KHN moet opnieuw om tafel, kort geding aangehouden


Kort geding - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) moet opnieuw om tafel gaan zitten met de overheid om te bezien welke versoepeling van maatregelen mogelijk is. Het kort geding dat de brancheorganisatie vandaag had aangespannen is tot 8 augustus aangehouden.

KHN is van mening dat de horeca zwaarder door maatregelen wordt getroffen dan andere sectoren en had daar ook een campagne voor opgezet. De vraag waarom wel er wel in een café afstand moet worden gehouden, maar in een auto niet, vond KHN niet uit te leggen. Ook het feit dat je in een restaurant niet samen aan een tafel mag zitten, als je niet uit één huishouden komt. In het kort geding werd versoepeling van de anderhalvemeterregel in de horeca gevraagd voor groepen tot en met negen personen en verzocht de afstandsregel te schrappen voor zitplaatsen op terrassen, omdat de besmettingskans in de buitenlucht vrijwel nihil is.

Veel horecaondernemers staat het water aan de lippen, zelfs zodanig dat KHN spreekt van ‘technisch failliet’ voor een op drie ondernemingen. Toch zag landsadvocaat Riemer Veldhuis geen reden om regels te versoepelen. Zeker niet omdat het reproductiegetal weer oploopt, het getal dat uitdrukt hoeveel personen er door een besmet persoon worden besmet. Daarnaast biedt de stijgingen in de besmettingen sowieso geen ruimte om regels te versoepelen.

De voorzieningenrechter zag in alle aangevoerde argumenten weinig ruimte om tot een uitspraak te komen. Beter leek het hem om de partijen nog een keer om tafel te laten gaan zitten om de regels alsnog te bespreken.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Kabinet verscherpt aantal horecaregels door slechte coronacijfers

Coronamaatregelen – Het kabinet maakt zich zorgen over de toename van het aantal coronabesmettingen en verscherpt daarom een aantal regels. Zo moeten bezoekers van horecagelegenheden reserveren bij bezoek en hun naam en contactgegevens achterlaten. Daarnaast zijn bij horecagelegenheden alleen zitplaatsen toegestaan voor bezoekers, zowel binnen als buiten. En kunnen attractieparken, musea en horecazaken voor maximaal twee weken gesloten worden als duidelijk...

Lees bericht


‘Ondanks min 2 miljard euro omzet in Q2 kan 2020 nog wat worden’

Analyse – In tweede kwartaal bedroeg de totale omzetdaling in de foodsevicesector ruim 2 miljard euro. Dat betekent dat slechts de helft van de normale bestedingen in horeca, catering en gemak hebben plaatsgevonden. Maar lichtpuntje is dat mocht de omzet in het tweede en derde kwartaal op hetzelfde niveau uitkomen als in 2019 dan komt de totale omzet van alle sectoren uit op 80%...

Lees bericht

Horecabeurs Horecava volgend jaar in hybridevariant

Beurzen - Passend bij alle coronamaatregelen krijgt ook horecavakbeurs Horecava in 2021 een hybridevariant. Naast een veel kleinere fysieke vakbeurs die voor bezoekers en exposanten volgens de geldende coronamaatregelen wordt ingericht, zal er online meer dan gebruikelijk te zien en beleven zijn.

Lees bericht


Detailhandel food profiteert volop van coronacrisis

Analyse - De omzet die de horeca misloopt door de coronacrisis komt deels ten goede aan de detailhandel food. De verwachte omzetgroei in deze sector bedraagt in 2020 ruim zes procent. Met name supermarkten profiteren: fysieke supermarkten zien een omzetgroei van meer dan 5 procent in 2020.

Lees bericht
© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid