Horeca Alliantie gaat op 7 december protesteren in Den Haag


Actie - De Horeca Alliantie wil komende maandag 7 december van 12.00 tot 14.00 uur een protestmanifestatie op het Malieveld in Den Haag organiseren. De inzet van de bijeenkomst is het in stand houden van de steunmaatregelen en vragen om gefaseerde opening van de horeca, met in achtneming van de veiligheidsregels.

De Horeca Alliantie, waarin de belangenverenigingen van de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG) zijn vertegenwoordigd, willen namens hun achterban van ongeveer 10.000 horecaondernemers een duidelijk signaal afgeven dat het kabinet de coronasteun juist moet maximaliseren en niet (verder) moet afbouwen. De huidige steun is in hun ogen volstrekt onvoldoende om de horeca overeind te houden.

Gevreesd wordt dat bij ongewijzigd beleid duizenden horecabedrijven kopje zullen onder gaan. Nu al verliezen veel ondernemers en werknemers hun bestaanszekerheid. Naar taxatie van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) zien de horecabedrijven dit jaar meer dan 8 miljard euro aan omzet verdampen Afgezet tegen de huidige en toekomstige versobering van steunmaatregelen vanuit het kabinet is voor de gezamenlijke horeca onaanvaardbaar en desastreus, aldus de alliantie.

De drie belangenverenigingen accepteren dat de overheid maatregelen treft om de verspreiding van corona in te dammen, maar de horeca verdient ook steun voor deze medewerking; de volle steun, zo is de mening, en géén doffe dreun. Niemand mag te onder gaan door de lockdown. Om die woorden kracht bij de zetten roept de Horeca Alliantie alle horecaondernemers, hun partners én medewerkers op, om maandag 7 december naar Den Haag te komen. Het is voor het eerst de Horeca Alliantie oproept tot een gezamenlijke protestactie.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Recordbedrag van 3,4 miljard euro via Tikkie in 2020

Betalingen – In 2020 is er in Nederland voor maar liefst 3,4 miljard euro aan Tikkies betaald, 800 miljoen euro méér dan in 2019. Alles bij elkaar opgeteld, is er sinds de oprichting al zo’n 7,8 miljard euro afgetikt. Het betaalsysteem, een initiatief van ABN Amro, telt inmiddels 6 miljoen gebruikers.

Lees bericht


‘Laat #BlackMonday woensdag een #SunnyWednesday worden’

Demonstraties - ‘Laat #BlackMonday woensdag een #SunnyWednesday worden.’ Deze uitspraak deed Geert Wilders, fractieleider van de PVV, tijdens de protestdemonstratie van maandag in Den Haag, georganiseerd door de Horeca Alliantie. Enkele honderden horecaondernemers demonstreerden op het Malieveld voor meer steun en perspectief voor de horecabedrijven.

Lees bericht


Ook Horeca Alliantie steunt #BlackMonday-actie van KHN

Actie – Maandag 7 december gaat de horeca protesteren op het Malieveld in Den Haag. Met een knipoog naar de drukke verkoopdagen van #BlackFriday zet de horeca de protestactie #BlackMonday in om duidelijk te maken dat de sector meer steun nodig heeft en ook open wil. De actie #Blackmonday wordt ondersteund door de Horeca Alliantie.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid