‘Horeca Alliantie vreest conflicten aan de deur‘


Horeca - Het plan om per 20 september in de horeca bij 75 bezoekers of meer per ruimte te gaan werken met toegangsbewijzen, werkt conflicten aan de deur in de hand. Dat stelt de Horeca Alliantie in een brief aan de minister van veiligheid en justitie.

Voor kleinere horecabedrijven voorziet de alliantie dat de extra maatregelen per 20 september komen te vervallen, mits er geen negatieve veranderingen komen in de coronasituatie, maar voor de grotere locaties wordt dat anders. Bij kleine horecaondernemingen zou de anderhalve meter maatregel kunnen verdwijnen, maar voor de grotere locaties is de alliantie bang dat die te maken krijgen met dezelfde regels als evenementen en voorstellingen. Dit betekent dat gasten per 20 september een toegangsbewijs moeten kunnen overleggen om te worden toegelaten. Een vaccinatiebewijs, een recente negatieve test óf een corona-herstelbewijs kunnen dienen als toegangsbewijs.

Brief aan de minister

De Horeca Alliantie, waarin de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG) samenwerken, heeft in een brief aan minister van veiligheid en justitie Ferd Grapperhaus gevraagd de toegangsmaatregelen voor grotere horecabedrijven te laten vervallen als zij wèl de anderhalve meter afstand in acht blijven nemen voor hun gasten.

Onduidelijkheid

Ook het feit dat gasten vaak niet weten waar de grens ligt van 75 aanwezigen in een horecazaak, gaat zorgen voor onduidelijkheid bij de deur, zo vreest de alliantie. Gasten weten zo niet of zij een toegangsbewijs nodig hebben om binnen te komen. Ook de huidige onduidelijkheid rondom het vaccineren van eigen personeel is een probleem, vindt de belangenclub. Werkgevers mogen hun medewerkers niet verplichten zich te laten vaccineren. Maar wat betekent dat dan, zo vraagt de Horeca Alliantie zich af in de brief aan de minister. “Moet ongevaccineerd personeel in een grote horecazaak dan om de dag getest worden of geldt het hebben van een toegangsbewijs alleen voor gasten?”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thuisbezorging in 4 weken tijd met 20% gestegen

Analyse – De horeca is deze zomer minder hard gestegen dan in de zomer van vorig jaar. Anders ligt dat bij thuisbezorging. Dat blijft maar doorstijgen. De afgelopen 4 weken wederom met 20 procent (van 6,5% van de avondmaaltijden thuis naar 7,9%).

Lees bericht
Vermaat verzorgde 11.000 gasten per dag tijdens F1 in Zandvoort

Catering – Nu het geluid van de F1 is verstomd en Zandvoort weer terug is gegeven aan de strandgasten, maakt Vermaat, een van de horecapartners van het driedaagse event de balans op; tijdens het raceweekend heeft het bedrijf in tien lounges zo’n 11.000 gasten per dag verzorgd met eten, drinken en gastvrijheid.

Lees bericht


Combinatie TAPP en Heineken geeft horecabedrijf insights

Insights - TAPP en bierbrouwer Heineken gaan samenwerken. Het bedrijf dat data verzamelt voorziet Nederlandse horecaondernemers van inzichten op basis van verkoopdata waarmee zij hun bedrijf beter kunnen laten aansluiten op de markt. Door de samenwerking komt de informatie van de scale-up op grote schaal beschikbaar.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid