Horeca Alliantie gaat op 7 december protesteren in Den Haag


Actie - De Horeca Alliantie wil komende maandag 7 december van 12.00 tot 14.00 uur een protestmanifestatie op het Malieveld in Den Haag organiseren. De inzet van de bijeenkomst is het in stand houden van de steunmaatregelen en vragen om gefaseerde opening van de horeca, met in achtneming van de veiligheidsregels.

De Horeca Alliantie, waarin de belangenverenigingen van de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG) zijn vertegenwoordigd, willen namens hun achterban van ongeveer 10.000 horecaondernemers een duidelijk signaal afgeven dat het kabinet de coronasteun juist moet maximaliseren en niet (verder) moet afbouwen. De huidige steun is in hun ogen volstrekt onvoldoende om de horeca overeind te houden.

Gevreesd wordt dat bij ongewijzigd beleid duizenden horecabedrijven kopje zullen onder gaan. Nu al verliezen veel ondernemers en werknemers hun bestaanszekerheid. Naar taxatie van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) zien de horecabedrijven dit jaar meer dan 8 miljard euro aan omzet verdampen Afgezet tegen de huidige en toekomstige versobering van steunmaatregelen vanuit het kabinet is voor de gezamenlijke horeca onaanvaardbaar en desastreus, aldus de alliantie.

De drie belangenverenigingen accepteren dat de overheid maatregelen treft om de verspreiding van corona in te dammen, maar de horeca verdient ook steun voor deze medewerking; de volle steun, zo is de mening, en géén doffe dreun. Niemand mag te onder gaan door de lockdown. Om die woorden kracht bij de zetten roept de Horeca Alliantie alle horecaondernemers, hun partners én medewerkers op, om maandag 7 december naar Den Haag te komen. Het is voor het eerst de Horeca Alliantie oproept tot een gezamenlijke protestactie.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Grolsch en Qredits gaan horeca financieel helpen

Financiering - Bierbrouwerij Koninklijke Grolsch en kredietverstrekker Qredits gaan samenwerken om horecaondernemers vooruit te helpen als zij daar behoefte aan hebben in deze tijd. De twee bedrijven slaan de handen ineen en faciliteren een speciale kredietvorm voor klanten en potentiële klanten van de Enschedese bierbrouwer.

Lees bericht


RVO besluit toch tot snellere uitbetaling voor steun vaste lasten

Politiek - Door lobbyinspanningen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) kunnen alle ondernemers, waaronder horecaondernemers, alsnog snellere uitbetaling van de extra vaste lastenvergoeding (TVL) verwachten. Gistermorgen nog verklaarde de voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag KHN niet-ontvankelijk in het kort geding om de staat te dwingen tot snellere betaling middels een voorschot.

Lees bericht

Belastingdienst geeft horecaondernemers tips voor aangifte

Belastingdienst – De Belastingdienst wil de komende tijd horecaondernemers helpen bij het opstellen van de aangifte inkomensbelasting. De komende periode doen ruim 1,5 miljoen ondernemers aangifte inkomstenbelasting over 2020. Zo’n 450.000 van hen vullen de belastingaangifte zelf in via Mijn Belastingdienst.

Lees bericht

Haags restaurant dwingt huurprijsvermindering af bij rechter

Uitspraak - Horeca Maatwerk, een dochteronderneming van Koninklijke Horeca Nederland, heeft een eerste bodemprocedure over de huurbetaling tijdens de coronacrisis zien slagen. De advocaten van Horeca Maatwerk stonden restaurant Café Aimée uit Den Haag bij in een bodemprocedure en wisten 50% huurkorting tijdens de sluiting door de coronacrisis en 25% huurkorting bij de sluitingsverplichting om 22 uur af te dwingen bij de...

Lees bericht


Recordbedrag van 3,4 miljard euro via Tikkie in 2020

Betalingen – In 2020 is er in Nederland voor maar liefst 3,4 miljard euro aan Tikkies betaald, 800 miljoen euro méér dan in 2019. Alles bij elkaar opgeteld, is er sinds de oprichting al zo’n 7,8 miljard euro afgetikt. Het betaalsysteem, een initiatief van ABN Amro, telt inmiddels 6 miljoen gebruikers.

Lees bericht

‘Laat #BlackMonday woensdag een #SunnyWednesday worden’

Demonstraties - ‘Laat #BlackMonday woensdag een #SunnyWednesday worden.’ Deze uitspraak deed Geert Wilders, fractieleider van de PVV, tijdens de protestdemonstratie van maandag in Den Haag, georganiseerd door de Horeca Alliantie. Enkele honderden horecaondernemers demonstreerden op het Malieveld voor meer steun en perspectief voor de horecabedrijven.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid