KHN moet opnieuw om tafel, kort geding aangehouden


Horeca blijft waarschijnlijk toch gesloten, afhalen en bezorgen mag wel

Kort geding - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) moet opnieuw om tafel gaan zitten met de overheid om te bezien welke versoepeling van maatregelen mogelijk is. Het kort geding dat de brancheorganisatie vandaag had aangespannen is tot 8 augustus aangehouden.

KHN is van mening dat de horeca zwaarder door maatregelen wordt getroffen dan andere sectoren en had daar ook een campagne voor opgezet. De vraag waarom wel er wel in een café afstand moet worden gehouden, maar in een auto niet, vond KHN niet uit te leggen. Ook het feit dat je in een restaurant niet samen aan een tafel mag zitten, als je niet uit één huishouden komt. In het kort geding werd versoepeling van de anderhalvemeterregel in de horeca gevraagd voor groepen tot en met negen personen en verzocht de afstandsregel te schrappen voor zitplaatsen op terrassen, omdat de besmettingskans in de buitenlucht vrijwel nihil is.

Veel horecaondernemers staat het water aan de lippen, zelfs zodanig dat KHN spreekt van ‘technisch failliet’ voor een op drie ondernemingen. Toch zag landsadvocaat Riemer Veldhuis geen reden om regels te versoepelen. Zeker niet omdat het reproductiegetal weer oploopt, het getal dat uitdrukt hoeveel personen er door een besmet persoon worden besmet. Daarnaast biedt de stijgingen in de besmettingen sowieso geen ruimte om regels te versoepelen.

De voorzieningenrechter zag in alle aangevoerde argumenten weinig ruimte om tot een uitspraak te komen. Beter leek het hem om de partijen nog een keer om tafel te laten gaan zitten om de regels alsnog te bespreken.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Ruim 450 exposanten en 16.757 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Gastvrij Rotterdam. Daarmee is het eerdere record in 2019 met 16.303 bezoekers verslagen en werd de horecavakbeurs afgelopen dagen in Rotterdam Ahoy de grootste editie tot nog toe.

Lees bericht


SIAL Paris komt met nieuwe digitale catalogus

Vakbeurzen – SIAL Paris, internationale vakbeurs die van 15 tot en met 19 oktober wordt gehouden,  komt met een nieuwe digitale catalogus. Op de CXMP marktplaats treft de gebruiker een overzicht aan van ruim 7.000 aanwezige exposanten en hun producten. De digitale catalogus moet een hulpmiddel zijn voor exposanten en bezoekers om 365 dagen van het jaar commercieel in contact te zijn.

Lees bericht

‘Gastvrij Rotterdam moet vastigheid bieden in onzekere tijden’

Interview - Gastvrij Rotterdam had bij de editie van vorig jaar het geluk dat ze plaatsvond in een periode dat de coronamaatregelen werden versoepeld. Toch schaalde de beursorganisatie de veiligheidsmaatregelen voor de bezoekers niet af. ‘We hadden van tevoren afgesproken om de beurs veilig te organiseren voor deelnemers en bezoekers en dat hebben we gedaan’, aldus beursorganisator Robert Melaard aan...

Lees berichtJoin Program wint contract campus Booking.com

Catering - Booking.com kiest voor cateringvernieuwer Join Program om het complete voedsel- en drank aanbod te produceren en faciliteren voor het nieuwe kantoor. Booking.com verhuist in 2023 naar een nieuwe campus en heeft in Join Program de partner gevonden om ervoor te zorgen dat alle HQ-medewerkers zich thuis gan voelen.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid