Horeca blijft dicht tot minstens 28 april


Coronamaatregelen – De horeca blijft gesloten tot minstens 28 april. Ook de scholen, kinderopvangcentra en sportkantines blijven gesloten. Thuiswerken en een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 meter en geen groepen groter dan drie personen, blijven, naast de sluiting, de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft premier Mark Rutte, namens het kabinet dinsdagavond na het crisisoverleg bekendgemaakt.

Feitelijk worden daarmee alle maatregelen, die aanvankelijk tot 6 april al waren afgesproken verder verlengd. Ook voor daarna ziet het er naar uit dat veel maatregelen nog langer aanhouden. Rutte sprak in zijn toelichting de verwachting uit dat, afhankelijk van de ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus, het hooguit zo zou kunnen worden dat bepaalde maatregelen gefaseerd worden afgeschaald. Maar hij voegde daaraan toe dat het maken van vakantieplannen niet wordt aangeraden. Zowel voor het Paasweekend als voor de meivakantie gaf Rutte het advies geen plannen te maken en vooral binnen te blijven.

1 juni

Veel alternatieven voor mensen tijdens het Paasweekend en meivakantie zijn er ook niet omdat vakantieparken, musea en andere evenementen tot 1 juni verboden blijven. Rutte was wel hoopvol gestemd over de effecten van de maatregelen. “Op basis van wat we nu zien, lijkt het pakket te werken. De groei vlakt af, kijk naar Brabant”. Maar of dat leidt tot het versoepelen van de maatregelen na eind juni, betwijfelde de premier. 1 juni acht hij wat dat betreft realistischer.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Ruim 450 exposanten en 16.757 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Gastvrij Rotterdam. Daarmee is het eerdere record in 2019 met 16.303 bezoekers verslagen en werd de horecavakbeurs afgelopen dagen in Rotterdam Ahoy de grootste editie tot nog toe.

Lees bericht


SIAL Paris komt met nieuwe digitale catalogus

Vakbeurzen – SIAL Paris, internationale vakbeurs die van 15 tot en met 19 oktober wordt gehouden,  komt met een nieuwe digitale catalogus. Op de CXMP marktplaats treft de gebruiker een overzicht aan van ruim 7.000 aanwezige exposanten en hun producten. De digitale catalogus moet een hulpmiddel zijn voor exposanten en bezoekers om 365 dagen van het jaar commercieel in contact te zijn.

Lees bericht

‘Gastvrij Rotterdam moet vastigheid bieden in onzekere tijden’

Interview - Gastvrij Rotterdam had bij de editie van vorig jaar het geluk dat ze plaatsvond in een periode dat de coronamaatregelen werden versoepeld. Toch schaalde de beursorganisatie de veiligheidsmaatregelen voor de bezoekers niet af. ‘We hadden van tevoren afgesproken om de beurs veilig te organiseren voor deelnemers en bezoekers en dat hebben we gedaan’, aldus beursorganisator Robert Melaard aan...

Lees berichtJoin Program wint contract campus Booking.com

Catering - Booking.com kiest voor cateringvernieuwer Join Program om het complete voedsel- en drank aanbod te produceren en faciliteren voor het nieuwe kantoor. Booking.com verhuist in 2023 naar een nieuwe campus en heeft in Join Program de partner gevonden om ervoor te zorgen dat alle HQ-medewerkers zich thuis gan voelen.

Lees bericht

Alcoholvrij bier steeds beter verkrijgbaar in horeca

Analyse – De beschikbaarheid van alcoholvrije bier varianten in de foodservice segmenten: eten, drinken, sporten, gemak, slapen en evenementen nemen toe. Inmiddels heeft 57 procent van de locaties in deze segmenten alcoholvrij bier beschikbaar, voor pils met alcohol ligt dit op 68 procent. Dat schrijft het Rotterdamse databedrijf Datlinq in een analyse.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid