‘Horeca Alliantie vreest conflicten aan de deur‘


Horeca - Het plan om per 20 september in de horeca bij 75 bezoekers of meer per ruimte te gaan werken met toegangsbewijzen, werkt conflicten aan de deur in de hand. Dat stelt de Horeca Alliantie in een brief aan de minister van veiligheid en justitie.

Voor kleinere horecabedrijven voorziet de alliantie dat de extra maatregelen per 20 september komen te vervallen, mits er geen negatieve veranderingen komen in de coronasituatie, maar voor de grotere locaties wordt dat anders. Bij kleine horecaondernemingen zou de anderhalve meter maatregel kunnen verdwijnen, maar voor de grotere locaties is de alliantie bang dat die te maken krijgen met dezelfde regels als evenementen en voorstellingen. Dit betekent dat gasten per 20 september een toegangsbewijs moeten kunnen overleggen om te worden toegelaten. Een vaccinatiebewijs, een recente negatieve test óf een corona-herstelbewijs kunnen dienen als toegangsbewijs.

Brief aan de minister

De Horeca Alliantie, waarin de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG) samenwerken, heeft in een brief aan minister van veiligheid en justitie Ferd Grapperhaus gevraagd de toegangsmaatregelen voor grotere horecabedrijven te laten vervallen als zij wèl de anderhalve meter afstand in acht blijven nemen voor hun gasten.

Onduidelijkheid

Ook het feit dat gasten vaak niet weten waar de grens ligt van 75 aanwezigen in een horecazaak, gaat zorgen voor onduidelijkheid bij de deur, zo vreest de alliantie. Gasten weten zo niet of zij een toegangsbewijs nodig hebben om binnen te komen. Ook de huidige onduidelijkheid rondom het vaccineren van eigen personeel is een probleem, vindt de belangenclub. Werkgevers mogen hun medewerkers niet verplichten zich te laten vaccineren. Maar wat betekent dat dan, zo vraagt de Horeca Alliantie zich af in de brief aan de minister. “Moet ongevaccineerd personeel in een grote horecazaak dan om de dag getest worden of geldt het hebben van een toegangsbewijs alleen voor gasten?”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht


Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees bericht



Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid