Horeca Alliantie: ”Open niet alleen terrassen maar ook binnenruimten”


Coronamaatregelen - De Horeca Alliantie is zwaar teleurgesteld dat het kabinet geen gehoor heeft gegeven aan de oproep van de brancheorganisaties, burgemeesters van de grote steden en een aantal ziekenhuizen om de terrassen op 21 april te heropenen.

Nu de heropening is uitgesteld tot 28 april, pleit de Horeca Alliantie ervoor om niet alleen de terrassen, maar ook de binnenruimte van horecazaken te openen. Dit kan op een verantwoorde en veilige manier en kan dat er juist voor zorgen dat mensenstromen gereguleerd worden. Immers, horecaondernemers zorgen ervoor dat gasten zich aan de coronaregels houden. Dit hebben zij in de zomer van 2020 al laten zien.

Bovendien hebben lang niet alle horecazaken de beschikking over een (groot) terras. Door het openstellen van de binnenruimten worden alle horecaondernemers in de gelegenheid gesteld hun zaak te openen en wordt er dus geen onderscheid gemaakt tussen ondernemers.

In de Horeca Alliantie werken samen: Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG).

Bron: Horeca Alliantie

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsFieldlabs staan wél in de planning volgens Horeca Alliantie

Corona - Fieldlabs, gedragstesten in de praktijk bij cafés, zitten nog wel degelijk in de planning. Gisteravond ontstond daarover onduidelijkheid aan de talkshowtafel van Eva Jinek bij RTL4. Toen Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht, vertelde over de voorgenomen fieldlabs in haar stad, werd zij door Jinek geconfronteerd met een bericht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK)...

Lees bericht
‘Laat #BlackMonday woensdag een #SunnyWednesday worden’

Demonstraties - ‘Laat #BlackMonday woensdag een #SunnyWednesday worden.’ Deze uitspraak deed Geert Wilders, fractieleider van de PVV, tijdens de protestdemonstratie van maandag in Den Haag, georganiseerd door de Horeca Alliantie. Enkele honderden horecaondernemers demonstreerden op het Malieveld voor meer steun en perspectief voor de horecabedrijven.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid