Horeca Alliantie spreekt met premier over lockdown-effecten


Hartenkreten werden er onlangs ook tijdens de demonstratie op het Malieveld geuit door horecaondernemers

Corona - De verenigingen VCHO, NHG en ProFri, verenigd in de Horeca Alliantie, hebben gisteren samen met ONL Overleg gehad met premier Mark Rutte. Via een onlineverbinding bespraken enkele ondernemers namens de organisaties de effecten van de horecalockdown.

Doel van het gesprek was de premier laten weten dat het huidige pakket maatregelen niet voldoende is  voor veel ondernemer om te overleven. Ondernemer René Boerdam van grand café De Jaren in Amsterdam riep Rutte zelfs op: “Mark, help ons overleven!” Hij gaf aan sinds 1994 eigenaar te zijn van De Jaren en in de periode geen verlies te hebben geleden, maar de buffer heeft het nu zwaar te verduren. Oplossingen zijn niet gemakkelijk: “Het bedingen van huurverlaging is lastig. De opgeschorte belastingen moeten we ooit nog betalen. Datzelfde geldt voor uitgestelde betalingen bij de bank of de brouwerij”, aldus Boerdam.

Diepe zakken

De ondernemers stelden de ontoereikendheid van de verschillende steunmaatregelen uitgebreid aan de orde. Rutte kon geen toezeggingen doen: “Ik zie dat de buffers op zijn. Onze zakken zijn nog steeds diep; de rente is laag. Op dit moment wordt er dus gewerkt aan aanvullende steunmaatregelen. Bij sommige groepen blijft het lastig ze te bereiken met regelingen. Maar we werken er hard aan.”

Hartenkreten

Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland (ONL)overhandigde Mark Rutte het boekje “Hartenkreten uit de Horeca”. Dit boekje van de Horeca Alliantie, aangesloten bij ONL, bevat een selectie van persoonlijke noodkreten die horecaondernemers de afgelopen weken met ProFri, VCHO en NHG deelden. De Horeca Alliantie voerde later ook onlineoverleg met staatssecretaris van economische zaken, Mona Keijzer, over de zogenaamde ‘field labs’. Dit zijn de praktijktesten waar de coronamaatregelen worden getoetst. De Horeca Alliantie drong aan op het zo snel mogelijk starten van deze testen voor de ‘natte horeca’ en zegde de medewerking in het gesprek toe.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsFieldlabs staan wél in de planning volgens Horeca Alliantie

Corona - Fieldlabs, gedragstesten in de praktijk bij cafés, zitten nog wel degelijk in de planning. Gisteravond ontstond daarover onduidelijkheid aan de talkshowtafel van Eva Jinek bij RTL4. Toen Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht, vertelde over de voorgenomen fieldlabs in haar stad, werd zij door Jinek geconfronteerd met een bericht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK)...

Lees bericht

‘Laat #BlackMonday woensdag een #SunnyWednesday worden’

Demonstraties - ‘Laat #BlackMonday woensdag een #SunnyWednesday worden.’ Deze uitspraak deed Geert Wilders, fractieleider van de PVV, tijdens de protestdemonstratie van maandag in Den Haag, georganiseerd door de Horeca Alliantie. Enkele honderden horecaondernemers demonstreerden op het Malieveld voor meer steun en perspectief voor de horecabedrijven.

Lees bericht

Nieuwe steunmaatregelen voor ondernemers

Steun - Het kabinet maakt vanmiddag zes nieuwe maatregelen bekend die ondernemers extra steun moeten geven in de huidige coronacrisis. Zo wordt onder meer de werkkostenregeling versoepeld, mogen ondernemers bij omzetdaling van een lager gebruikelijk loon uitgaan en is de DGA-taks uitgesteld. Dat meldt ondernemersvereniging ONL.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid