Horeca blijft dicht tot minstens 28 april


Coronamaatregelen – De horeca blijft gesloten tot minstens 28 april. Ook de scholen, kinderopvangcentra en sportkantines blijven gesloten. Thuiswerken en een minimale afstand tot elkaar bewaren van 1,5 meter en geen groepen groter dan drie personen, blijven, naast de sluiting, de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft premier Mark Rutte, namens het kabinet dinsdagavond na het crisisoverleg bekendgemaakt.

Feitelijk worden daarmee alle maatregelen, die aanvankelijk tot 6 april al waren afgesproken verder verlengd. Ook voor daarna ziet het er naar uit dat veel maatregelen nog langer aanhouden. Rutte sprak in zijn toelichting de verwachting uit dat, afhankelijk van de ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus, het hooguit zo zou kunnen worden dat bepaalde maatregelen gefaseerd worden afgeschaald. Maar hij voegde daaraan toe dat het maken van vakantieplannen niet wordt aangeraden. Zowel voor het Paasweekend als voor de meivakantie gaf Rutte het advies geen plannen te maken en vooral binnen te blijven.

1 juni

Veel alternatieven voor mensen tijdens het Paasweekend en meivakantie zijn er ook niet omdat vakantieparken, musea en andere evenementen tot 1 juni verboden blijven. Rutte was wel hoopvol gestemd over de effecten van de maatregelen. “Op basis van wat we nu zien, lijkt het pakket te werken. De groei vlakt af, kijk naar Brabant”. Maar of dat leidt tot het versoepelen van de maatregelen na eind juni, betwijfelde de premier. 1 juni acht hij wat dat betreft realistischer.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


Sportscholen en sportkantines vervroegd per 1 juli open

Leisure – Sportkantines en sportscholen mogen van het kabinet twee maanden eerder open, tenminste als de ontwikkelingen in de bestrijding van het coronavirus blijven verlopen zoals nu. In het routeplan van het kabinet zouden sportscholen en sportkantines aanvankelijk pas op 1 september open mogen gaan. Dat is nu vervroegd naar 1 juli. Minister-president Mark Rutte heeft dat vanavond bekendgemaakt.

Lees bericht

‘Je favoriete terrasplekje reserveren met BarBooking’

Reserveringssysteem – Hoe kun je nu met beperkte ruimte en mogelijkheid toch een plekje reserveren bij je favoriete bar of terras. Die vraag stond centraal bij een tweetal horecaliefhebbers. Om zowel ondernemers te helpen als de mogelijkheid voor de gasten te bieden een plek te reserveren, ontwikkelde zij Barbooking.nl, een platform volgens het principe: zoek, boek en geniet.

Lees bericht

Speciale e-learning: coronasafe ondernemen in de horeca

Opleiding – Speciaal om de horeca te helpen bij de (gedeeltelijke) heropening van de locaties heeft opleider Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland in samenwerking met adviesbureau Kroonenburg Advies de e-learning ‘Corona safe ondernemen in de horeca (HACCP)’ ontwikkeld.

Lees bericht


App voor corona-checkgesprek van het horecabezoek

Horeca – Voor het verplichte persoonlijke checkgesprek aan de deur voor gasten die een horecabedrijf willen bezoeken, is nu een app ontwikkeld. Een groep techneuten heeft sinds vandaag checkgesprek.nl gelanceerd dat als platform dit verplichte vraaggesprek kan vervangen. Wie klachtenvrij is kan via de app een groen kaart laten zien aan het horecabedrijf, waarmee de toegang gewaarborgd is.

Lees bericht

Oisterwijk biedt horeca hulp met ruimere terrassen

Gastvrij – Zodra de horeca weer gasten op het terras mag toelaten, staat de gemeente Oisterwijk verruiming van de terrassen toe. Horecaondernemers kunnen hun terrassen dan ruimer inrichten en meer mensen een veilige plek bieden. De gemeente sluit zelfs twee straten in de weekenden af om ondernemers extra ruimte voor hun terras te geven.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid