers zorgen ervoor dat gasten zich aan de coronaregels houden. Dit hebben zij in de zomer van 2020 al laten zien.

Bovendien hebben lang niet alle horecazaken de beschikking over een (groot) terras. Door het openstellen van de binnenruimten worden alle horecaondernemers in de gelegenheid gesteld hun zaak te openen en wordt er dus geen onderscheid gemaakt tussen ondernemers.

In de Horeca Alliantie werken samen: Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG).

Bron: Horeca Alliantie

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Restaria roept formules op tot vereniging bij ProFri

Cafetaria – “De cafetariabranche moet gezamenlijk de handschoen oppakken om de sector toekomstbestendig te maken,” dat zegt Hans van Ballegooijen, formulemanager van Restaria. De formule verlengde het collectieve lidmaatschap bij de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en roept andere formules op Restaria te volgen.

Lees bericht


ProFri Keurmerk voor Snackpoint De Passage in Wolvega

Cafetaria – ProFri-bestuurslid Marcel van Veen heeft onlangs het Goed Gefrituurd Keurmerk uitgereikt van de vakvereniging aan zijn collega Menno de Koe van Snackpoint de Passage in het Friese Wolvega. ProFri was in De Koe’s bedrijf te gast vanwege een regionale ledenbijeenkomst.

Lees bericht

ProFri luidt noodklok over hoge energierekening frituurders

Cafetaria - De frituurbranche luidt de noodklok vanwege de hoge energiekosten, die door de oorlog in Oekraïne nog verder stijgen. “De rekening is inmiddels onbetaalbaar geworden waardoor veel ondernemers in de problemen komen,” laat de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) weten. De vereniging roept het Ministerie van Economische Zaken daarom op met steunmaatregelen te komen.

Lees bericht
Horeca vraagt in spoedoverleg nogmaals om versoepelingen

Actie - Brancheorganisaties in de horeca hebben tijdens een spoedoverleg met minister van Economische Zaken Micky Adriaansens grote zorgen geuit over de situatie die nu ontstaat in de samenleving. Horecaondernemers zijn woedend dat de maatregelen voor onder meer winkels waarschijnlijk worden versoepeld, maar voor horeca niet.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid