Horeca in Amsterdam The Style Outlets in Halfweg open


Anne&Max;, de vierde locaties die door Albron wordt geëxploiteerd

Shoppingmall – Enkele winkels waren al eerder open, maar vanaf vandaag is Amsterdam The Style Outlets in Halfweg officieel open. HMSHost en Albron zijn twee belangrijke horecapartijen met de foodformules Starbucks, Burger Federation, Pommes Frites en Anne&Max.

De eerste drie formules worden door HMSHost geëxploiteerd. Eigenlijk zouden zij ook met een La Place-restaurant starten, maar die werd geschrapt van het lijstje. Voor cateraar en horecabedrijf Albron de gelegenheid om in het pand een vierde vestiging van Anne&Max te openen op het outletcenter.

Samen met enkele andere foodspelers als Coffee Fellows, Jamin en een tweetal meer gespecialiseerde bedrijven op het gebied van macarons en chocolade is het aantal food-vierkante meters beperkt. Volgens verschillende horecaondernemers zou dat een gevolg zijn van de discussie tussen gemeentebestuur Haarlemmermeer en outlet-specialist Neinver, die de Outlet Shopping Mall in Halfweg exploiteert. Voorwaarde voor de vergunning was dat het outlet center niet te veel mocht concurreren met de binnenstad.

Eerste outlet in Randstad

Amsterdam The Style Outlets is het eerste outlet center in de Randstad. Andere steden met outlet centra zijn Bavariastad in Lelystad en de outlet centra’s in Roermond en Roosendaal. Amsterdam The Style Outlets is gevestigd op het voormalige CSM-terrein, vandaar de naam SugarCity voor het gebied. Naast  het 20.000 vierkante meter high-end fashion outlet en de aanwezige horeca wordt er ook nog een jachthaven, een grote supermarkt geopend en een 400-kamers tellend hotel.

75% verhuurd

Van de winkels is inmiddels 75 procent verhuurd, maar ook van de verhuurde locaties is nog niet alles open. Hoeveel bezoek de shopping mall jaarlijks gaat trekken, is onduidelijk, maar met 4500 parkeerplekken en een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, zal het aan de faciliteiten niet liggen. Enkele winkels gaan de deuren nog openen voor kerst, maar ook in SugarCity ziet de retail er toch anders uit in coronatijd dan aan het begin van dit jaar.

(In de aankomende uitgave van @FoodClicks meer over deze shopping mall. Nog geen abonnee? Neem hier een gratis digitaal abonnement)

Bron: @FoodClicks

The Burger Federation, een foodconcept van HMS Host
Coffee Fellows
Starbucks
Pommes Frites, een concept van HMSHost

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Starbucks lanceert nieuw koffie-concept met warme en koude dranken

Introductie – Starbucks komt met een nieuw ‘Self-Serve’- koffieconcept. Deze zelfbedieningsautomaat is de eerste van Starbucks die zowel warme als ijskoude dranken serveert, samen met zuivelvrije melkalternatieven. De nieuwe automaat, maakt onderdeel uit van het We Proudly Serve Starbucks Coffee Program, dat samen met Nestlé Professional is opgezet. Eerste kennismaking in Nederland voor consumenten zal zijn bij enkele Shell-tankstations.

Lees bericht
Jumbo presteert goed, het wachten is op La PLace

Cijfers - Jumbo doet op alle fronten goede zaken, alleen de coronamaatregelen blijven de La Place-restaurants parten spelen. De omzet over het eerste half jaar nam vrijwel volledig autonoom toe met 5,3% ten opzichte van eerste helft 2020 en kwam uit op €5,36 miljard. Een stijging met €268 miljoen. Omdat de groei van 5,3% hoger is dan de gemiddelde marktgroei in de sector van circa 5%,...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid