Horeca blijft dicht tot minstens 28 april


Coronamaatregelen – De horeca blijft gesloten tot minstens 28 april. Ook de scholen, kinderopvangcentra en sportkantines blijven gesloten. Thuiswerken en een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 meter en geen groepen groter dan drie personen, blijven, naast de sluiting, de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft premier Mark Rutte, namens het kabinet dinsdagavond na het crisisoverleg bekendgemaakt.

Feitelijk worden daarmee alle maatregelen, die aanvankelijk tot 6 april al waren afgesproken verder verlengd. Ook voor daarna ziet het er naar uit dat veel maatregelen nog langer aanhouden. Rutte sprak in zijn toelichting de verwachting uit dat, afhankelijk van de ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus, het hooguit zo zou kunnen worden dat bepaalde maatregelen gefaseerd worden afgeschaald. Maar hij voegde daaraan toe dat het maken van vakantieplannen niet wordt aangeraden. Zowel voor het Paasweekend als voor de meivakantie gaf Rutte het advies geen plannen te maken en vooral binnen te blijven.

1 juni

Veel alternatieven voor mensen tijdens het Paasweekend en meivakantie zijn er ook niet omdat vakantieparken, musea en andere evenementen tot 1 juni verboden blijven. Rutte was wel hoopvol gestemd over de effecten van de maatregelen. “Op basis van wat we nu zien, lijkt het pakket te werken. De groei vlakt af, kijk naar Brabant”. Maar of dat leidt tot het versoepelen van de maatregelen na eind juni, betwijfelde de premier. 1 juni acht hij wat dat betreft realistischer.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

BBB Horeca Summit nieuw op BBB Maastricht

Beurzen – Op 11 tot en met 13 oktober wordt de BBB Maastricht gehouden in het vernieuwde MECC Congrescentrum in Maastricht. Voor de horecaprofessionals is dan weer drie dagen lang proeven, beleven en netwerken. Nieuw dit jaar is de BBB Horeca Summit, die de BBB organiseert in samenwerking met Servicecenter 4Hospitality.

Lees bericht


Thuisbezorging in 4 weken tijd met 20% gestegen

Analyse – De horeca is deze zomer minder hard gestegen dan in de zomer van vorig jaar. Anders ligt dat bij thuisbezorging. Dat blijft maar doorstijgen. De afgelopen 4 weken wederom met 20 procent (van 6,5% van de avondmaaltijden thuis naar 7,9%).

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid