Horeca blijft dicht, misschien begin december kleine tussenstap


Corona – ‘De cijfers zijn lager, maar nog altijd te hoog’, met die woorden maakten minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid duidelijk dat het de goede kant opgaat, maar niet goed genoeg om de maatregelen al te veel te versoepelen. In ieder geval niet voor de horeca. Berekeningen over de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames geven aan dat er pas midden januari weer gedacht kan worden aan meer ruimte.

Dat de horeca mogelijk pas in januari weer voorzichtig open kan, werd vandaag ook geschetst door het RIVM. In een gesprek met NU.nl liet epidemioloog Susan van den Hof weten dat mogelijk dan pas de besmettingscijfers voldoende zijn gedaald op eet- en drinkgelegenheden meer ruimte te bieden.

Attractieparken open

Dinsdagavond werd tijdens de persconferentie, zoals verwacht, wel het pakket extra maatregelen ingetrokken, dat twee weken geleden werd afgekondigd. Rutte had dat vorige week vrijdag al laten doorschemeren, maar maakte dat nu concreet. Het betekent dat bioscopen, theaters, musea en andere publieke locaties zoals bibliotheken, zwembaden, pretparken en dierentuinen vanaf donderdag de deuren weer mogen openen.

Rutte benadrukte tijdens zijn toelichting dat de horeca voorlopig gesloten blijft en gaf ook aan dat evenementen voorlopig niet terugkeren. De eerder genoemde recreatielocaties mogen de locaties wel openen voor afhalen, zo blijkt uit een toelichting op de maatregelen van de Rijksoverheid.

De minister-president complimenteerde iedereen voor het naleven van de opgelegde regels - ‘de maatregelen werken, of ons gedrag. Wel gaf hij aan dat op sommige vlakken nog verbetering is te realiseren, zoals het bezoek aan supermarkten en het thuisblijven werken.

Tussenstap

Het kabinet verwacht begin december meer duidelijkheid te kunnen geven over verdere versoepeling van de maatregelen. Een ‘voorzichtige tussenstap’ werd het genoemd, maar wel op voorwaarde dat de besmettingscijfers zich gunstig blijven ontwikkelen. Maar die versoepelingen zitten naar verwachting vooral in meer personen bij de kerstmaaltijden. Nu geldt een maximum van drie personen. Minister Hugo de Jonge zei vooralsnog voorzichtig te willen zijn met verdere versoepelingen tijdens de kerstdagen. “We moeten voorkomen dat we onszelf een derde coronagolf cadeau doen”, zo liet hij weten.

Vaccin

Ook het kabinet hoopt vooral op een veilig en effectief vaccin. Verwacht wordt dat dit er komt in het tweede kwartaal, maar ook dan zal het een behoorlijke tijd vergen voordat iedereen is ingeënt. Het kabinet heeft ingezet op meerdere vaccins, waarvan er nu twee, de eerste voorzichtig, positieve resultaten naar buiten hebben gebracht, Pfizer en Moderna.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsFoodservicesector laat stevige groei zien

Analyse – De groei in foodservice zit er stevig in. Over periode 6 en 7, week 21 t/m 28, (23 mei t/m 17 juli 2022) laat de foodservicemonitor een stijging zien van respectievelijk 31% en 16,6%. Het betreft de groei in de toelevering van eten en drinken in Foodservice ten opzichte van vorig jaar. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar staat het groeicijfer van periode 7 op een...

Lees bericht

Inzet diepvries is alternatief voor horeca bij voedselverspilling

Onderzoek – Horeca kan meer gebruik maken van diepvriesproducten in de keuken als duidelijk is dat voedselverspilling daarmee voorkomen kan worden. Met name jongeren hebben minder moeite met het feit dat horecabedrijven meer gebruik maken van diepvriesproducten als zij weten dat daarmee verspilling van voedsel wordt tegengegaan. Dit blijkt uit onderzoek van diepvriesfabrikant Iglo waarvoor @FoodClicks specifieke horecavragen heeft laten meelopen.

Lees berichtKHN en Curaçao Restaurant Association gaan samenwerken

Samenwerking - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Curaçao Restaurant Association (CRA) zijn een samenwerking aangegaan, waarbij Curaçao een nieuwe KHN-afdeling wordt. Dit betekent dat horecaondernemers op Curaçao binnenkort kunnen profiteren van de diensten van het KHN-lidmaatschap.

Lees bericht

Sligro ziet omzet en resultaat verder herstellen

Groothandel - De omzet van de Sligro Food Groep over het eerste halfjaar 2022 bedroeg €1.129 miljoen, een toename van 43,3% ten opzichte van dezelfde periode in 2021. In Q2 wist de groep een groei te realiseren van 43,7%. De nettowinst over het eerste halfjaar kwam uit op €23 miljoen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid