Horeca Alliantie wil energiestress in kaart brengen


Ook cafetaria's hebben te maken met forse energienota's / Foto bij: ProFri

Energiecrisis - De Horeca Alliantie wil onder de noemer ‘Horeca In Nood’ de energiestress in de horecabranche in kaart brengen. Ondernemers kunnen via de Horeca Alliantie hun energienood delen. De binnengekomen reacties worden gepubliceerd en gebundeld voor politiek Den Haag.

Horecaondernemers in energienood kunnen hun persoonlijke verhaal of gedachte kwijt via sms en Whatsapp. Het telefoonnummer (06-119 25 907) en het e-mailadres info@horecainnood.nl. is door de Horeca Alliantie ingesteld mede in reactie op de Miljoenennota van het kabinet. In dit beleidsstuk wordt geen zicht geboden op verlichting van de energienood van duizenden restaurants, cafetaria’s en andere horecabedrijven terwijl de eerste horecabedrijven de deuren inmiddels hebben moeten sluiten vanwege de hoge energiekosten.

Volgens de Alliantie liep de energienota begin dit jaar al sterk op. Maar politieke keuzes en sancties tegen Rusland hebben de factuur verder omhoog gejaagd, aldus de samenwerkende belangenpartijen. De sancties zijn begrijpelijk, maar de horeca kan de directe gevolgen niet langer alleen dragen. Inmiddels is duidelijk dat pas op z’n vroegst in november eventuele overheidsmaatregelen bekend zijn om het energieleed te verzachten. Voor veel horecaondernemers kan het dan al te laat zijn. Ernstig verontrust is de Horeca Alliantie door recent nieuws dat op het ministerie van financiën de opinie opgeld doet, dat de horeca (en soortgelijke middenstand) geen steun nodig heeft en faillissementen in deze sectoren voor lief kunnen worden genomen.

Persoonlijke situatie

De Horeca Alliantie (VCHO, ProFri, NHG) hoopt met zijn inventarisatie politiek Den Haag er van te doordringen wat er in de horeca momenteel aan de hand is. Daarom ook vraagt de alliantie de horecaondernemers om kort hun persoonlijke situatie te schetsen. Een illustratief voorbeeld dat al binnenkwam bij één van de aangesloten brancheclubs: “Ik maak nu elke dag verlies. Mijn prijzen nóg verder verhogen kan gewoon niet, want dan houd ik geen klant meer over. Ik ben elke dag somber en depressief en vraag mij aldoor maar af of ik mijn cafetaria niet gewoon beter kan sluiten.”

Afhankelijk van het aantal reacties, zal het Horeca In Nood-nummer van de Horeca Alliantie in elk geval vijf weken in de lucht blijven.

Bron: Horeca Alliantie/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Keurmerk Goed Gefrituurd voor Lekkerrr en De Daltons

Erkenning - Het vakmanschap en bakmanschap van Jan-Willem Voet is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Voets bedrijf Lekkerrr Hoogzandveld in het gelijknamige winkelcentrum in Nieuwegein mag het bijbehorende keurmerkschildje nu uitdragen. Net als Robbert Jan de Veen van de Daltons in Voorthuizen.

Lees bericht


Sligro-formule Plaza na rebranding klaar voor verdere groei

Formulenieuws - Plaza , een soft-franchise formule van Sligro, heeft een flinke metamorfose ondergaan. Na een volledige rebranding gaan tientallen ondernemers, verspreid door het hele land, fris en eigentijds de toekomst tegemoet. De formule heeft ook een nieuwe slogan: ’Lekker bij ons. Plaza’.

Lees bericht

NHN is nieuwe belangenbehartiger in de horeca

Cafetaria – ‘Een nieuwe stem in de horeca.’ Zo presenteert Nieuwe Horeca Nederland ‘(NHN) zich sinds dinsdag online. De nieuwe branchestichting in oprichting wil in eerste instantie de horecabedrijven in ons land perspectief bieden met hun ‘torenhoge energierekening. Maar NHN wil ook een eigentijds alternatief als belangenbehartiger in transitietijd.

Lees berichtRestaria roept formules op tot vereniging bij ProFri

Cafetaria – “De cafetariabranche moet gezamenlijk de handschoen oppakken om de sector toekomstbestendig te maken,” dat zegt Hans van Ballegooijen, formulemanager van Restaria. De formule verlengde het collectieve lidmaatschap bij de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en roept andere formules op Restaria te volgen.

Lees bericht

ProFri Keurmerk voor Snackpoint De Passage in Wolvega

Cafetaria – ProFri-bestuurslid Marcel van Veen heeft onlangs het Goed Gefrituurd Keurmerk uitgereikt van de vakvereniging aan zijn collega Menno de Koe van Snackpoint de Passage in het Friese Wolvega. ProFri was in De Koe’s bedrijf te gast vanwege een regionale ledenbijeenkomst.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid