‘Horeca Alliantie vreest conflicten aan de deur‘


Horeca - Het plan om per 20 september in de horeca bij 75 bezoekers of meer per ruimte te gaan werken met toegangsbewijzen, werkt conflicten aan de deur in de hand. Dat stelt de Horeca Alliantie in een brief aan de minister van veiligheid en justitie.

Voor kleinere horecabedrijven voorziet de alliantie dat de extra maatregelen per 20 september komen te vervallen, mits er geen negatieve veranderingen komen in de coronasituatie, maar voor de grotere locaties wordt dat anders. Bij kleine horecaondernemingen zou de anderhalve meter maatregel kunnen verdwijnen, maar voor de grotere locaties is de alliantie bang dat die te maken krijgen met dezelfde regels als evenementen en voorstellingen. Dit betekent dat gasten per 20 september een toegangsbewijs moeten kunnen overleggen om te worden toegelaten. Een vaccinatiebewijs, een recente negatieve test óf een corona-herstelbewijs kunnen dienen als toegangsbewijs.

Brief aan de minister

De Horeca Alliantie, waarin de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG) samenwerken, heeft in een brief aan minister van veiligheid en justitie Ferd Grapperhaus gevraagd de toegangsmaatregelen voor grotere horecabedrijven te laten vervallen als zij wèl de anderhalve meter afstand in acht blijven nemen voor hun gasten.

Onduidelijkheid

Ook het feit dat gasten vaak niet weten waar de grens ligt van 75 aanwezigen in een horecazaak, gaat zorgen voor onduidelijkheid bij de deur, zo vreest de alliantie. Gasten weten zo niet of zij een toegangsbewijs nodig hebben om binnen te komen. Ook de huidige onduidelijkheid rondom het vaccineren van eigen personeel is een probleem, vindt de belangenclub. Werkgevers mogen hun medewerkers niet verplichten zich te laten vaccineren. Maar wat betekent dat dan, zo vraagt de Horeca Alliantie zich af in de brief aan de minister. “Moet ongevaccineerd personeel in een grote horecazaak dan om de dag getest worden of geldt het hebben van een toegangsbewijs alleen voor gasten?”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsCasual dining concept Vegitalian heeft internationale groeiambitie

Horecaconcept - De prijswinnende horecaondernemers achter het plantaardige casual dining concept Vegitalian gaan intensief samenwerken met een groep impact-investeerders om de stevige internationale groeiambities waar te maken. De komende jaren investeert V-SQUARE in de opening van tientallen vestigingen binnen en buiten Nederland van de restaurant-, catering- en bezorgketen. Begin april heropent het eerste restaurant aan de Schoutenstraat in Utrecht.

Lees bericht

Instock wil meer voedsel redden en gaat verhuizen

Voedselverspilling -  Instock heeft inmiddels meer dan 2 miljoen kg aan eten gered van verspilling. Dit jaar verwacht Instock meer dan een miljoen kilo te redden. Om de grotere hoeveelheden met eten te kunnen ontvangen verhuist Instock in april met hun Food Rescue Center naar Diemen naar een grotere locatie.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid